BeetleJuice Σεπτέμβριος 6, 2008 Author #21 Σεπτέμβριος 6, 2008 Mην ανοίγω νέο θέμα, γυρνώντας από διακοπές είδα ότι το μηχάνημα δεν εκκινεί. Πριν 2 βδομάδες έστησα raid σε 2 640aaks. Ένα partition 100gb stripe & the rest gb σε mirror. Κατά την εκκίνηση μου γράφει status failed και στα 2 partitions. Βάζοντας έναν 160άρη πάνω με έτοιμο λειτουργικό δεν βλέπει κανένα partition από τους 640. Τι να κάνω?Υ.Γ. έχω άλλους 2 σφραγγισμένους 640aaks αν χρειαστούν...πως γινεται stripe Και mirror Μαζι?
junior-21- Σεπτέμβριος 6, 2008 #22 Σεπτέμβριος 6, 2008 1 partition 100 gb stripe και 1 partition με τα υπόλοιπα gb σε mirror
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 6, 2008 #23 Σεπτέμβριος 6, 2008 πως γινεται stripe Και mirror Μαζι? Ειναι Feature του ICH8R και μετα.. @Junior :Βρηκες ακρη αγορινα? Δες και εδω http://www.xtremesystems.org/Forums/showthread.php?t=187723
BeetleJuice Σεπτέμβριος 6, 2008 Author #25 Σεπτέμβριος 6, 2008 1 partition 100 gb stripe και 1 partition με τα υπόλοιπα gb σε mirrorδεν τοξερα οτι γινεται αυτο...νομιζα οτι απαξ και βγαλεις τα 2 drive σαν 1 και το κανεις stripe μετα δεν μπορεις να κανεις κατι πανω σαυτα τα drives..δλδ τι μητρικη ειναι αυτη που κανει τετοια κολπα ρε παιδια?
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 6, 2008 #26 Σεπτέμβριος 6, 2008 δεν τοξερα οτι γινεται αυτο...νομιζα οτι απαξ και βγαλεις τα 2 drive σαν 1 και το κανεις stripe μετα δεν μπορεις να κανεις κατι πανω σαυτα τα drives..δλδ τι μητρικη ειναι αυτη που κανει τετοια κολπα ρε παιδια?Κανει και η δικια σου.Οταν κανεις το Raid κανε ενα Volume πχ 100 GB Raid@0.Για τα υπολοιπα GB θα εχει επιλογη Raid 0 ή Raid 1.
BeetleJuice Σεπτέμβριος 6, 2008 Author #27 Σεπτέμβριος 6, 2008 Κανει και η δικια σου.Οταν κανεις το Raid κανε ενα Volume πχ 100 GB Raid@0.Για τα υπολοιπα GB θα εχει επιλογη Raid 0 ή Raid 1.Μαστορι thnx , δεν τοχα ψαξει να σου πω την αληθεια...το ζητημα βεβαια ειναι αλλο...αν το κανω και παθω οτι και ο αλλος μετα ποιος με σωνει που το mirror τιναχτηκε στον αερα μαζι με το stripe?ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗαν εχω 2 δισκους mirror και γινει ζημια σαν του junior , δλδ οχι μηχανικη βλαβη , πες ρε παιδι μου οτι ξαφνικα δεν οτυς αναγνωριζει καναυτοι οι δισκοι σε παρομοιο controller θα ειναι ΕΝΑΣ -ΕΝΑΣ αναγνωσιμοι?δλδ αν παρεις τον ενα δισκο απο ενα raid1 και τον χωσεις σαν single σε αλλο pc θα διαβαζεται?τελικα νομιζω οτι αντι για mirror το καλυτερο ειναι να εχεις 2 δισκους και να συγχρονιζεις τα δεδομενα αντιγραφοντας απο τον ενα στον αλλο ειτε μηχανικα ειτε αυτοματα με κανα προγραμματακιετσι δεν εχεις φοβο ουτε απο controllers , ουτε απο κρασαρισμα δισκου .μαλιστα αν τον ενα δισκο τον βαζεις πανω μονο οταν θες να κανεις συγχρονισμο τοτε ακομα και οι περιπτωσεις βλαβης απο τροφοδοτικο εκμηδενίζονται
