BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2007 πριν 5 λεπτα δοκιμαζα τις μνημες και κρασαρε το συστημαστο ριμπουτ π\μου πεταξε τον ενα ραπτορα εκτος raidτον βαζω μονο του λεει "non member disk"μαζι αν ειναι πανω τον ενα τον βλεπει σαν μελος τον αλλο οχιΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ?οκ δε με νοιαζει για το φορματ αλλα μεσα εχω ενα μπακαπ απο ενα πελατι 8 γιγα και δεν ειχα προλαβει να το παω σε αλλο δισκοΑΝ του πω να ξανακανει το raid με το ιδιο ονομα θα σωθουν?ΜΑ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΝΑ ΚΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 150 ΓΙΓΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ??ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!αν του πω να ξανακανει το raid τοτε πρεπει πρωτα να κανω τους δισκους non-raid ή απλα ξαναστηνω το raid?καμια ιδεα γιατι εγινε αυτο και πως σωνουμε το συστημα?ειμαι με το δευτερο μηχανημα τωραεχω msnnanopoylos@hotmail.comη ενα τηλεφωνο να παρω καποιον οτιδηποτεοποιος μπορει ας βοηθησει ειναι μεγαλη αναγκηφανταζομαι και σε αλλη μητρικη να μπει το ιδιο θα κανει γιατι η πληροφορια αποσο ξερω ειναι γραμμενη στο δισκοκαι αυτη η πληροφορια λειπει και γιαυτο δεν τον βλεπει σαν μελοςΜΑ ΚΑΛΑ ΕΝΑ REPAIR ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ?????ΕΛΕΟΣ?ΤΙ ΕΛΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ !!!!ελατε βρε παιδια δεν εχει τυχει σε κανενα?εχω και δευτερο μηχανημακανα cd ξερω γω να κατεβασω κανα προγραμμα να σωσει τα περιεχομενα?
kallileo Νοέμβριος 21, 2007 #2 Νοέμβριος 21, 2007 Και μενα μου τα εκανε αυτα και τελικα ο ενας απο τους τρεις ειχε bad sector.Καμια φορα που εξαφανιζονταν ο ενας απο τους 3 εμπαινα στο intel raid manager, εβγαινα και τον ξαναβρησκε.Δοκιμασε να κανεις και clear bios.Αν του πεις να ξανα κανει το raid νομιζω οτι θα τον πιεις....
BeetleJuice Νοέμβριος 21, 2007 Author #3 Νοέμβριος 21, 2007 ειναι ρμα απο την ιδια την western και τους παρελαβα σεπτεμβρημπηκαν κατευθειαν στο στακεραποκλειεται να ειναι οι δισκοι προβληματικοιαπο το ρισταρτ το επαθεκρασαρε ο σκατενιος κοντρολερ της ιντελκαι τιναξε το δισκο*****
greekfragma Νοέμβριος 21, 2007 #4 Νοέμβριος 21, 2007 κορμι μου συνεβη το ιδιο απο ασταθες overclock. γενικα ειδα οτι ο ICH9R δεν ειναι και πολυ αξιοπιστος σε οριακες καταστασεις. σπασε το raid και ξαναστηστο.δεν προκειται να χασεις τιποτα εαν δεν πειραξειςφορμαρεις καποιον δισκο / ηρεμα κορμι:daisy:
BeetleJuice Νοέμβριος 21, 2007 Author #5 Νοέμβριος 21, 2007 κορμαρα βοηθα λιγο τα βηματα ειναι παω και επιλεγω τον αλλο δισκο που τον βλεπει ως μελος να μην ειναι μελος μετα ξαναστηνω το raid με το ιδιο ονομα ρισταρτ και λογικα θα τα δει ολα οκ? κοιτα μου τοχετε ξαναπει να το κανω ετσι αλλα αποτι θυμαμαι σε αλλη μητρικη δεν πετυχε και σου λεει κιολας το ματριξ οτι θα διαγραφουν ολα παρολο που στο λεει δεν διαγραφει τιποτα? πες μου αν κανω καποιο λαθος σαυτα που ειπα μην γινει πατατα παντως με clear rtc δεν εγινε τιποτα με μπες βγςες στο ιντελ ματριξ επισης τιποτα ρεζιλιδες της ασους , βρωμεροι εκμεταλευτες , λαμογια Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 17:55] κορμι μου συνεβη το ιδιο απο ασταθες overclock. γενικα ειδα οτι ο ICH9R δεν ειναι και πολυ αξιοπιστος σε οριακες καταστασεις. σπασε το raid και ξαναστηστο.δεν προκειται να χασεις τιποτα εαν δεν πειραξειςφορμαρεις καποιον δισκο / ηρεμα κορμι:daisy: υπαρχδει και δευτερος τροπος delete raid και μετα ξαναφτιαξιμο υπαρχει και ο αλλος set to non member και μετα ξαναφτιαξιμο ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ 2?
