Jump to content

Περίεργο πρόβλημα

Cuore Sportivo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χθες έπαιζα με τον αδεφό μου PES8 στον υπολογιστή και παρατήρησα ότι μετά από μία πτώση ενός αντικειμέννου πάνω στο γραφείο, ο υπολογιστής κόλλησε τελείως (εδώ να σημειώσω ότι ο υπολογιστής είναι πάνω στο γραφείο). Δεν έδωσα σημασία και απλώς πάτησα ένα reset για να επανεκινήσει ο υπολογιστής.

Σήμερα όμως για να δω αν θα ξανακολλήσει, έκανα το ίδιο πράγμα και είδα ότι ξανακόλλησε.

Έβγαλα το pc από το ρεύμα, ξαναβίδωσα ψύκτρα, σκληρό και κάρτα γραφικών (μπας και με το χτύπημα κουνιόντουσαν και κόλλαγε), αλλά δεν έγινε τίποτα.

Μόλις πήγα να ανοίξω το pc, δεν μπούταρε. Το έβγαλα από το ρεύμα πάλι και έκανα clear CMOS... Με τα πολλά αποφάσισε να ανοίξει, αλλα τώρα πια κάνει πολύ ώρα να ανοίξει, και επίσης αργεί πολύ να κάνει το χρακτηριστικό "μπιπ" που κάνει όταν ανοίγει...:confused:

Το σύστημά μου είναι ένας Ε6400, μία P5B Dlx, 2GB Corsair Dominator και μία 7600GT...

:help:

Αρχική απάντηση από ΟΕW1999 [Σήμερα, στις 18:16]

Επεσε αντικειμενο Τι ηταν αυτο???

Και κολησε το συστημα??

Ενά βιβλίο έπεσε και πάγωσαν τα πάντα...

Αρχική απάντηση από pavou [Σήμερα, στις 21:33]

PSU δες το τροφοδοτικό .

Τί να κοιτάξω στο τροφοδοτικό;

Τί να κοιτάξω στο τροφοδοτικό;

Το παιδί λέει να κοιτάξεις μήπως το πρόβλημα προκαλείται από το τροφοδοτικό. Και εγώ το ίδιο πιστεύω πως ισχύει. Ακριβώς το ίδιο παθαίνει και ο δικός μου υπολογιστής αμα τρώει φάπα με Tagan τροφοδοτικό 3,5 ετών.

Κοίτα λίγο και τη γείωση του κουτιού σου. Εγώ μόλις το γείωσα σωστά το πρόβλημα εξαφανίστηκε...

Αρχική απάντηση από bezdim [Χθες, στις 23:00]

Το παιδί λέει να κοιτάξεις μήπως το πρόβλημα προκαλείται από το τροφοδοτικό. Και εγώ το ίδιο πιστεύω πως ισχύει. Ακριβώς το ίδιο παθαίνει και ο δικός μου υπολογιστής αμα τρώει φάπα με Tagan τροφοδοτικό 3,5 ετών.

Κοίτα λίγο και τη γείωση του κουτιού σου. Εγώ μόλις το γείωσα σωστά το πρόβλημα εξαφανίστηκε...

ακριβός αυτό , το προηγούμενο psu που είχα μου έκανε τέτοια κουλά , μόλις κουνούσα το case έσβηνε και είχα όλα τα προβλήματα που περιγράφεις , τώρα το ότι είχα τα ίδια προβλήματα δεν σημαίνει ότι και σε εσένα θα είναι το ίδιο ;) , κατεύθυνση σου δίνουμε :flower:

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον παιδιά!:)

Το τροφοδοτικό μου είναι ένα Tagan 430. Όταν λέτε να κοιτάξω την γείωση του κουτιού τί ακριβώς εννοείτε; Βρήκα ένα μαύρο καλώδιο από το τροφοδοτικό που χρησιμέυει για την γείωση, δεν ξέρω όμως τί πρέπει να κάνω

Μόλις το έκανα σταμάτησε το πρόβλημα που αναφέρω με τη μητρική και έγινε πολύ πιο "ανθεκτικό" στα κουνήματα (πλέον κουνάω λίγο το κουτί για να δω αν θα κολλήσει), αλλά και πάλι, αν ίσα ίσα χτυπήσω το τροφοδοτικό με πολύ λίγη δύναμη θα κολλήσει.:(

Δε μου λές όταν ακουμπάς το κουτί και είσαι ξυπόλυτος (δηλαδή γειωμένος), σε χτυπάει έστω και λίγο το ρεύμα?

