bkbilly Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Έχω φτιάξει έναν web server σε αυτή την διεύθυνση και μπορείτε να το κάνετε κι εσείς για να φτιάξετε κάποια σελίδα και να την βλέπει μέσω του υπολογιστή σας οποιοσδήποτε μπαίνει στην σελίδα σας.- Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε στον router σας κάποια πόρτα αλλά κατά προτίμηση την 80.- Στην συνέχεια θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα και το καλύτερο είναι το abyss web server που μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.- Θα πρέπει λογικά να φτιάξετε και μία σελίδα που θα την ονομάσετε index και να την βάλετε στην θέση που λέει το πρόγραμμα.- Θα πρέπει να προσέξετε ότι θα πρέπει να βάλετε και στο πρόγραμμα την ίδια πόρτα που έχετε ανοίξει στον router σας αλλιώς δεν θα λειτουργεί ο server σας. Για να συνδεθείτε πατάτε την διεύθυνση http://xxx.xxx.xxx.xxx όπου το x είναι η ip διεύθυνση.Το μόνο κακό που έχει ένας web server είναι ότι πρέπει για να μπει κάποιος στην σελίδα σας πρέπει να έχετε συνέχεια ανοιχτό τον υπολογιστή σας για να μπαίνει οποιοσδήποτε αλλά υπάρχει και κάτι καλό. Μπορείτε να έχετε όσο χώρο θέλετε ανάλογα με τον δίσκο σας. ___________________________________________Μπορείτε επίσης να φτιάξετε και έναν ftp server που μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία με τους άλλους ή να τα βλέπετε από κάπου αλλού που έχει ίντερνετ.- Ανοίξτε μία πόρτα στο router σας η οποία θα είναι η 21.- Στην συνέχεια κατεβάζεται το πρόγραμμα GuildFTPd FTP Server Daemon που θα το βρείτε από εδώ.- Κάντε τις κατάλληλες ρυθμίσεις και μετά πατάτε για να μπείτε το ftp://xxx.xxx.xxx.xxx τα x είναι η ip διεύθυνσή σας. Ρυθμίσεις του GuildFTPdΤο GuildFTPd είναι σχετικά εύκολο στην χρήση του αλλά θα σας πω και πως λειτουργεί.- Στην αριστερή άσπρη στήλη υπάρχει ένα εικονίδιο που λέει δίπλα του System και σε αυτό πατάτε το (+)- Εκεί θα βρείτε ένα υποφάκελο που λέγεται group. Αυτό βρίσκεται εκεί έτσι ώστε να ξεχωρίσετε τις ομάδες που έχετε. Μπορείτε να προσθέσετε κι εσείς όσες θέλετε με δεξί κλικ στο System και μετά κάνετε κλικ στο Add Group. Στην συνέχεια βάζετε το όνομα και πατάτε ok.- Μετά φτιάχνετε και διάφορους χρήστες οι οποίοι μπορούν να έχουν και κωδικό πρόσβασης.- Για να βάλετε κάποιο φάκελο ο οποίος θα μπορεί να διαβάζεται από το ίντερνετ θα πρέπει να επιλέξετε τον χρήστη που θέλετε και μετά να πατήσετε την καρτέλα που λέγεται path η οποία βρίσκεται στην δεξιά στήλη και κάτω.- Μετά εκεί θα πατήσετε σε μία λευκή επιφάνεια δεξί κλικ και επιλέγετε το Add Path.- Στο παράθυρο που σας εμφανίζεται θα πρέπει να αλλάξετε το local path έτσι ώστε να διαλέξετε τον φάκελο που θέλετε να βλέπετε μέσω ίντερνετ.- Λίγο πιο κάτω υπάρχει το attributes που είναι τι δικαιώματα θέλετε να έχετε στον συγκεκριμένο φάκελο που βάλατε στο local path.- Μετά πατάτε ok και ο ftp server σας είναι έτοιμος.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Μπορείτε αντί να πατάτε την διεύθυνση ip κάθε φορά που μπορεί και να αλλάζει γι' αυτό μπορείτε να βάλετε μία διεύθυνση η οποία μπορείτε να την ζητήσετε από εδώ. Αυτό θα βρίσκει πάντα την διεύθυνσή σας χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να πληκτρολογείτε μία ολόκληρη διεύθυνση ip.:magic:
hayabusa Νοέμβριος 30, 2007 #2 Νοέμβριος 30, 2007 nice guide man :T: τσεκαρε μονο τον σερβερ σου γιατι οσες φορες προσπαθησα να μπω απο τον φιφη δεν ανοιγε...