DarkSaga Νοέμβριος 21, 2007 #6 Νοέμβριος 21, 2007 πανικοβλήθηκες η μου φαίνεται?κάνε και κάνα edit κάθελεπ΄το και post χτυπάς...αν δεν παίξει στήσε λειτουργικό αλλού και δοκίμασε τα data recovery toolsόταν το λειτουργικό δεν είναι στο προβληματικό array έχεις περισσότερες πιθανότητες ούτως ή άλλεως....
AN7 OverClocker Νοέμβριος 21, 2007 #7 Νοέμβριος 21, 2007 Μια φιλική συμβουλή... Όσοι έχετε o/ced τα μηχανάκια σας και έχετε raid πάνω...στο S/B δώστε 2 κλικ ρεύμα πάνω Κορμί..το raid ξέχνα το....εκει που είσαι ήμουν Κάνε ότι σου είπε ο saga απο πάνω
BeetleJuice Νοέμβριος 21, 2007 Author #8 Νοέμβριος 21, 2007 φυσικα πανικοβληθηκαετυχε σημερα που ειχα μεταφερει μερικα γιγα απο το μεγαλο δισκο στο raidλες και τοξερε !οριστε τα αποτελεσματαειχα το μπακαπ μεσα του αλλου ,αυτο με νοιαζειστηνω ενα δισκονι μικρο μπαμ μπαμ να δουμετι προγραμμα να βαλω και τι θα κανει ακριβωςγια βοηθα@ΑΝ7 καλ ο φραγμας επαθε το ιδιο και λεει να το ξαναστησω και θα δουλεψειεσυ επαθες το ιδιο και λες ξεχνα τοτελικα τι απο τα 2 παιζει?τωρα δοκιμαζω λυση sagaδεν εχω πειραξει τους δισκους ακομαστον κοντρολερ τον ειχα στο 1,05και ο γοριλας ειχε πει οτι παραπανω δεν εχει νοημααποτι φαινεται εχει νοημα...
RootX Νοέμβριος 21, 2007 #9 Νοέμβριος 21, 2007 Βρες έναν 3ο δίσκο(sata) και σέταρε λειτουργικό πάνω του με F6 και φόρτωσε τον raid driver. Βάλε τον Intel Storage Manager, κάνε delete το array 0 και ξαναφτιάξτο. Προσοχή, ίδιο stripe size με το original array. Τα data θα είναι εκεί. Μπορεί να γίνει και από το bios χωρίς 3ο δίσκο και λειτουργικό, κάνεις και τον 2ο δίσκο non raid και ξαναστήνεις το array. 2 βασικά πράγματα: α) πρέπει να έχεις το ίδιο stripe size όπως το original array. δεν θυμάμαι αν ο intel κάνει initialize το raid μόλις το φτιάξει. Αν κάνει αυτόματα, τα data θα χαθούν. Αν ρωτάει και επιλέξεις όχι, τα data θα είναι εκεί.
BeetleJuice Νοέμβριος 21, 2007 Author #10 Νοέμβριος 21, 2007 εβαλα εναν μικρο που ειχα ideτο cd ειναι slipstream και εχει ετοιμους τους driversοπου ναναι τελειωνει το installμετα βαζω το Intel Storage Manager και το τρεχω απο win?οκμπορουμε να μαθουμε αν κανει initialize απο bios?απο win δεν κανει σιγουρα initialize?
RootX Νοέμβριος 21, 2007 #11 Νοέμβριος 21, 2007 Να έχεις λειτουργικό που να μπορείς να μπορείς μέσω του Storage manager να ξαναφτιάξεις το array.
BeetleJuice Νοέμβριος 21, 2007 Author #12 Νοέμβριος 21, 2007 ωραια υπομονη λοιπον να ετοιμαστουν τα xpβαζω το Intel Storage Manager και μιλαμε παλι
Teodor_ch Νοέμβριος 21, 2007 #13 Νοέμβριος 21, 2007 είχα πάθει το ίδιο και ο ένας σκληρός είχε bad sectors. έσβηνα και έφτιαχνα το raid μέχρι να πάρω όλα τα δεδομένα πίσω. τελικά έχασα λίγα γίγα απο άχρηστο υλικό. απλά μήν γράψεις τίποτα στους σκληρούς. τα δεδομένα θα είναι εκεί νομίζω ότι υπάρχει και πρόγραμμα (file scavenger) που του λές ποιούς σκληρούς είχες σε raid Και βρίσκει μόνο του τα δεδομένα. εγώ σε όλη τη φάση δεν έφτιαχνα partitions (είχαν χαθεί) και με αυτό το προγραμματάκι τα πήρα πίσω (εκτός τα λίγα γίγα που μάλλον είχαν πέσει σε bad sectors)
BeetleJuice Νοέμβριος 21, 2007 Author #14 Νοέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 19:46] Να έχεις λειτουργικό που να μπορείς να μπορείς μέσω του Storage manager να ξαναφτιάξεις το array. τοκαναμου λεει οτι ενας δισκος λειπειτι κανω τωρα?
