grgkopanas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2007 Καταρχάς καλημέραΚαταδεύτερον(!!!!) δεν είμαι 100% σίγουρος οτι το έχω στείλει το post στο σωστό subforumΚατατρίτον(!!!!!!) έχω ενα πρόβλημα με την ψευδογλώσσαδεν μπορω να προγραμματισω ωστε να μου δώσει την λύση στο:S=(1^2)/(3!)+(4^5)/(6!)+(7^8)/(9!)+....+(70^71)/(72!)Ήταν κανείς καλός στη δομή επανάληψης στο λύκειο;Υ.Γ Το θαυμαστικό για όσους δεν θυμούνται ειναι το παραγωγικόπ.χ 3!=1*2*3 6!=1*2*3*4*5*6Ευχαριστώ παιδία
papatsonis Νοέμβριος 20, 2007 #2 Νοέμβριος 20, 2007 ειμαι λιγο "ντεφορμε" στον προγραμματισμο , αλλα δε πρεπει να ειναι δυσκολο να προγραμματισεις το
grgkopanas Νοέμβριος 20, 2007 Author #3 Νοέμβριος 20, 2007 Πολύ καλη συμβουλή αλλα το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει συνάρτηση παραγοντικού στη ψευδογλώσσα :(
hayabusa Νοέμβριος 20, 2007 #4 Νοέμβριος 20, 2007 Αρχική απάντηση από grgkopanasΉταν κανείς καλός στη δομή επανάληψης στο λύκειο; μιλας για το αγαπημενο μουμαθημα τωρα!!! 20 εγραψα στις πανελληνιες!!! θα κοιταξω να το φτιαξω και το ποσταρω...stand by! PS: δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω :D PS2: Yποπρογραμματα εχετε κανει;
grgkopanas Νοέμβριος 20, 2007 Author #5 Νοέμβριος 20, 2007 Έγω δεν εχω λόγια να σε εθχαριστήσω, εχω βάλει στοιχημα με τον καθηγητή μου ένα ταψι μουσακά, και ειμαι σαφώς καλύτερος στην ανάπτυξη εφαρμογών απότι στην μαγειρική, believe me :P όχι ειναι νωρίς ακόμα για υποπρογράμματα
hayabusa Νοέμβριος 20, 2007 #6 Νοέμβριος 20, 2007 Eισαι ετοιμος...! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ grgkopanasΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΑΚΕΡΑΙΕΣ: Ι,Κ,Λ,SUM,J,SΑΡΧΗΙ<--1Κ<--3SUM<--0ΟΣΟ Ι<=70 ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΓΙΑ J AΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ ΚΛ<--J*KΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣSUM<--Ι^(Ι+1)/ΛI<--I+3K<--K+3S<--S+SUMΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣΓΡΑΨΕ SΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ grgkopanas Καλή όρεξη!
nickstamat Νοέμβριος 20, 2007 #7 Νοέμβριος 20, 2007 Εγώ το έκανα με αλγόριθμο (μόνο αλγορίθμους δουλεύω έτσι κι αλλιώς) και με δομή "Για... μέχρι... με_βήμα..." EDIT: Είχα κάνει ένα λαθάκι στην πράξη για το S... Corrected! @ hayabusa: Γιατί το έκανες τόσο πολύπλοκο?
hayabusa Νοέμβριος 20, 2007 #8 Νοέμβριος 20, 2007 Σωστο δειχνει (αν και δεν εκατσα να δω αν οντως δουλευει ) Επισης μια φιλικη συμβουλη: Μαθε καλα τα προγραμματα και μην χρησιμοποιεις μονο αλγοριθμους... Ο λογος ειναι απλος.....Στις εξετασεις αν σου ζητησουν να λυσεις ενα προβλημα με αλγοριθμο μπορεις να το λυσεις τοσο με αλγοριθμο οσο και με προγραμμα (ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ). Αν ομως σου ζητησουν προγραμμα ΔΕΝ μπορεις να γραψεις αλγοριθμο...Ετσι κι'αλλιως η μονη διαφορα που εχουν ειναι οτι στο προγραμμα αλλαζουν δυο-τρεις λεξεις και δηλωνεις και τις μεταβλητες....Και εκτος αυτου το προγραμμα αν το γραψεις στην Γλωσσομαθεια θα δουλεψει αψογα, ενω αν της γραψεις αλγοριθμο θα παρεις ενα ωραιοτατο σφαλμα...Γι'αυτο μαθετε προγραμματα και μετα θα μπορειτε να φτιαξετε ενα σωρο μινι εφαρμογουλες( εγω τουλαχιστον ετσι ειχα κανει και καθε φορα που ελυνα ασκησεις μαθηματικων ή φυσικης εβαζα στο προγραμματακι τους αριθμους και επαιρνα τα αποτελεσματα :D, οχι σε υπερβολικα πολυπλοκα προβλημα βεβαια)
nickstamat Νοέμβριος 20, 2007 #9 Νοέμβριος 20, 2007 Έχουμε δουλέψει τη μετατροπή αλγορίθμου σε πρόγραμμα και οι διαφορές είναι, όπως λες, ελάχιστες. Γι' αυτό δουλεύουμε μόνο αλγορίθμους αφού η μετατροπή σε πρόγραμμα είναι πολύ εύκολη... Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα γιατί κάνουμε ήδη 1,5 χρόνο το συγκεκριμένο μάθημα (ήδη από πέρσι είχαμε τελειώσει τις 3 δομές και φέτος μπήκαμε κατευθείαν πίνακες κ.λπ.)...
