Jump to content

Μεταλλική δεξαμενή

silenceplease

Recommended Posts

Γειά χαρά,

Έχω φτιάξει μια δεξαμενή βάζοντας ρακόρ (τρύπα + εποξειδική κόλλα για στεγανοποίηση) πάνω σε ένα μισόλιτρο αλουμινένιο παγούρι. Επειδή τα blocks που έχω είναι χάλκινα έχω πάθει γαλβανοδιαβρωτική φοβία και δεν το έχω συνδέσει ακόμη. Εσωτερικά το παγούρι απ΄ότι βλέπω είναι ανοδιωμένο (έχει ένα χρυσαφί χρώμα από ότι χρησιμοποιήσαν μαζί με το οξύ) - η ανοδίωση αυτή φτάνει ως προστασία; Γενικά απ'ότι διαβάζω ανοδιωμένα δεν εμφανίζουν διάβρωση. Σαν έξτρα μέτρο έχω σκεφτεί να το περάσω κι ένα χέρι βερνίκι πολυουρεθάνης εσωτερικά που ουσιαστικά δημιουργεί μια "πλαστικοποιημένη" επιφάνεια - μιας και είναι με ουδέτερο pH το ψυκτικό υγρό δε νομίζω να διαλυθεί το βερνίκι και να γίνει μεταλλαγμένη σούπα η κατάσταση. Ιδεές/προτάσεις;

Υ.Γ.: η αγορά δεξαμενής δεν είναι λύση μιας και το κάνω πιο πολύ για την πλάκα/ντου-ιτ-γιουρσέλφ κατάσταση.

παραφλού μπα.......γιατί λέει δυσκολεύει την ροή......απεσταγμένο νερό σαν αυτό που βάζουν στα σίδερα και κάτι μπουκαλάκια που έχει το hac το πλαισιο......αντιδιαβρωτικά αντιβακτηριακά και δεν ξέρω τι αντί :p βάλε καμιά φωτό άμα μπορείς.....

Οκιντόκι - θα το ψάξω λιγάκι με τα αντιδιαβρωτικά - δε με πολυ ενδιαφέρει τόσο το θέμα θερμοκρασίας μιας και δεν κάνω οβερκλόκι δε σιπιγιού που λένε στο χωριό μου - ένας 3.2 πρέσκοτ είναι, μου φτάνει. Απλά η όλη κατασκευή είναι σε ένα ξύλινο κουτί και δεν έχει παρα μόνο τα φουρφούρια του τροφοδοτικού κι ένα 12άρι στο ψυγειάκι στα 3 εως 12 βολτ, τη δεξαμενούλα την ήθελα απλά για να αυξήσω λίγο τον όγκο υγρού (και μιας και είναι αλουμινένια ίσως - λέμε, ίσως, να βοηθάει στην ψύξη). Μη φανταστείς τίποτα ιδιαίτερο για τη δεξαμενή, ένα παγούρι περίπου σαν αυτό με δύο ρακόρ (ένα πάνω, ένα κάτω).

Εδώ είναι οι φωτογραφίες του κουτιού και της δεξαμενής για πάσα ανακούφιση περιέργειας. Το κουτί είναι ουσιαστικά κύβος με πλευρά 37εκατοστά που είναι χωρισμένο περίπου στη μέση, ανοίγει με μπρούτζινους μεντεσέδες και ασφαλίζεται με ένα μάνταλο απο μπροστά σαν μπαούλο.

Το παγούρι είναι ένα των πέντε ευρώ, η τρύπα έγινε αρχικά με 10χιλ τρυπάνι και πήρε σχήμα/ανοίχτηκε στα 1/4" με λίμα σε 2 λεπτά. Η εποξειδική κόλλα ήθελε μια μέρα να σκληρύνει και το δοκίμασα μετά με βραστό νερό να δω αν χάνει (εξού και οι τάπες που έχει στη φωτό). Προφανώς πριν μπει στο κουτί θα υποστεί ένα τρίψιμο, βάψιμο, φινίρισμα.

Σκοπός είναι να μπει στο αριστερό (όπως φαίνεται στις φωτό) τμήμα του κουτιού όπου βρίσκονται το τροφοδοτικό, η τωρινή δεξαμενή, η αντλία και το ψυγείο. Υπάρχει ένα μονωμένο ράφάκι πάνω απο το τροφοδοτικό όπου θα κάθεται και θα ανοιχτεί στρογγυλή τρύπα που θα περισσέυει το στόμιο ίσα ίσα για την πλήρωσή της χωρίς να χρειάζεται να βγαίνει απο το κουτί.

Τι να σου πω - μια χαρά την έβγαλε πάντως φέτο χωρίς κλιματισμό. Ούτε ζαλάδες ούτε λιποθυμίες και δεν έκανε και μπάνιο ο βρωμιάρης, απλά ανακύκλωνε το ίδιο υγρό α λα μεσαιωνικό φρανσέ.

Ε τα γνωστά - κανένα τραπεζομάντηλο, βουτήματα για τον καφέ, καμιά βελόνα σε περίπτωση που χάσουμε κανένα κουμπί - τέτοια πράγματα. Τίποτα που να ενδιαφέρει έναν χαρντ-κορ οβερκλόκινγκ όβερλορντ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.