Jump to content

Erwtisi gia Maximus Formula

Fonias1416003257

Recommended Posts

Γεία σας, έχω:

||PSU: ENERMAX EGX1000EWL 1000W GALAXY

||CPU: INTEL CORE 2 DUO E6850 3.00 GHZ LGA775 - 1333 FSB (WATER COOLED)

||MOBO: ASUS MAXIMUS FORMULA SE

||RAM: OCZ DDR2 2GB (4X1GB) PC2-9200 REAPER HPC EDITION (1150Mhz)

||HD: SEAGATE 40GB 10000RTM (2x, RAID 0)

||VGA: XFX 8800ULTRA 8800 ULTRA XXX Edition (Memory Clock: 2.3 GHz)

και σε idle έχω 10-20 βαθμούς στην cpu.

Θα ήθελα να μου πείτε πως να ανεβάσω λίγο την ταχύτητα της cpu και βασικά να μου πείτε τι ρυθμίσεις πρέπει να βάλω για να ανεβάσω τις μνήμες στα 1200Mhz. Καθώς επιλογή για 1150 δεν έχει στο BIOS και αναγκαστικά τις έχω στα 1111Mhz.

Δεν ζητώ τρελό oc απλά να boostαρω λίγο το σύστημα..

και όπως βλέπετε σηκώνει.. :...:

Help Please...

Καλώς ήρθες :)

Βασικά για να μπορέσεις να δεις τα όρια του επεξεργαστή σου, κατέβασε τις μνήμες. Βάλε τες να παίζουν στα 1066 ή ακόμα και στα 800. Συνήθως τα 4 dimms δεν αντιδρούν σωστά σε o/c οπότε κατέβασέ τα μέχρι να δεις που παίζει ο επεξεργαστής. Αφού τον ανεβάσεις αρκετά, μετά θα δούμε τον πολλαπλασιαστή στις μνήμες που σε βολεύει να τον βάλεις. Μπορεί για παράδειγμα να χρειαστεί να ανεβάσεις λίγο το fsb μειώνοντας το multi ώστε να έχεις τα ίδια GHz στη cpu αλλά να παίζουν πιό γρήγορα οι μνήμες.

One step at a time ;)

Κοίτα στο bios για την ρύθμιση fsb.Λογικά θα είναι στα 333 mhz.Ανέβασέ το λίγο (π.χ 350)

βάλε διερέτη μνημών στο 1:1 και μπές windows.Συνέχισε να ανεβάζεις σιγά-σιγά μέχρι να παρατηρήσεις κολλήματα-artifacts.Μετά απο κάποια συχνότητα μπορεί να μην μπουτάρει , άρα θα θέλει λίγο ρεύμα παραπάνω(μόνο σε cpu ή στο chipset, πολύ λιγο παραπάνω).Καθε λίγο που ανεβάζεις πάνω απο 360 τρέχε κάποιο orthos η prime95 για να δείς την σταθερότητα του σηστύματος.έτσι θα μάθεις μέχρι πού είναι σταθερός και ποιά είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει.Τότε άφησέ τον σε μιά σταθερή συχνότητα και παίξε με τους διεραίτες και τις μνήμες, τρέξε και ένα orthos για να'σαι σίγουρος και τέλειωσες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.