hayabusa Νοέμβριος 20, 2007 #10 Νοέμβριος 20, 2007 Αρχική απάντηση από nickstamat Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα γιατί κάνουμε ήδη 1,5 χρόνο το συγκεκριμένο μάθημα (ήδη από πέρσι είχαμε τελειώσει τις 3 δομές και φέτος μπήκαμε κατευθείαν πίνακες κ.λπ.)... μα καλα πως γινεται να εχεις διδαχτει υλη της Γ'λυκειου νωριτερα; Τρικ του φροντιστιριου;
nickstamat Νοέμβριος 20, 2007 #11 Νοέμβριος 20, 2007 Ένα μάθημα επιλογής που είχαμε στη Β' Λυκείου, "Εφαρμογές Υπολογιστών"... Το θυμάσαι? Σε αυτό ήμασταν όλοι οι τεχνολογικοί και κάναμε κανονικά προγραμματισμό... Φροντιστήριο δεν πάω για το συγκεκριμένο μάθημα...
hayabusa Νοέμβριος 20, 2007 #12 Νοέμβριος 20, 2007 ωστε ετσι εξηγειται...πρωτη φορα το ακουω αυτο αλλα καλα θα ηταν να το ειχαν κανει και σε εμας... Αρχική απάντηση από nickstamat@ hayabusa: Γιατί το έκανες τόσο πολύπλοκο? σιγα το πολυπλοκο, απλα ειναι πιο εφετζιδικο ετσι :D
nickstamat Νοέμβριος 20, 2007 #13 Νοέμβριος 20, 2007 Αρχική απάντηση από hayabusaωστε ετσι εξηγειται...πρωτη φορα το ακουω αυτο αλλα καλα θα ηταν να το ειχαν κανει και σε εμας... Ναι ρε γαμάτο είναι... Εφετζίδικο? lol Τεσπα, είμαστε off-topic! :flower: Περιμένουμε απάντηση του grgkopanas...
grgkopanas Νοέμβριος 20, 2007 Author #14 Νοέμβριος 20, 2007 Για κοιτάχτε και μία άλλη λύση ενώς παλαίμαχου προγραμματιστήΠΡΟΓΡΑΜΜΑ grgkopanasΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ: β,α,ιΑΡΧΗβ<--1*2*3α<--0ι<--1ΟΣΟ ι<70 ΕΠΑΝΑΛΑΒΕα<--(α+(ι^(ι+1)))/βι<--ι+3β<--β*(ι+2)*(ι+1)*ιΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣΓΡΑΨΕ aΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ grgkopanasΠάντως και τα τρία προγραμματα δίνουν διαφορετικό αποτελεσμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nickstamat Νοέμβριος 20, 2007 #15 Νοέμβριος 20, 2007 Διαφορετικό αποτέλεσμα? Αυτό που έφτιαξα πιο πάνω δίνει ακριβώς την παράσταση που έγραψες... Το ίδιο νομίζω και του hayabusa... Δε δικαιολογείται αυτό που λες...
grgkopanas Νοέμβριος 20, 2007 Author #16 Νοέμβριος 20, 2007 βάλτα με το πραγραμμα γλωσσομάθεια :P τι να πω παιδια δεν ξέρω και εμένα και τα τρία σωστά μου φένονται...
hayabusa Νοέμβριος 20, 2007 #17 Νοέμβριος 20, 2007 δεν εχω χρονο να το κοιταξω στη γλωσσομαθεια (την οποια την εχω ξηλωσει btw) αλλα εχω την εντυπωση πως στη δικη σου λυση η μπαλα χανεται στον υτπολογισμο του παραγοντικου...
nickstamat Νοέμβριος 20, 2007 #18 Νοέμβριος 20, 2007 Κι όμως ο υπολογισμός του παραγοντικού φαίνεται σωστός...Αρχικά το β έχει την τιμή 1*2*3Μετά την 1η επανάληψη θα είναι β = 1*2*3*(i+2)*(i+1)*i, όπου i το 4, οπότε θα μας δίνει 1*2*3*4*5*6Μετά την 2η επανάληψη θα είναι β = 1*2*3*4*5*6*(i+2)*(i+1)*i, όπου i το 7, οπότε θα μας δίνει 1*2*3*4*5*6*7*8*9... και ούτω καθεξής... Σωστό είναι ρε συ!
hayabusa Νοέμβριος 20, 2007 #19 Νοέμβριος 20, 2007 ναι ειναι οντως σωστο...με προλαβες για μερικα δευτερολεπτα... :D
grgkopanas Νοέμβριος 20, 2007 Author #20 Νοέμβριος 20, 2007 tnx haybusa kai nickstamat, τελικά ήταν σωστα και τα τρία...και κερδισα και ενα ταψι μουσακά χαρη σε σας
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.