SLN Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Εχει παρει ο κολλητος μου εναν 2140(ή εναν 21ΧΧ)+Ρ5Β (vanilla) και 2GB transcend +chieftec 550W (οχι το modular) ++7950GT τοτε με τις εκπτωσεις στο πλαισιο που πεφτανε κορμια για μια μητρικη@70 ευρω.Του το ειχα ζζζμπρωξει λιγο (το συστημα) για να μην σερνεται στα 1.6 αλλα πολυ προχειρα γιατι δεν ειχα ουτε εγω ορεξη για πολλα τεστ, ουτε αυτος για πολλα memtest καθως καιγεται με WoW οποτε οι 2 ωρες που δεν επαιζε για να στησουμε το νεο συστημα και να περαστουν win ηταν υπεραρκετες.Αρκετες φορες μου ειχε παραπονεθει οτι κλείνει/κανει ρεσταρτ. Ε λογικα το μυαλο μου πηγε σε ασταθεια. Με τα πολλα, 2-3 μηνες μετα, προφανως εχουμε βρει που παει cpu κλπ κλπ, αλλα το συστημα επιμενει να κλείνει.Κοιταξα μήπως εφταιγε το ups 800va (το δοκιμασαμε και στην πριζα), ολα default κλπ, αλλα το συστημα κλεινει καποιες φορες σε ωρες gaming . Παραδοξως σε ωρες π.χ. orthos που του ειχα πει να τρεχει, οταν ελειπε απο το σπιτι (ειπαμε οταν ειναι σπιτι, καιγεται) ΔΕΝ εκλεινε.Προσωπικα απο oc δεν εχω δει να κλεινει υπολογιστης, μονο restart, τα 550W του chieftec φαινονται υπεραρκετα. Οποτε παμε σε περιπτωση βλαβης?? Αλλα ποιανου εξαρτηματος?Τροφοδοτικο? Καρτα γραφικων??To αλλο σεναριο ειναι μηπως υπερθερμαινεται ο σιπιγιους?? Eιναι με την στοκ ψυκτρα αλλα μου φαινεται τραγικο να κλεινει KAI στα default.
SLN Νοέμβριος 28, 2007 Author #3 Νοέμβριος 28, 2007 Ναι Ζορζ. Πρεπει να οταν την πηραμε να του περασα το τελευταιο (τοτε). To πρεπει παει στο οτι παντα οταν αγοραζω κατι καινουργιο του περναω οτι τελευταιο εχει βγει και μου βγαινει "μηχανικα" η συνηθεια Βεβαια κυριολεκτικα η απαντηση στην ερωτηση σου ειναι ΟΧΙ, καθως μονο ενα bios εχουμε δοκιμασει. το τελευταιο της εποχης.
dpolal Νοέμβριος 28, 2007 #4 Νοέμβριος 28, 2007 Κοίτα, αφού το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο στα παιχνίδια και όχι στο orthos αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εστιάσεις στο δίπτυχο gpu+psu ή γύρω από την gpu.Εννοείτε ότι τα φέρνεις όλα σε στόκ ταχύτητες πρώτα για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο το o/c να το προκαλεί και δοκιμάζεις.Με το παραπάνω ουσιαστικά ελέγχεις και τις μνήμες σου αν και νομίζω ότι αν τράβαγαν ζόρι θα το έβλεπες στο orthos.
kallileo Νοέμβριος 28, 2007 #5 Νοέμβριος 28, 2007 Ειχε τυχει σε μερικες μητρικες να βλεπω να κλεινει υπολογιστης κλεινει αν τυχον η θερμοκρασια της cpu ανεβαινει παραπανω απο το οριο που εχει καθορισμενο στο bios και επρεπε να το αλλαξω.Η gpu συνηθως κολλαει το συστημα, οι μνημες τροφοδοτικο συνηθως restart κανουν.Δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο...ισως στο orthos δεν εχεις μεγαλο φορτο συνολικα σε σχεση με τα παιχνιδια. Θερμοκρασιες εχεις δει καθολου?
