Jump to content

Σχετικά με τα esata ports των κουτιών

fractalbit

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω μία ίσως ηλίθια απορία.

Το κουτί που πρόκειται να πάρω (cooler master 690), έχει ένα esata port στο πάνω μέρος. Αυτό το συνδέω σε ένα κανονικό sata port της motherboard ή πρέπει να έχει η motherboard ειδική υποδοχή για esata εσωτερικά;

Πόσο πιο λιανά να το κάνουμε;

Ψάξε και λίγο φίλε μου, συν Αθηνά και χείρα κίνει ;)

Λίγο Googlάρισμα θέλει, τόσα reviews υπάρχουν. Αν θέλεις πιο σίγουρα, πήγαινε δες το σε ένα κατάστημα ή RTFM.

bottom_fan.jpg

Αρχική απάντηση από jpavly

Πόσο πιο λιανά να το κάνουμε;

Ψάξε και λίγο φίλε μου, συν Αθηνά και χείρα κίνει ;)

Λίγο Googlάρισμα θέλει, τόσα reviews υπάρχουν. Αν θέλεις πιο σίγουρα, πήγαινε δες το σε ένα κατάστημα ή RTFM.

bottom_fan.jpg

Έχω δει φωτογραφίες και έχω διαβάσει και τα reviews αλλά και το εγχειρίδιο του κουτιού.

Σε κανένα review δεν αναφέρει πως γίνεται η σύνδεση, απλά όλα λένε ότι έχει esata port.

Από φωτογραφίες δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν έχω Sata στον τωρινό μου υπολογιστή ώστε να ξέρω ακριβώς πως είναι.

Στο εγχειρίδιο γράφει μόνο τα pin του καλωδίου και δεν είμαι τεχνικός για να καταλάβω τι παίζει.

Συγχώρα με λοιπόν αν δεν καταλαβαίνω και μη γίνεσαι εχθρικός μαζί μου.

Τελικά το συμπέρασμα είναι ότι συνδέεται σε ένα κοινό sata port της μητρικής;

ΟΚ φίλε μου, δεν υπάρχει θέμα, ούτε γίνομαι εχθρικός :)

Αν δεν γνωρίζεις κάτι μη κολλάς, πες το :)

Sata:

SATA-Signal-Cable-1.jpg

eSata:

esata_cable.jpg

Το eSata έχει μέταλλο απ' έξω και λίγο διαφορετικό βύσμα.

Δεν είναι αυτή η διαφορά. Πολλά sata έχουν "μέταλλο" απ'έξω. Πχ οι Gigabyte συνήθως δίνουν κίτρινα καλώδια σατα με κλιπάκι (το μέταλλο που λες). Η διαφορά είναι ότι το sata έχει L υποδοχή και το esata Ι υποδοχή, καθώς και η διαφορά αριστερά και δεξιά στο βύσμα όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η οποία πάλι καμιά φορά δεν ισχύει, μιας και έχω ένα esata καλώδιο που οπτικά είναι σαν το απλό sata.

Αρχική απάντηση από fractalbit [Σήμερα, στις 04:35]

Έχω μία ίσως ηλίθια απορία.

Το κουτί που πρόκειται να πάρω (cooler master 690), έχει ένα esata port στο πάνω μέρος. Αυτό το συνδέω σε ένα κανονικό sata port της motherboard ή πρέπει να έχει η motherboard ειδική υποδοχή για esata εσωτερικά;

Το συνδεεις σε κανονικο σατα της μητρικης και τελος..;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.