Jump to content

Ιστορίες Ε4400...

whitesnake

Recommended Posts

Είχα λοιπόν ένα πιστωτικό 60 ευρώ. Πάω από το πλαίσιο Γλυφάδας και βλέπω προσφορά τους Ε4400 στα 65 ευρά. Λέω "καλή φάση", μιας και ψαχνόμουν για αναβάθμιση. Θα πήγαινα υποτίθεται για 6750 αλλά ακόμα τα λεφτά δεν υπήρχαν γιατί τα έφαγε το αυτοκίνητο :p . Πήρα λοιπόν έναν Ε4400. Κοιτάω παραδίπλα, βλέπω μια gigabyte GA-965P-DS4 προσφορά κι αυτή 60 ευρώ. Για Ρ5Κ θα πήγαινα υποτίθεται, αλλά ήταν υπερπλήρης η gigabyte και λόγω χρημάτων πάλι την προτίμησα. Οπότε πήρα και τις μνημούλες μου (Transcend aXe Ram DDR2 800+ / 4-4-4-12 @1.8 volt). Πήγα σπίτι να το βάλω να δουλέψει, χαρούμενος για την value-for-money αγορά μου.

Έκανα τα biow update μου και όλα τα υπόλοιπα. Έβαλα μια παλιά Thermaltake sonic tower ψύχτρα που μου έμεινε από τον AMD και όλα καλά. Δούλευε δηλαδή. Βάζω windows, μια χαρά όλα. Στο δεύτερο boot μετά την εγκατάσταση, λέω να του δώσω λίγο για να πάρει τα πάνω του. Λίγο μόνο. Πάω στο bios, βάζω όλα τα ρεύματα auto γιατί βαριόμουν, του πάω το FSB από 200 στα 266, μια χαρά. Boot κανονικά. Οι μνήμες στα 900τόσα, δε θυμάμαι, 5-4-4-15 αν θυμάμαι καλά. S&M ok, Orthos οκ για 3 ωρίτσες. Λέω "μια χαρά". To stepping εν τω μεταξύ είναι το παλιό L2, μάλλον είχε ξεμείνει στο πλαίσιο.

Ε κάποια στιγμή λέω να δώσω λίγο ακόμα :p . Τον παώ κατευθείαν 10χ300 να δω τι θα γίνει. Όλα τα υπόλοιπα auto εννοείται :p . Πάλι τα ίδια. Orthos κλπ όλα καλά.

Τελικά τον πήγα πάλι χωρίς ψάξιμο στα 10χ334 όπου και τρέχει σταθερότατα πάλι. Όλα τα τεστ τα βγάζει. Όλα auto. Το πιο ξεκούραστο overclock που έχω κάνει ποτέ!! Οπότε έχω

Ε4400 2.0Ghz @ 3340 (10χ334) σταθερότατο με 8515 PCMark 05 CPU Test

cpuzzzdg1.jpg

Το ερώτημα όμως είναι το εξής. Οι μνήμες τώρα είναι στο 1:1 (DDR 667 / 4-4-4-11) και το PCMark memory μου δίνει 6040. Όταν είχα τον επεξεργαστή στα 3000 (300χ10) είχα τις μνήμες στα 450Mhz (5-4-4-12) και το PCMark έβγαζε 5772. Δεν ειναι λίγο περίεργο?

ΥΓ: Ξέχασα το καλύτερο. Το σύστημα λειτουργεί με ένα Chieftec 350W. Μόνο αυτό είχα εύκαιρο. Καλό??

Edit: SPI 1M @ 18.125

orthoscq4.jpg

Να και ένα Orthos για κοντά 5 ώρες. Μια χαραούλα όλα. Θερμοκρασίες πάει και 73 όπως στη φώτο (δεν έχει πάει παραπάνω, συνήθως είναι στους 70 στο όρθος) αλλά τι να κάνει η ψύχτρα. Έναν 90άρη έχει πάνω και είναι και 3 ετών!! Σήμερα θα παίξω λίγο με τα ρεύματα μήπως και ανέβει κι άλλο.

καλά είσαι ρε meta? :D :D :D: να καθαρίσεις καμία επιφάνεια εργασίας πρέπει και να χρημοποιείς πιο new spi για να βλέπεις και τα ms :p :P άντε.......στον ΟΝγκο τον έχεις τον Intel .......και σταθερός που είσια?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.