SLN Νοέμβριος 28, 2007 Author #6 Νοέμβριος 28, 2007 Ναι τα εχουμε δει αυτα. Θερμοκρασιες ειναι λιγο ψηλες (80-90 στα 3000 στο ορθος με ζεστες σεπτεμβρη) αλλα δεν μασαει τιποτα. Εχει βγαλει αρκετες ωρες την εποχη που δοκιμαζαμε σταθεροτητα. Τωρα στα def χτυπαει τιποτα 60αρια. Τροφοδοτικο ρε γμτ που ειναι και ο πρωτος υποπτος δεν εχουμε αλλο να δοκιμασουμε. καρτα γραφικων ΔΕΝ κλεινει το συστημα κατα την υπερθερμανση. Απλα μαυριζει την οθονη.
dpolal Νοέμβριος 28, 2007 #7 Νοέμβριος 28, 2007 Αρχική απάντηση από kallileo Ειχε τυχει σε μερικες μητρικες να βλεπω να κλεινει υπολογιστης κλεινει αν τυχον η θερμοκρασια της cpu ανεβαινει παραπανω απο το οριο που εχει καθορισμενο στο bios και επρεπε να το αλλαξω.Η gpu συνηθως κολλαει το συστημα, οι μνημες τροφοδοτικο συνηθως restart κανουν.Δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο...ισως στο orthos δεν εχεις μεγαλο φορτο συνολικα σε σχεση με τα παιχνιδια. Θερμοκρασιες εχεις δει καθολου? Το orthos είναι αρκετά απαιτητικό για να στρεσάρει το σύστημα και να ανεβάσει θερμοκρασίες, αφού δεν έχει πρόβλημα όταν τρέχει αυτό νομίζω ότι δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα θερμοκρασιών γενικότερα όσον αφορά τον επεξεργαστή.
dpolal Νοέμβριος 28, 2007 #8 Νοέμβριος 28, 2007 Αρχική απάντηση από SLNκαρτα γραφικων ΔΕΝ κλεινει το συστημα κατα την υπερθερμανση. Απλα μαυριζει την οθονη. Nαί αλλά μας το λές τώρα αυτό;;;;
Galioni Νοέμβριος 28, 2007 #9 Νοέμβριος 28, 2007 Δυστυχώς αν δεν βρεις άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις θα συνεχίσεις να ψάχνεις στα τυφλά. Παλιότερα είχα αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση και τελικά έγινε RMA η μητρική. Αλλά τότε ούτε setup των windows δεν ξεκίναγε... Από μπλέ οθόνες τίποτα;
Jumex Νοέμβριος 28, 2007 #10 Νοέμβριος 28, 2007 Αν απλα μαυριζει η οθονη (ο ηχος συνεχιζει? ) τοτε μαλλον κατι δεν παει καλα με τη καρτα γραφικων...Vista ή ΧP ?
kallileo Νοέμβριος 28, 2007 #11 Νοέμβριος 28, 2007 Αρχική απάντηση από dpolal2 Το orthos είναι αρκετά απαιτητικό για να στρεσάρει το σύστημα και να ανεβάσει θερμοκρασίες, αφού δεν έχει πρόβλημα όταν τρέχει αυτό νομίζω ότι δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα θερμοκρασιών γενικότερα όσον αφορά τον επεξεργαστή. Απλα λεω οτι οταν παιζεις παιζουν ενεργοποιουνται και αλλα υποσυστηματα εκτος απο την cpu οποτε ανεβαινει η συνολικη καταναλωση.Τελικα με την καρτα τι γινεται?
