ronaldinio Νοέμβριος 30, 2007 #43 Νοέμβριος 30, 2007 Δύο μέρες προτού ο bkbilly ανοίξει αυτό το thread, έστησα τον προσωπικό μου ftp server.Απλά κατέβασα το u-serve και ακολούθησα τις οδηγίες αυτές:http://lifehacker.com/software/home-server/how-to-set-up-a-home-ftp-server-130806.phpΠροσωπικά η όλη διαδικασία δε μου πήρε πάνω από 20-25 λεπτά.Απλά το αναφέρω ως μια εναλλακτική επιλογή...
mariosalice Δεκέμβριος 1, 2007 #44 Δεκέμβριος 1, 2007 Εισαγωγή Ένας FTP server είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για ανταλλαγή αρχείων χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να χρειάζεται να ανεβάζουμε αρχεία και εικόνες σε τρίτους. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι τα link μας θα δουλεύουν όσο έχουμε ανοικτό τον server μας. Αυτό λύνεται εν μέρει, είτε με καλή διαχείριση ενέργειας στον υπολογιστή μας, οπότε τον κρατάμε ανοικτό 24/7, είτε με δίσκους ethernet που τους συνδέουμε στο router ή στο modem και έχουν λογισμικό για δημιουργία FTP server. Για νομικούς λόγους βάζουμε και ένα υποτυπώδες password πχ 1234 για πρόσβαση σε συγκεκριμένα directories, όπου θα φυλάμε τα αρχεία που καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα. όπως μουσική ταινίες κτλ. Αυτά θα είναι για δική μας προσωπική χρήση if you know what I mean Έτσι, δεν μπορεί να μας έρθει για παράδειγμα η RIAA να σπάσει το password που βάλαμε (παράνομη ενέργεια) και να μας πει ότι διακινούμε παράνομα μουσική που έχει πνευματικά δικαιώματα. Φτιάξτε λοιπόν έναν FTP server και στην πορεία θα μάθουμε όλοι πώς να προστατευόμαστε από εξωτερικές κακόβουλες επιθέσεις. Οι εχθροί μας δεν είναι οι "χακερς". Ξέρετε ποιοι τρώνε τα νύχια τους. Τους αναφέραμε παραπάνω. 1. Εγκατάσταση FTP Server Τα Vista Ultimate, Business και Enterprise όπως και τα XP pro, μας δίνουν τη δυνατότητα να στήσουμε το δικό μας FTP server εύκολα χωρίς να χρειάζεται η χρήση τρίτων προγραμμάτων. Επιλέγουμε Start - Control panel - Programs - Turn Windows features on or off - Internet Information Services και ενεργοποιούμε το FTP Publishing Service, όπως στην εικόνα.
kallileo Δεκέμβριος 1, 2007 #45 Δεκέμβριος 1, 2007 Βασικα για να σηκωσεις Web Server δεν χρειαζεσαι εξωτερικα προγραμματα αλλα απλα τον IIS server των Windows.Επισης για ftp server νομιζω η καλυτερη λυση ειναι ο Filezilla.http://filezilla-project.org/Οπως και για να δουλεψουν τα dyndns.org ή no-ip.com δεν ειναι απαραιτητο το router. Μπορεις μια χαρα ανα δουλευψει και με usb modem γιατι και τα δυο προσφερουν προγραμματακια που τρεχουν σαν Windows Services και ενημερωνουν αυτοματα το domain με τη τρεχουσα ip.
mariosalice Δεκέμβριος 1, 2007 #46 Δεκέμβριος 1, 2007 Αφού εγκαταστήσαμε τον IIS manager και πριν φτιάξουμε τον FTP server, πρέπει να επιτρέψουμε το port 21 στο firewall του router μας και στο Firewall των Vista. Για το router ή το Modem, δείτε το manual. Για το Firewall των Vista δείτε την παρακάτω εικόνα.
mariosalice Δεκέμβριος 1, 2007 #47 Δεκέμβριος 1, 2007 1. Αφού γίνει η εγκατάσταση και ανοίξαμε και την πόρτα 21, ξεκινάμε το IIS Manager με έναν από τους παρακάτω τρεις τρόπους. Από Start menu, πατάμε δεξί κλικ στο Computer και επιλέγουμε Manage. Στο παράθυρο που θα ανοίξει θα βρούμε το IIS Manager στην κατηγορία Services and applications. Από Start menu, επιλέγουμε Administrative Tools, και ανοίγουμε το Internet Information Services (IIS) Manager. Ο IIS Manager μπορεί να ξεκινήσει και από το Run dialog box Από το Start menu, επιλέγουμε Run. Πληκτρολογούμε inetmgr και επιλέγουμε OK. Στο FTP Sites folder επιλέγουμε το default FTP site κει με δεξί κλικ πατάμε το start για να ξεκινήσει η υπηρεσία. Όποτε θέλουμε πατάμε stop για να σταματήσει. Θα μας βγάλει ένα μήνυμα σφάλματος ότι η υπηρεσία δεν λειτουργεί (φυσικά) και ότι είναι στο manual. Πατάμε OK. Πηγαίνουμε στο δεξί παράθυρο και επιλέγουμε με δεξί κλικ browse. Αυτό θα μας δείξει τα περιεχόμενα του directory που έφτιαξε η παραπάνω διαδικασία αυτόματα. Θα είναι άδειο αρχικά. Ότι αντιγράψουμε στο default directory C:\inetpub\ftproot θα εμφανίζεται για ανάγνωση - κατέβασμα στο Internet. Εδώ τελείωσε η δημιουργία του FTP server και ήδη δουλεύει. Αν θέλουμε να φτιάξουμε δικό μας directory ή να ορίσουμε ένα υπάρχον Directory να είναι ορατό στο Internet, κάνουμε τα παρακάτω. 2. Στο FTP Sites folder, επιλέγουμε New και FTP Site. 3. Πατάμε Next. 4. Στο παράθυρο γράφουμε ένα όνομα για τον FTP server μας και πατάμε Next. 5. Αφήνουμε την IP address στο default (All Unassigned) και το TCP port στο 21 και Next. 6. Αφήνουμε το user isolation στην πρώτη επιλογή και Next. 6. Στο Path, γράφουμε C:\inetpub\ftproot ή πατάμε browse και πάμε στο directory που έχει τα αρχεία του FTP και Next. 7. Αφήνουμε όπως είναι τα access permissions και δεν τα αλλάζουμε ούτε μετά (σε άλλο ποστ για αυτά) και Next. 8. Πατάμε Finish.