Dodo Νοέμβριος 30, 2007 #3 Νοέμβριος 30, 2007 Ωραίος bkbilly ... Εγώ πάντως προτιμάω και τρέχω Ftp server!!
ennia Νοέμβριος 30, 2007 #4 Νοέμβριος 30, 2007 very nice...................................:clap: :clap: :clap:
slaught Νοέμβριος 30, 2007 #5 Νοέμβριος 30, 2007 Παρα ολυ καλο και χρησιμο απλα πες τι ωρες τον εχεις ανοχτπ.
bkbilly Νοέμβριος 30, 2007 Author #6 Νοέμβριος 30, 2007 Τον έχω σχεδόν κάθε μέρα εκτός από το πρωί που είμαι σχολείο!:worship:
athlon=greek Νοέμβριος 30, 2007 #8 Νοέμβριος 30, 2007 Αρχική απάντηση από bkbilly [Σήμερα, στις 06:36] Τον έχω σχεδόν κάθε μέρα εκτός από το πρωί που είμαι σχολείο!:worship: ωραια τα tips που αφορουν τα xp,php ειναι η σελίδα σου; :clap:
bkbilly Νοέμβριος 30, 2007 Author #9 Νοέμβριος 30, 2007 Όλα όσα βλέπεις στην σελίδα μου είναι δικά μου. Τα ίδια τα έχω γράψει και στο windows vista tips που υπάρχει στο thelab.
Louris7 Νοέμβριος 30, 2007 #10 Νοέμβριος 30, 2007 Φιλε Βασιλη, ποσο ασφαλες μπορει να ειναι αυτο ομως?....τοσο για τον υπολογιστη που εχει φτιαξει τον server, οσο κ γι'αυτον που την βλεπει?....
hayabusa Νοέμβριος 30, 2007 #11 Νοέμβριος 30, 2007 τωρα βλεπεται επιτελους....Μπραβο, παρα πολυ καλη δουλεια....
bkbilly Νοέμβριος 30, 2007 Author #12 Νοέμβριος 30, 2007 Αρχική απάντηση από Louris7 [Σήμερα, στις 17:00] Φιλε Βασιλη, ποσο ασφαλες μπορει να ειναι αυτο ομως?....τοσο για τον υπολογιστη που εχει φτιαξει τον server, οσο κ γι'αυτον που την βλεπει?.... Από ότι ξέρω το να ανοίγεις πόρτες στον router σου δεν είναι πολύ καλό επειδή μπορεί κάποιος να σου επιτεθεί. Δεν ξέρω τον τρόπο ούτε το έχω ψάξει. Αυτός που μπαίνει δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται και δεν κινδυνεύει καθόλου.
nickstamat Νοέμβριος 30, 2007 #13 Νοέμβριος 30, 2007 bkbilly, θα ήθελα κάποια βοήθεια για FTP server... Αν μπορείς, να ποστάρεις εδώ κάποια συνοπτικά βήματα ή να μου στείλεις μέσω ΠΜ... Thx!
mariosalice Νοέμβριος 30, 2007 #14 Νοέμβριος 30, 2007 Υπέροχη δουλειά. Και η σελίδα σου καλοστημένη. Ένα μεγάλο μπράβο από μένα για τις υπέροχο θέμα σου. Οι περισσότεροι φοβόμαστε τις επιθέσεις και τους ιούς με αποτέλεσμα να μένουμε πίσω σε γνώση. Καλά κάνεις και δεν φοβάσαι τίποτα. Προχώρα. Ακόμα και από τις επιθέσεις μαθαίνεις. Χάρη θα σου κάνουν όσοι το προσπαθήσουν.