Ujin Νοέμβριος 28, 2007 #12 Νοέμβριος 28, 2007 Θαρώ πως μιλάει γενικά για τις κάρτες γραφικών, οτι δεν μπορούν να κλείσουν το μηχάνημα, όχι συγκεκριμένα για την κάρτα αυτού του pc. Σόλωνα και εγώ psu σκέφτομαι, αφού κλείνει τελείως και δεν κάνει restart. Το έχω και εγώ το chieftec 550W και αντέχει πολλά, χλώμό να έχει φτάσει στα όρια. Ή ελλατωματικό ή να υπερθερμένεται το κόβω. Edit: Οκ ακόμα και εσυ δεν είσαι τόσο n00b , αλλά επειδή συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια, δεν τσεκάρεις μην έχει ξεχαστεί κανενα shut down temperature settting στο bios?
naz Νοέμβριος 28, 2007 #13 Νοέμβριος 28, 2007 εγω μυριζομαι καρτα στοκατζιδικη οποτε συνδιασμος τσιγγουνιας και κακοτυχιας ακα σολωνας την εφαγε.καντε τραμπα τις καρτες σας και πες μας
oxide Νοέμβριος 28, 2007 #14 Νοέμβριος 28, 2007 δες λιγο αυτοπινακας ελεγχου>επιλογες ενεργειαςνα ειναι ο συνδιασμος τροφοδοσιας στο σπιτι/γραφειο...και γενικα σκαλισε εκει για τπτ ασυνηθηστο.
SLN Νοέμβριος 28, 2007 Author #15 Νοέμβριος 28, 2007 Αρχική απάντηση από Ujin [Σήμερα, στις 11:51] Θαρώ πως μιλάει γενικά για τις κάρτες γραφικών, οτι δεν μπορούν να κλείσουν το μηχάνημα, όχι συγκεκριμένα για την κάρτα αυτού του pc. Σόλωνα και εγώ psu σκέφτομαι, αφού κλείνει τελείως και δεν κάνει restart. Το έχω και εγώ το chieftec 550W και αντέχει πολλά, χλώμό να έχει φτάσει στα όρια. Ή ελλατωματικό ή να υπερθερμένεται το κόβω. Edit: Οκ ακόμα και εσυ δεν είσαι τόσο n00b , αλλά επειδή συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια, δεν τσεκάρεις μην έχει ξεχαστεί κανενα shut down temperature settting στο bios? Σωστα το θαρρείς.... Προφανως εννοω οτι γενικα δεν εχω δει καρτα γραφικων να κλεινει ολο το συστημα λογω υπερθερμανσης, οποτε και αποκλειω να λαμβανει χωρα αυτη η περιπτωση στο εν λογω συστημα! Κοιτα λογικα οταν εγω του εσαξα το bios τα τσεκαρα αυτα... και ειδικα οταν ειδα τις 90αρες που χτυπουσε στα πρωτα boot. Τωρα υπαρχει η πιθανοτητα, οσο επαιζε wow ο αλλος, και του εκλεινε πανω στο raid, να το πειραξε για να ριξει την ταχυτητα και να χαλασε και αυτο το setting, αλλα αυτο μονο αν εκανε κανα clear CMOS γιατι το βρισκω πολυ χλωμο να πειραξε shutdown temps "κατα λαθος". Ειναι 3 καρτελες παραπερα το health monitoring οποτε δεν γινεται να το πειραξεις, εκει που μειωνεις το fsb
Occultist Νοέμβριος 29, 2007 #16 Νοέμβριος 29, 2007 Του το ειχα ζζζμπρωξει λιγο (το συστημα) για να μην σερνεται στα 1.6 αλλα πολυ προχειρα γιατι δεν ειχα ουτε εγω ορεξη για πολλα τεστ, ουτε αυτος για πολλα memtest καθως καιγεται με WoW οποτε οι 2 ωρες που δεν επαιζε για να στησουμε το νεο συστημα και να περαστουν win ηταν υπεραρκετες.Τωρα υπαρχει η πιθανοτητα, οσο επαιζε wow ο αλλος, και του εκλεινε πανω στο raid, να το πειραξε για να ριξει την ταχυτητα και να χαλασε και αυτο το setting, αλλα αυτο μονο αν εκανε κανα clear CMOS γιατι το βρισκω πολυ χλωμο να πειραξε shutdown temps "κατα λαθος".Ναι τα εχουμε δει αυτα. Θερμοκρασιες ειναι λιγο ψηλες (80-90 στα 3000 στο ορθος με ζεστες σεπτεμβρη) αλλα δεν μασαει τιποτα. Eιναι με την στοκ ψυκτρα...Εμένα η όλη φάση μου φέρνει σε ερασιτεχνική, ανεύθυνη, ριψοκίνδυνη προχειροδουλειά σε κάθε φάση . Τι εννοείς δε μασάει τίποτα όταν 3 μήνες ο άλλος σου λέει ότι πέταγε restart??! Βρίσκεις και από πάνω 80-90 βαθμούς normal θερμοκρασία με τη stock ψήκτρα (έστω και σε stress είναι τραγικά πολύ, ειδικά για 24/7 σύστημα). Πολύ τυχεροί θα είστε αν δεν έχει πάθει βλάβη τίποτα...
