Jump to content

X38 Mobo

petr00kos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

θελω να αλλαξω mobo ωστε να μεταβω στο χ38 και ειμαι αναμεσα σε 2 της asus το p5e3 deluxe και το maximus extreme ... 1) δεν ξερω αν εχουν διαφορες στο bios (ρευματα μικρορυθμισεις κτλπ) 2) το μαξιμους εχει πανω water block και εγω δεν διαθετω υδροψυξη ουτε προκειτε να βαλω οποτε δεν ξερω τι γινεται απο θερμοκρασιες κτλπ... 3) απο θεμα χρηματικο με συμφερει το μαξιμους καθως το αλλο εχει 40 ευρω παραπανω διοτι διαθετει και wifi... :nothing: το θεμα ομως ειναι να μην καιγοντε τα chip του mobo χωρις την υδροψυξη ... αν υπαρχει καποιος που γνωριζει σχετικα με τα 2 mobos θα με βοηθουσε πολυ στην επιλογη μου :D

Το block της υδρόψυξης που έχει πάνω το maximus δεν σε υποχρεώνει να βάλεις υδρόψυξη. Είναι φτιαγμένο το ΜΒ να δουλεύει κανονικά χωρίς νερό ... αν ήθελε μόνο νερό όλες οι ψύκτρες από πάνω από το block και γύρω γύρω του δεν θα χρειαζόντουσαν.

Ίσως είσαι καλύτερα για το P5E3 εσύ συγκεκριμένα μιας και δεν θες νερό στη cpu ή οπουδήποτε αλλού... απλά οι σημαντικότερη διαφορά των 2 ΜΒ είναι πως το Extreme έχει μεγαλύτερα περιθώρια Overclocking εξαιτίας των περισσότερων ρυθμίσεων που δίνει και εξαιτίας των μεγαλύτερων περιθωρίων στα ρεύματά του(πχ στη CPU μπορεί να δώσει μέχρι 3v νομίζω).

Αν θες ένα ΜΒ και θες να μείνεις και με αέρα τότε πάρε το p5e3... αν όμως στην άκρη του μυαλού σου υπάρχει η πιθανότητα για νεράκι ή phase change τότε πάρε το extreme.

Η διαφορά του wireless δεν λέει τίποτα μιας και μια απλή καρτούλα wireless κάνει 10. Όσο για τις ρυθμίσεις του maximus πλέον είμαστε πολλοί εδώ μέσα που βγάλαμε το φίδι από την τρύπα άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τώρα ποιος ο λόγος να αλλάξεις εσύ το p5k3 σου είναι μεγάλη κουβέντα.... αλλά σε καταλαβαίνω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.