junior-21- Σεπτέμβριος 6, 2008 #28 Σεπτέμβριος 6, 2008 βασικά σκαθάρι, απτο να έψαχνα, ξανάστησα σε ένα άλλο ζευγάρι 640aaks. Λογικά, αν τώρα απτο μενού ctr+I επιλέξω να κάνω nonraid disks αυτούς που έχουν το παλιό μου raid, λογικά και στους 2 θα υπάρχει το mirror. Ε??? somebody confirm
BeetleJuice Σεπτέμβριος 6, 2008 Author #29 Σεπτέμβριος 6, 2008 γινεται θεωρητικαποτε δεν μου πετυχε εμενα
neuromancer Σεπτέμβριος 7, 2008 #30 Σεπτέμβριος 7, 2008 Ακούστε και τη δική μου ιστορία στο PC της υπογραφής. Crash σε Crysis (!) μετά από nVidia driver update. Reboot και πριν βγει το GUI ο RAID controler βγάζει κόκκινους του δίσκους (non raid members). ΠΑΝΙΚΟΣ! Δεν bootαρε με τίποτα εννοείται. Καθόμουν και το κοίταζα σαν το μ@λ@κ@! Λέω δεν μπορεί να τα τίναξε... Στο crash απλά δεν θα πρόλαβε να γράψει και στους δύο. Αποσυνδέω τον Νο2 και bootάρω. Voila! bootαρε κανονικά. Το Matrix έδειχνε missing array disk. Σβήνω, συνδέω ξανά τον Νο2, boot, bootάρει κανονικά, πάω στο Matrix και ενώ εξακολουθούσε να βγάζει missing disk εμφάνισε και ένα non-member. To βαζω λοιπόν να ξαναφτιάξει το mirror πράγμα που έγινε επιτυχώς. Όταν τελείωσε το mirroring εξαφανίστηκε από μόνο του και το missing disk. Επίσης, μετά απο το ψαξιμο που έγινε, έβαλα τα win να δίνουν report στο crash και όχι να με στέλνει σε reboot κατευθείαν (με την ελπίδα ότι θα προλάβει ο raid controler να συγχρονίσει τους δίσκους). Πιστεύω ότι αυτό έκανε διαφορά καθώς ξαναείχα παρόμοιο crash 2 φορές αλλά bootare κανονικά και μόνο του το matrix ξεκινούσε να κάνει repair το mirror - γλύτωσα δηλαδή το βάλε βγάλε του δίσκου. Να τονίσω ότι στην πρώτη φορά είχαν κοκκινίσει και οι δύο δίσκοι ενώ στις 2 μετέπειτα μόνο ο ένας. Γι αυτό λέω ότι η ρύθμιση να μην κάνει reboot απευθείας έκανε διαφορά. Βέβαια μπορεί να είναι και τυχαίο.
oxide Σεπτέμβριος 7, 2008 #31 Σεπτέμβριος 7, 2008 εμενα μου ετυχε σε raid 0 να κοκκινιζει τον εναν μετα απο crash.win δεν εμπαινε με τπτ...αλλα fedora κανονικα οποτε τραβηξα τα αρχεια απο κει και το ξαναεστησα.παντως ενδιαφερον αμα λειτουργει αυτο με το report στο crash.
neuromancer Σεπτέμβριος 7, 2008 #32 Σεπτέμβριος 7, 2008 To RAID0 δεν έχει σοβαρό λόγο να πάθει ζημιά σε crash εφαρμογής. Όπως τόσα χρόνια σε μονό δίσκο στα crash εφαρμογών απλά έκανες reboot. To RAID0 πιθανότατα θα χρειαστεί repair και είναι κατανοητό. ΑΣΧΕΤΟ:Έχω ένα πλάνο για μελλοντιοκό migration (καθυστερεί για την ώρα) σε άλλο hardware. Θα στείσω νέο PC με Intel chipset ξανά και θα βάλω το δίσκο από το τρέχων της υπογραφής. VGA θα είναι πάλι nVidia. Στόχος να γλυτώσω το install και την παραμετροποίηση από την αρχή όλων των εφαρμογών. Αν δουλέψει γλυτώνω 15 μέρες φασαρία. Αν όχι, βάζω πίσω τον δίσκο και ξανακάνω το mirror. To έχει κάνει κανείς ?
