AGRIMI Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 αγόρασε το κουτί xclio a380+ η κοπελιά μου και στα καλώδια usb του κουτιού έχει 4 καλώδιακια usb αντί 9 ενώ στο καλώδιο fireware έχει 7 καλωδιάκια αντί 9. ξέρει κανείς πως συνδέονται ? τα χρώματα για τα usb είναι: red(+5v), white(-d), green(+d), black(ground) ενώ τα fireware είναι: black(ground), black(vg), white(vp), ping(tpb-), green(tpb+), blue(tpa+), orange(tpa-). οι ακίδες που μένουν κενές στην μητρική τις βραχυκυκλώνω με βραχυκυκλωτήρες?
hayabusa Νοέμβριος 27, 2007 #3 Νοέμβριος 27, 2007 δωσε καμια φωτογραφια ρε παιδι...πως να σου πουμε ετσι; τα νυχια μας θα μυρισουμε; :D
AGRIMI Νοέμβριος 27, 2007 Author #10 Νοέμβριος 27, 2007 η πρώτη φωτό είναι το usb η δεύτερη το fireware και η τρίτη και τέταρτη το manual της μητρικής abit ip35-pro. απλά η μητρική έχει 9 ακίδες και στις δυο περιπτώσεις ενώ το κουτί δίνει 4 για usb και 7 για fireware. π.χ. στο fireware έχει ένα ground ενώ στο σχέδιο της μητρικής δίνει 3. και στα καλώδια γράφει vp και vg ενώ στο manual + - 12v(ποιο είναι τι?) που συνδέω το ένα ground από τις 3 θέσεις και τις άλλες τι τις κάνω τις βραχυκυκλώνω?
AGRIMI Νοέμβριος 27, 2007 Author #11 Νοέμβριος 27, 2007 το ίδιο απ' ότι βλέπετε ισχύει και για τα usb έχει 1 +5v που δεν ξέρω που μπαίνει και μόνο ένα ground όπως επίσης τι είναι το NC. αν μπορείτε πέστε μου με βάση τα χαρτιά της μητρικής σε ποια νούμερα βάζω ποιο καλώδιο. π.χ. στο usb το d+ μπαίνει στο 6 ή στο 5 νούμερο κ.τ.λ.
Wizard! Νοέμβριος 27, 2007 #13 Νοέμβριος 27, 2007 Γιατί μπερδεύεσαι δε μπορώ να καταλάβω... Τα USB σου πάνε: +5V > 5VoltDual -D > Data 0- +D > Data 0+ Ground > Ground To NC είναι NotConnected. Αν έχεις περισσότερα USB θα πάνε αντίστοιχα στα Data1+/-, Data2+/-, κλπ Για το 1394 τώρα είσαι: TPA+ > TPA0+ TPA- > TPA0- TPB+ > TPB0+ TPB- > TPB0- VP (VPower) > 12V (7/8) VG (VGround) > Ground (3/4) Ground > 10 Ground Προσοχή στα VP VG γιατί αν τα βάλεις ανάποδα, θα δεις τη συσκευή να βγάζει καπνούς
AGRIMI Νοέμβριος 27, 2007 Author #14 Νοέμβριος 27, 2007 ρε wizard έχει 1 fireware και 2 usb. εννοείς ότι θα βάλω και τα 2 usb σε μία θέση usb της μητρικής και για το fireware εννοείς ότι το vp είτε το βάλω στο 7 είτε στο 8 είναι ένα και τ' αυτό. και για το vg ισχύει αυτό που είπα και για το vp.
Wizard! Νοέμβριος 27, 2007 #15 Νοέμβριος 27, 2007 Τα κουτιά που τα έχουν έτοιμα, τα έχουν σε ζευγάρια. Εσύ μπορείς να τα βάλεις όπως σε βολεύει. Απλά είναι καλύτερα να τα βάζεις σε ζευγάρια γιατί αν βάλεις κάτι άλλο, 99% θα έρθει με διπλό βύσμα (πχ κάτι τέτοιο: http://www.linuxhardware.org/images/articles/Athlon64FX53-031804/K8NNXP-USB.jpg )Για το 1394 τώρα, είναι όπως το είπες. Όποιο από τα δύο κι αν συνδέσεις, είναι το ίδιο. Εγώ απλά επιλέγω να τα βάζω στην ίδια στήλη, έτσι από συνήθεια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.