Jump to content

D805 + P5N32E sli

anthis

Recommended Posts

Εχω ενα προβληματακι. . :innocent: Πηρα μια P5N32E SLI λογω RMA (:D ) αλλα την εβαλα σε συστημα με Pentium D 805 (το καλοκαιρι θα ριξω πανω quad core penryn ή Q6600)

Με την παλια P5ND2 SLI (nForce4) ανεβαινε στα 4ghz ο επεξεργαστης αυτος. . Τωρα με την καινουρια mobo ομως δεν ανεβαινει ρουπι! Δινω π.χ. 1,4vcore και fsb 667mhz (3.33ghz cpu) και δεν το παιρνει, εκει που ανετα με 1.335 το ειχε παλια. . Μετα εδωσα 600fsb παλι δε το επαιρνε. . Ρευματα απο chipset και τετοια δεν πειραξα. . Αφου εχει native 1333mhz fsb support, ε λεω τα 667 για την πλακα δεν τα εχει? Και τα 800 και ακομα πιο πανω. .

Παρατηρησα και κατι αλλο . . Οι OCZ 800mhz μνημες αν τις τρεξω στα 800 μου πεταει μπλε οθονη! Αλλα σε αυτη την μητρικη, σε αλλη που τις ειχα επαιζαν στα 944mhz. . Ρευμα τους δινω 2.1 και εχω ρυθμισει και τα stock timings για καλο και για κακο. .

Τι να φταιει αραγε και δεν ανεβαινει καθολου???? :tomato:

Ουτε windows δεν μπαινει. . Μονο stock . .:help:

Εδωσα σχεδον στα παντα ρευματα, οχι τπτ +0.05 και σε μερικα stock (απλα τα ρυθμισα δεν τα αφησα auto) τωρα παει στα 667mhz fsb αλλα το Pc probe και το cpuz μου δειχνουν κατι κουλα οτι δινει ταση 4 volt.. OMG!!!! Ελπιζω να ειναι λαθος των προγραμματων. . :tomato:

Την ψυξη του northbridge δεν την πειραξα, τρεχει στους 47 σε load νομιζω οκ ειναι . .

Εχω μια HR05 που θα μπορουσα να βαλω επανω αλλα το stock συστημα ψυξης μου φανηκε καλουτσικο. . Συν οτι καλυπτε και τα mosfets. .

Αρχική απάντηση από DarkSaga

πες και τι λύση

μπορεί να βοηθήσεις και κάποιον άλλο

ακριβως:)

ρε παιδια εδω μεσα ειμαστε για να βοηθαμε ο ενας τον αλλον,τοτε ποια η σημασια του ποστ?

Σωστα! :) Λοιπον η λυση ειναι δεν αφηνουμε σχεδον τιποτα AUTO!!! Τα πειραζουμε ολα. . Εστω δηλαδη να σεταρουμε και τις default τιμες σε μερικα, αλλα τιποτα να μην παραμενει AUTO. . Με την stock ψυξη το Northbridge δεν πρεπει να του δινουμε πολυ ρευμα γιατι ψηνεται αλλα ενα +0.05 το χρειαζεται για να overclockάρει. . Θελουν disable τα spread spectrum επισης

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.