GAthanas1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Παιδιά χαιρετώ, Μέχρι τα χριστούγεννα σκέφτομαι να αγοράσω ένα laptop, το πρώτο μου... Το budget είναι 1300euro, αντε μέχρι 1400 αν βρεθεί κάτι το πολύ καλο... Η χρήση που θα γίνεται θα είναι σε απαιτητκά προγράμματα προσομοίωσης κυκλωμάτων κτλ για την σχολή μου (Ηλεκτονικός Μηχ. & Μηχ. Η/Υ) καθώς και άλλα βαριά προγράμματα (Matlab κτλ για όσους γνωρίζουν..) και λιγότερο σε κάποια μέτρια παιχνιδάκια... Οπότε χρειάζομαι τουλάχιστον 2 Giga RAM και δυνατό επεξεργαστή.. Μετά από ψάξιμο περίπου ενός μήνα είμαι ανάμεσα σε δυο, το Toshiba Satelite A200-1J0 και το Sony Vaio VGN-FZ21M Με προβληματίζει το γεγονός του δίσκου του Toshiba, γιατί μου έχουν πει αρκετοί να προτιμήσω δίσκο με περισσότερες στροφές γιατί οι 4200 γονατίζουν το σύστημα... Αυτό αληθεύει ? Επίσης, σε πολλά sites βλέπω και ο Sony να έχει δίσκο στισ 4200 σ εαντίθεση με άλλα που λένε 5400(όπως άλλωστε και το επίσημο που παραθέτω)... Ξέρει κάποιος τι ισχύει...?Εσείς πιο από τα δύο θα προτείνατε ..? Έχετε μήπως κάποια άλλη εναλλάκτκή στα 1300-1400euro ? (Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά παιδιά είμαι πολυ΄προβληματισμένος με το θέμα......: ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια, (... πάντα το forum του TheLab.gr με βοηθούσε και με πληροφορούσε σε ότι προβληματισμό είχα..) gathanas: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herc Νοέμβριος 27, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 Εαν μπορεις πηγαινε σε 17" οθονη.Ειναι αλλη αισθηση.Εχει φιλος ενα SONY και το ειχαμε διπλα σε ενα ACER 15.4" και δεν ειχανε καμια σχεση μεταξυ τους.Τα θεωρω πιο ξεκουραστα 17αρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Νοέμβριος 27, 2007 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 Εγώ λέω είτε http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1029657είτε http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1025945Προτιμώ το δεύτερο προσωπικά. Οι επεξεργαστές είναι δυνατότεροι και έχεις 17αρα. Το fujitsu έχει και esata και καλύτερη γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAthanas1 Νοέμβριος 27, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 Τι να σας πώ ρε παιδιά, τα παραπάνω δύο δεν τα προτίμησα γιατι μου έχουν πεί τα χειρότερα για pavillion και amilo (αστοχίες hardware για το πρώτο, θερμοκρασίες για το δεύτερο...) Τώρα, δεν ξέρω...Ξέρει κανείς αν όντως επηρρεάζει η ταχύτητα του δίσκου το σύστημα ?Ποιά από τις δυο κάρτες γραφικών (εκ των δύο υπολογιστών) είναι καλύτερη κατα τη γνώμη σας ?PS.: THX a lot για τις άμεσες απαντήσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
x-treme Νοέμβριος 27, 2007 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 Λοιπόν, γενικά η ΗΡ έχουν πολύ καλό value for money. Το ΗΡ που πρότεινε ο Whitesnake είναι πολύ καλό μηχάνημα. Αρκετοί φίλοι μου έχουν ΗΡ, δεν έχει τύχει κάτι σε κανέναν (ξέρω ότι έχουν ακουστεί διάφορα).Το Toshiba που λες το έχω παραγγείλει και μου έρχεται σε 3-4 μέρες (φαντάζομαι). Εγώ το επέλεξα γιατί δεν μπορούσα να διαλέξω άλλη εταιρεία, αλλά γενικά η Toshiba είναι πολύ αξιόπιστη, αλλά λίγο πιο ακριβή από ΗΡ.Τώρα, για το θέμα οθόνης.... Αν θες να το μεταφέρεις, η 15άρα είναι η καλύτερη επιλογή. Αν το έχεις μόνιμα στο γραφείο και το μετακινείς σπάνια, μάλλον καλύτερα να πάρεις 17άρα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, σου προτείνω να πάρεις τσάντα backpack, όχι αυτές που κάθονται στον ένα ώμο.Τέλος, αν παρατηρήσεις ανάμεσα πχ σε δύο ανάλογα Toshiba και HP, πάντα τα Toshiba είναι πιο ελαφριά κατά 400-500 γραμμάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Νοέμβριος 27, 2007 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 Πάρε το Pavillion.Αν σου έρχεται πιο οικονομικά ένας Τ7300 με μεγαλύτερο σκληρό όμως προτίμησέ το.Γιατί οι διαφορές στον επεξεργαστή δεν είναι μεγάλες αλλά χώρο θα χρειαστείς.Και 5400 στροφές τουλάχιστον.Οι 7200 δε χρησιμοποιούνται ευρέως λόγω της ζέστης που παράγουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Νοέμβριος 27, 2007 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από GAthanas1 [Σήμερα, στις 03:27] ....Η χρήση που θα γίνεται θα είναι σε απαιτητκά προγράμματα προσομοίωσης κυκλωμάτων κτλ για την σχολή μου καθώς και άλλα βαριά προγράμματα Matlab κτλ και ...Οπότε.. ’σχετα με το τι θέλεις να πάρεις .... Δεν είναι βαριά προγράμματα αυτα που αναφερεις οποτε δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι (για δυνατό pc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAthanas1 Νοέμβριος 27, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από Dem [Σήμερα, στις 16:38] ’σχετα με το τι θέλεις να πάρεις .... Δεν είναι βαριά προγράμματα αυτα που αναφερεις οποτε δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι (για δυνατό pc) To EDK της Xilinx, το Modelsim για προσομοίωση καθώς και η Matlab για δύσκολους αλγορίθμους είναι βαριά, πίστεψε με... Αρχική απάντηση από x-tremeΤο Toshiba που λες το έχω παραγγείλει και μου έρχεται σε 3-4 μέρες (φαντάζομαι). Εγώ το επέλεξα γιατί δεν μπορούσα να διαλέξω άλλη εταιρεία, αλλά γενικά η Toshiba είναι πολύ αξιόπιστη, αλλά λίγο πιο ακριβή από ΗΡ. Ο δίσκος του συγκεκριμένου Toshiba λες να κάνει το σύστημα πιο αργό ?Όταν το έχεις φίλε μου θα με βοηθούσε αν postαρες με τις εντυπώσεις σου από την ταχύτητα του συστήματος σε αναζήτηση αρχείου και γενικά σε ότι έχει να κάνει με τον δίσκο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.