kunoobidi Νοέμβριος 30, 2007 #15 Νοέμβριος 30, 2007 Εύγε, Βασίλειε!Σχετικά με την διεύθυνση, χρειάζεται να νοικιάσω/αγοράσω μία; Με απλή δήλωση στην σελίδα που παραθέτεις καθάρισα;
bkbilly Νοέμβριος 30, 2007 Author #16 Νοέμβριος 30, 2007 Αρχική απάντηση από kunoobidi [Σήμερα, στις 18:59] Εύγε, Βασίλειε!Σχετικά με την διεύθυνση, χρειάζεται να νοικιάσω/αγοράσω μία; Με απλή δήλωση στην σελίδα που παραθέτεις καθάρισα; Αυτό δεν έχει καμία χρηματική επιβάρυνση επειδή χρησιμοποιείς το δικό σου ίντερνετ και υπολογιστή. Και αυτό με παρακίνησε να φτιάξω αυτήν την σελίδα.
bkbilly Νοέμβριος 30, 2007 Author #17 Νοέμβριος 30, 2007 Αρχική απάντηση από nickstamat [Σήμερα, στις 17:25] bkbilly, θα ήθελα κάποια βοήθεια για FTP server... Αν μπορείς, να ποστάρεις εδώ κάποια συνοπτικά βήματα ή να μου στείλεις μέσω ΠΜ... Thx! Όλα τα βήματα τα έχω γράψει ξεκάθαρα στην αρχή. Το μόνο που δεν έγραψα είναι το πως θα κάνεις port forwarding, δηλαδή να ανοίξεις μία πόρτα. Σε αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω επειδή δεν ξέρω το πώς λειτουργεί το router σου. Αυτό πρέπει να το ψάξεις μόνος σου. Αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο τότε να μου το πεις γιατί πιστεύω ότι έχω γράψει ό,τι χρειάζεσαι για έναν server.:banging:
hayabusa Νοέμβριος 30, 2007 #18 Νοέμβριος 30, 2007 για να ζητησεις μια διευθυνση απο το dydns πρεπει να γραφτεις ή κανω κατι λαθος ;
nickstamat Νοέμβριος 30, 2007 #19 Νοέμβριος 30, 2007 Αρχική απάντηση από bkbilly Όλα τα βήματα τα έχω γράψει ξεκάθαρα στην αρχή. Το μόνο που δεν έγραψα είναι το πως θα κάνεις port forwarding, δηλαδή να ανοίξεις μία πόρτα. Σε αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω επειδή δεν ξέρω το πώς λειτουργεί το router σου. Αυτό πρέπει να το ψάξεις μόνος σου. Αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο τότε να μου το πεις γιατί πιστεύω ότι έχω γράψει ό,τι χρειάζεσαι για έναν server. :banging: Δεν έχεις γράψει τα βήματα για το GuildFTP... Οκ το κατέβασα, έχω ανοίξει τη θύρα στο ρούτερ και έχω δημιουργήσει και DNS service στο DynDNS.com... Μέσα στο GuildFTP τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω? Και πού θα ορίσω ποια είναι τα αρχεία που θα φαίνονται στο σέρβερ? Αν και γενικά τα ψάχνω μόνος μου τα προγράμματα και βρίσκω τι παίζει, έχω πολύ διάβασμα αυτές τις μέρες και δεν προλαβαίνω, οπότε αν μπορούσες να με γλιτώσεις από τον κόπο για τα παραπάνω ερωτήματα, θα το εκτιμούσα...
bkbilly Νοέμβριος 30, 2007 Author #20 Νοέμβριος 30, 2007 Θα το απαντήσω σε λίγο στο πρώτο θέμα έτσι ώστε να είναι όλα μαζεμένα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.