Για δοκίμασε να κουνήσεις πάλι το κουτί, με αποσυνδεδεμένες όλες τις USB συσκευές...

για να ησυχάσεις βρες απο κάποιον φίλο σου ένα άλλο psu για δοκιμή , αν συνεχίσει το πρόβλημα δεν θα είναι αυτό αλλά κάποιο άλλο hardware , αν όχι , πας για psu .

Αρχική απάντηση από bezdim

Δε μου λές όταν ακουμπάς το κουτί και είσαι ξυπόλυτος (δηλαδή γειωμένος), σε χτυπάει έστω και λίγο το ρεύμα?

Για δοκίμασε να κουνήσεις πάλι το κουτί, με αποσυνδεδεμένες όλες τις USB συσκευές...

Όχι καθόλου. Αυτό είναι καλό ή κακό; :confused:

Αρχική απάντηση από pavou

για να ησυχάσεις βρες απο κάποιον φίλο σου ένα άλλο psu για δοκιμή , αν συνεχίσει το πρόβλημα δεν θα είναι αυτό αλλά κάποιο άλλο hardware , αν όχι , πας για psu .

Έχω ένα παλιό 350άρι, σχεδόν 5 ετών. Λες να δοκιμάσω με αυτό;

Αρχική απάντηση από alfa156

Όχι καθόλου. Αυτό είναι καλό ή κακό; :confused:

Aν δε σε χτυπάει το ρεύμα καλό είναι, σημαίνει πως το κουτί είναι κανονικά γειωμένο.

Αυτό που σου πρότεινα με τις USB κάνε ένα κόπο και δοκίμασε το σε παρακαλώ.

Το δοκίμασα και αυτό (έβγαλα ποντίκι, gamepad, ακόμα και τις θύρες που έχει το κουτί έβγαλα) αλλά τίποτα.

Το τροφοδοτικό το έχω ένα χρόνο ακριβώς, και σήκωνε τόσο καιρό το σύστημα που ανέφερα στο πρώτο post. Βέβαια τις τελευταίες δύο εβδομάδες έιχα τον επεξεργαστή στα 3600MHz, οπότε ίσως όντως να ζορίστηκε. Αλλά και πάλι, δεν νομίζω να χρειαζόταν ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό για το σύστημα μου.

Έχω ξεμείνει από ιδέες, τί να πω?

Μήπως έχει πειραχτεί κάτι στο BIOS, μήπως τα έπαιξε το chipset από τα παραπάνω ρεύματα?

(Μπορεί το παρακάτω να είναι και κοτσάνα)

Μήπως η μητρική σου απέκτησε κάποια φορτία, τα οποία σου δημιουργούν προβλήματα?

Μήπως έχεις τίποτα εσωτερικά βραχυκυκλώματα? Έχεις χρησιμοποήσει πλαστικές ροδέλες στα 6 (συνήθως) σημεία που βιδώνει η μητρική με το κουτί?

Γενικά μου έχουν συμβεί και εμένα διάφορα κουλά, τρελά, παράξενα προβλήματα σε συστήματα που έχω στήσει κατα καιρούς. Η λύση ήταν μια: λύσιμο του υπολογιστή μέχρι και την τελευταία βίδα και έπειτα επανασυναρμολόγηση, αφιερώνοντας τον διπλάσιο χρόνο και διπλοελέγχοντας τα πάντα. Αυτή η μέθοδος πάντα μου έδινε τη λύση σε hardware προβλήματα.

Συμπερασμα............ το διαβασμα βλαπτει σοβαρα τους υπολογιστες:hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Αρχική απάντηση από ennia [Σήμερα, στις 11:40]

Συμπερασμα............ το διαβασμα βλαπτει σοβαρα τους υπολογιστες:hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

άπαιχτο :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump:

Λοιπόν τα έβγαλα πάλι όλα εκτός κουτιού και πλέον δεν κολλάει, αρά δεν πρέπει να είναι πρόβλημα hardware... Τί κάνουμε τώρα;

Να αναφέρω ότι τα πάντα ήταν σφιχτά βιδωμένα (τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών, ψύχτρα, σκληρός).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.