bkbilly Φεβρουάριος 19, 2008 Author #48 Φεβρουάριος 19, 2008 Υπάρχουν κάποιες διευθύνσεις που μπορείς να βάλεις κανονικό όνομα όπως www.xxx.tk που μπορείτε να το βρείτε σε αυτή τη διεύθυνση:http://www.dot.tk/en/index.html?lang=en
webhunter Μάϊος 18, 2008 #49 Μάϊος 18, 2008 Ως προς το κομμάτι του web server μπορείς να δώσεις περισσότερα info. Έστησα κάτι και βλέπω τη σελίδα μου στο ίδιο το pc, το θέμα είναι πως θα το δούν και οι υπόλοιποι σε lan και web.Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη στον noob
Tsakonas Μάϊος 18, 2008 #50 Μάϊος 18, 2008 Έτσι, δεν μπορεί να μας έρθει για παράδειγμα η RIAA να σπάσει το password που βάλαμε (παράνομη ενέργεια) και να μας πει ότι διακινούμε παράνομα μουσική που έχει πνευματικά δικαιώματακανεις λαθος..αμα ηταν ετσι,ολοι οι τορρεντ τρακερς που εχουνε περιορισμενη προσβαση (δηλαδη password κλπ) θα ηταν στο απυροβλητο...αλλα δεν βλεπω κατι τετοιο να συμβαινει...μεγαλη προσοχη στο τι θα βαλετε στο φτπ σας,η διανομη ειναι πολυ βαρυτερο αδικημα απο το απλο κατεβασμα...
Dr.Paneas Μάϊος 19, 2008 #51 Μάϊος 19, 2008 bkbilly σου εχω καμια ντουζινα exploits, να τα τρεξω ή οχι ;
l2phile Μάϊος 19, 2008 #52 Μάϊος 19, 2008 Ως προς το κομμάτι του web server μπορείς να δώσεις περισσότερα info. Έστησα κάτι και βλέπω τη σελίδα μου στο ίδιο το pc, το θέμα είναι πως θα το δούν και οι υπόλοιποι σε lan και web.Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη στον noobΤους λες να βάλουν την ΙΡ σου στον browserΒασικά η πιο σοβαρή λύση για web server είναι ο apache και για ftp το filezilla (πολλές δυνατότητες)(οι πιο καλές λύσεις, όχι οι πιο εύκολες)
webhunter Μάϊος 20, 2008 #53 Μάϊος 20, 2008 Τελικά έστησα apache με php και mysql και τον filezilla. Τώρα παλεύω να καταφέρω να ρυθμίσω το router με dynhdns.org. Αλλά μάλλον χωρίς αποτέλεσμα.
l2phile Μάϊος 20, 2008 #54 Μάϊος 20, 2008 3 περιπτώσεις έχω με dyndns.org Δικιά μου: Μπήκαν τα στοιχεία στο ρούτερ με την 2η - 3η κ από τότε κανένα πρόβλημα Φίλου: Τα δέχτηκε με την 100στη και από τότε δεν τον έχω ξαναρωτήσει Του αδερφού μου: Το μόντεμ έκανε συνέχεια ανανεώσεις κ τον έκαναν ban (κάτι τέτοιο) από το site.Έτσι έπρεπε να είναι κάθε μέρα στο site και να αλλάζει κάτι (δεν θυμάμαι πραγματικά) Ελπίζω να τύχεις στην περίπτωση μου. Εάν έχεις το Siemens της Forthnet πάντως οι ρυμίσεις είναι οι εξής: (στον φίλο μου δεν ήμασταν σίγουροι για αυτό δοκιμάζαμε χωρίς τύχη τα πάντα) Advanced -> Virtual Server -> Dynamic DNS 1.Enabled 2.DynamicDNS.org 3.Λογικά σου βάζει αυτόματα ανάλογα πως συνδέεσε στο dslam(εμένα pppoe 8_35_1) 4.Μόνο το user (px foufoutos) 5.Τον κωδικό (foufoutos!@#%123456 ) 6.foufoutos.dyndns.org 7.Apply Καλό θα είναι να έχεις κάνει κ account πρώτα στο dyndns.org :P
webhunter Μάϊος 20, 2008 #55 Μάϊος 20, 2008 Τα έκανα όλα αυτά, αλλά δεν βλέπω σελίδα. Χτυπάει κατευθείαν το router, όχι την σελίδα. Είμαι με d-link dsl-g624t
GeorgeVasil Μάϊος 20, 2008 #56 Μάϊος 20, 2008 Ενα καλο πακετακι που εχει: * Apache HTTPD 2.2.8 + Openssl 0.9.8g * MySQL 5.0.51a * PHP 5.2.5 * PHP 4.4.8 * phpMyAdmin 2.11.4 * FileZilla FTP Server 0.9.25 * Mercury Mail Transport System 4.52http://www.apachefriends.org/en/xampp.html.-
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.