Jump to content

Raid 0 εκ των υστερων ?

nick2crete

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω 1 ραπτορα 74 και σκεφθηκα να παρω αλλον ενα και να στησω Raid 0 (δεν εχω ξανα-ασχοληθει με Raid..)

...αλλα χωρις επανεγκατασταση του λειτουργικου..με το Acronis Restore Image & Image Restore η με το clone disk ας πουμε...?????

Γινεται? κι αν ναι, αξιζει το εξοδο και ο <κοπος> ..?

Αν μιλάς για XP ίσως τα καταφέρεις με repair και να βάλεις στο repair με F6 τον Controller... στα Vista ξέχνατο τελείως.

Σ'ευχαριστω για την απαντηση..μετα απο αρκετο ψαξιμο βλεπω οτι τελικα μαλλον γινεται ..(σε xp παντα..)

ΑΛΛΑ...χρειαζεται ενα windows live cd φτιαγμενο με το BartPe το οποιο σε συνδυασμο με το Ακρονις μπορεις να ..http://www.acronis.com/homecomputing/support/bartpe/ & http://www.acronis.com/homecomputing/support/kb/?aid=501 ..

Θα φτιαξω το live cd και βλεπουμε..:) μπας και καταλαβω πως θα δουλεψει μαζι με το Ακρονις...:hmm:

Εγω θα σου πω τι ειχα κανει...

Παρε το ghost...

Κανε image το συστημα σου...

Φτιαξε το raid-0 , και μετα καντο restore στους καινουργιους πλεον δισκους, raid-0.

Αυτους εχω για το συστημα μου. 2 ραπτορες σε raid-0.

Ναι ρε παιδια νταξει..κατανοητο..το θεμα ειναι οι Raid drivers..:nothing:

Louris7 εσυ δεν ειχες προβλημα με αυτο..? τους ειχες περασει ηδη με το f6 μαζι με τους σατα?

Τι να τους ειχα περασει?... F6?...

Σορρυ , αλλα δεν κτλβα!:blink:

ΠΑντως ναι, δεν εχω προβλημα. Αν βαλω δηλαδη το ghost που εχω φτιαξει σε οποιοδηποτε δισκο, θα δουλεψει.

Εαν θέλεις να τους στήσεις πάνω σε ICHxR, δεν έχεις παρα να κατεβάσεις το Intel Matrix Storage Manager, και να φτιάξεις απο εκεί το raid....ουτε image ουτε τίποτα....μονο ένα back up(καλου- κακου)......30' δουλειά.... (δηλώνεις τους δίσκους που θέλεις να κανεις raid, δηλώνεις το stripe size, και αυτό μετά στήνει τη συστοιχία - μοιράζει τα δεδομένα αποτον πρώτο δίσκο, και ολοκληρώνει τη διαδικασία γρήγορα και χωρις απώλεια δεδομένων....)

Έτσι έστησα και εγω το δικό μου, είχα ένα raptora με το λειτουργικό , κάρφωσα ακόμη έναν, και σε μιση ώρα είχα στημένο raid0......αναίμακτα

Στο λέω αυτό γιατί είναι πολύ απλό αν έχεις ήδη κάνει install με sata drivers τότε με το matrix θα δουλέψει.

Τα δύσκολα είναι με ide σε raid-0.

Εχει γινει κανονικα εγκατασταση με τους Sata drivers...αλλα πως θα δουλεψει το Intel Matrix Storage Manager με το NF4..?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.