SLN Δεκέμβριος 5, 2007 Author #17 Δεκέμβριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από Occultist [29-11-2007 17:09] Εμένα η όλη φάση μου φέρνει σε ερασιτεχνική, ανεύθυνη, ριψοκίνδυνη προχειροδουλειά σε κάθε φάση . Τι εννοείς δε μασάει τίποτα όταν 3 μήνες ο άλλος σου λέει ότι πέταγε restart??! Βρίσκεις και από πάνω 80-90 βαθμούς normal θερμοκρασία με τη stock ψήκτρα (έστω και σε stress είναι τραγικά πολύ, ειδικά για 24/7 σύστημα). Πολύ τυχεροί θα είστε αν δεν έχει πάθει βλάβη τίποτα... "Ερασιτεχνικη": Ναι η αληθεια ειναι οτι δεν του πηρα λεφτα οπως συνηθιζω καθε φορα... φιλος μου ειναι."Ανευθυνη" : Εδω κανεις λαθος.... Σε καθε oc που κανω προσφερω γραπτη εγγυηση 2 ετων συμφωνα με την Ε.Ε.!"Ριψοκινδυνη" : Κοιτα, γενικα, εγω φοραω ενα κρανος οταν πειραζω το FSB, και καθομαι 3-4 μετρα μακρια απο το κουτι μου. Τωρα αν ο αλλος για το adrenaline-rush δεν θελει να παιρνει προφυλαξεις δεν του φταιω εγω..."Προχειροδουλεια" : Guilty as chargedΔεν ξερω αν το εχετε δει σαν εγχειρηση ανοικτης καρδιας, παντως εγω το βλεπω σαν διασκεδαση το ολο θεμα του oc... Ειναι θεμα οπτικης γωνιας.Αμα θελεις μπορουμε να το συνεχισουμε σε πμ για περισσοτερες λεπτομερειες.Τεσπα για να μην επεκταθουμε παραπερα, αφου βρηκαμε και αλλαξαμε τροφοδοτικο και παρεμενε το προβλημα, τελικα μετακινηθηκαμε στον κυριως υποπτο που ηταν η 7950. Η καρτα καποια φλασια ειχε φαει (ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΚΛΟΚΑΡΕΙ ΣΟΥ Τ' ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ!!) και εκανε τα κουλα της. Το παθαμε και το μαθαμε και αυτο... Αλλαγη καρτας και ολα ΟΚ τωρα με το προχειρο-φτιαγμενο oc του...
apostglen46 Δεκέμβριος 5, 2007 #18 Δεκέμβριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από Occultist Εμένα η όλη φάση μου φέρνει σε ερασιτεχνική, ανεύθυνη, ριψοκίνδυνη προχειροδουλειά σε κάθε φάση . Τι εννοείς δε μασάει τίποτα όταν 3 μήνες ο άλλος σου λέει ότι πέταγε restart??! Βρίσκεις και από πάνω 80-90 βαθμούς normal θερμοκρασία με τη stock ψήκτρα (έστω και σε stress είναι τραγικά πολύ, ειδικά για 24/7 σύστημα). Πολύ τυχεροί θα είστε αν δεν έχει πάθει βλάβη τίποτα... Μήπως εισαι λιιιιγο υπερβολικος??????????Δεν νομιζω οτι στα περισσοτερα μαγαζια θα εκαναν κατι παραπανω.......
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.