Teodor_ch Νοέμβριος 21, 2007 #15 Νοέμβριος 21, 2007 σβήνεις το array και το ξαναφτιάχνεις μέσα απο το storage manager
BeetleJuice Νοέμβριος 22, 2007 Author #16 Νοέμβριος 22, 2007 λοιπον καταρχας να πω ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστω σε οσους απαντησαν και οσους βοηθησαντο προγραμμα που μου ειπατε ειναι απλα ΤΕΛΕΙΟτα συμπερασματα ειναι τα εξηςοταν εγκατεστισα το προγραμμα εβλεπε αρκετα αρχεια αλλα δεν τα εδειχνε ολα σε καλη κατασταση και ηταν μπερδεμεναδεν αναγνωριζε φακελους κτλμετα πηγα και διεγραψα τη συστοιχια απο τo ιντελ ματριξ απο τα xpεφτιαξα ενα νεο με τα ιδια στοιχειαλοιπον μετα νομιζα οτι θα μπουταρει απο τα raidΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙαν και το εβλεπε απο μπιος κανονικοτατα σαν raidτο δηλωσα και να κανει boot απο κει αλλα τπτοποτε ξαναμπουταρα απο τον μικρουλη και ξανατρεξα το προγραμμαεκει λοιπον ειδα οτι πλεον η συστοιχια ηταν οκ,αλλα στα win δεν εβλεπε δισκο raidπαω στο manage και εκει βλεπω οτι τον εχει σαν αφορμαριστομε ρωταει αν θελω να τον κανω dynamic λεω οχιτρεχω το προγραμμα και ολα κομπλετα παντα εβλεπε , καταλογους αρχεια τα παντααν κανεις long test τοτε αργειαν κανεις το γρηγορο ειναι αστειο το θεμα ακομα και με *.* παει σφαιρα , διαλεγεις δενδρικο διαγραμμα και ολα οκ τα σωνεις τσακ μπαμτωρα που τα εσωσα ολα ακομα δεν μπορο να καταλαβω γιατι τα win τον βλεπουν το raid αφορμαριστο και γιατι δεν μπουταρε μετα την επισκευηαυριο αυτο , αν ξερετε φυσικα να μου πειτεο φραγμας λεει να κανω delete και απο bios και να το ξαναστησω απο biosτωρα κανω το backup μου ναμαι σιγουρος και αυριο πειραματιζομαιδεν εχω τπτ να χασωη οποια συμβουλη δεκτηχιλια ευχαριστω οσους ασχοληθηκανσωθηκακαλη συνεχεια κορμαρες
Teodor_ch Νοέμβριος 22, 2007 #18 Νοέμβριος 22, 2007 για το file scavenger μιλάς έτσι? πρόσεξε μήν έχεις corrupted αρχεία λόγω bad sectors (αν έχεις) μήν κάνεις τίποτα στο raid αν δεν είσαι σίγουρος ότι πήρες ότι θες
BeetleJuice Νοέμβριος 22, 2007 Author #19 Νοέμβριος 22, 2007 Οχι bad sectors με τιποτα δεν εχωολα καλα πηγαντα ανεκτησε ολα το scavengerθεεικο προγραμμααπλα να πω οτι το κολπο με το raid απο bios δεν δουλευειοι δισκοι κενοι κ παλι...οποτε προσοχη
junior-21- Σεπτέμβριος 6, 2008 #20 Σεπτέμβριος 6, 2008 Mην ανοίγω νέο θέμα, γυρνώντας από διακοπές είδα ότι το μηχάνημα δεν εκκινεί. Πριν 2 βδομάδες έστησα raid σε 2 640aaks. Ένα partition 100gb stripe & the rest gb σε mirror. Κατά την εκκίνηση μου γράφει status failed και στα 2 partitions. Βάζοντας έναν 160άρη πάνω με έτοιμο λειτουργικό δεν βλέπει κανένα partition από τους 640. Τι να κάνω?Υ.Γ. έχω άλλους 2 σφραγγισμένους 640aaks αν χρειαστούν...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.