BeetleJuice Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #33 Σεπτέμβριος 7, 2008 εγω εχω raid0 μαλλον 4 χρονια και ,και οφειλω να πω ενατο raid 0 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑεγω προσωπικα ΠΟΤΕ δεν εχω μεσα κατι που να καιγομαι να μην το χασωτην εχω πατησει πολλες φορεςοφειλω ωστοσο να πω οτι με την κυρια maximus xtreme ακομα και σε xtreme oc δεν κρασαρε ποτε παρα μονο πανω απο τα 118 pcixκατι sil3114 και τετοια σκαγανε για την πλακα και χωρις λογοφτου φτου , κουνιεμαι απο τη θεση μου , μην ξανατυχει ποτε κατι τετοιο
oxide Σεπτέμβριος 7, 2008 #34 Σεπτέμβριος 7, 2008 τλκ το raid0+1 αξιζει για να γλιτωσεις την ασταθεια του 0?
BeetleJuice Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #35 Σεπτέμβριος 7, 2008 εγω ακομα και σε σερβερ που εχουν ξεχωρο κοντρολερ πιο high end παλι εχω δει παρομοια προβληματαοπως ειπα και στο thread για τις οθονες το φτηνο το κρεας το τρωνε οι σκυλοικαι εμεις τρωμε απομιμες απο hardware &software που δουλευουν οι σερβερ σε onboard καταστασεις πανω στις high end μητρικες μαςτα αποτελεσματα ειναι θεωρητικα να μπορουμε να κανουμε παπαδες αλλα τελικα να εχουμε προβληματαγια μενα το raid0 ειναι καλη λυση για ταχυτητα αλλα παντα πρεπει να εχεις στο πισω μερος του μυαλου σου οτι θα κρασαρει καποτε αρα πρεπει να φυλας τα νωτα σουτυπου εχε παντα κ ενα μεγαλο δισκο να περνας τακτικα οτι ειναι χρησιμοτωρα οκ αν χασεις και το χθεσινο βιντεακι απο το μαιλ σου ε δεν εγινε και τπταμα χασεις την πτυχιακη γιατι την ξεχασες στο desktop μαλλον πειραζει ομωςκαι μετα αντε στησε σε αλλο δισκο λειτουργικο , σηκωσε τα προγραματα για restore και καληνυχτα μετα απο μια μερα θα εχεις σωσει τα δεδομενα σου
neuromancer Σεπτέμβριος 7, 2008 #36 Σεπτέμβριος 7, 2008 Δε φταίει το κρέας... οι servers δεν τρέχουν crysis και ότι να'ναι bugware σε μορφή παιχνιδιού που κυκλοφορεί εδώ και λίγα χρόνια. Δεν είδα ποτέ να κρασάρει με BSOD ο mySQL ή ο MS-SQL server. Τα τελευταία 5-10 τόσα χρόνια που θυμάμαι, τα μόνα crash εφαρμογών με απευθείας reboot ήταν σε games. Ακόμη και τα dev tools που παλιά αν σου 'φευγε ο pointer ..αστα να πάνε, έχουν στρωσει και έχουν πάντα έλεγχο. Επίσης εσείς πάτε και τσιτωμένοι 7/24, τι να κάνει το καημένο...Anyway, "back up is your best friend"!
junior-21- Σεπτέμβριος 7, 2008 #37 Σεπτέμβριος 7, 2008 παίδες,μπορεί να μου πει κάποιος από την χαλασμένη συστοιχία πως αποκτώ τα δεδομένα από το partition που έχω raid1?
neuromancer Σεπτέμβριος 7, 2008 #38 Σεπτέμβριος 7, 2008 Eσύ είσαι με του 2 δίσκους που έχει μέρος τους σε RAID0 και τα υπόλοιπα σε RAID1 ? ;-) Ποιο χάλασε; το 0 ή το 1;
BeetleJuice Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #39 Σεπτέμβριος 7, 2008 Eσύ είσαι με του 2 δίσκους που έχει μέρος τους σε RAID0 και τα υπόλοιπα σε RAID1 ? ;-) Ποιο χάλασε; το 0 ή το 1;αυτος ο αλητης ειναι και του χαλασε το ραιδ1
neuromancer Σεπτέμβριος 7, 2008 #40 Σεπτέμβριος 7, 2008 Βασικα δεν έχεις πρόβλημα.. πρέπει να τα βλέπεις. Αν χάλασε όμως ο δίσκος τότε χάλασε και το 0.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.