hayabusa Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2007 Λεω μολις ληξει το εξαμηνο στο οποιο ειμαι δεσμευμενος στην οτενετ να την κοψω και να παω σε καποιο φοιτητικο πακετο( μαλλον της vivodi-24 mbps) που συμφερει παρα πολυ περισσοτερο απο καθε αποψη...Η συνδεση ληγει στις 12 δεκεμβριου, οποτε γυρω στις 10 θα κανω την αιτηση διακοπης...Γινεται ομως για να μην μεινω ενα σεβαστο χρονικο διαστημα χωρις adsl να κανω τα χαρτια για το νεο πακετο ενω θα τρεχει το ηδη υπαρχον; Και αν γινεται ποια προβληματα μπορει να υπαρχξουν;Δωστε τα φωτα σας γρηγορα γιατι θα πρεπει να αρχισω να μαζευω την απαιτουμενη χαρτουρα...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Νοέμβριος 20, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2007 Γιατί δεν ρωτάς κατευθείαν στον Provider που διάλεξες ;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Νοέμβριος 20, 2007 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2007 H σύνδεση σου λήγει στις 12 Δεκεμβρίου όπως λες ΑΛΛΑ απο τις 13 και μετά ΔΕΝ σου κόβεται συνήθως...γίνεται αορίστου... που σημαίνει οτι μπορεις ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ μετά την ληξη του του συμβολαίου σου (που θα έχει ήδη λήξει δηλαδή) να την κόψεις...Δεν σε δεσμέυει κανένας να την κόψεις στις 13Δεκεμβρίου (μπορεις να την συνεχίσεις χωρις άλλες δεσμεύσεις) απλά οσο θα την έχεις φυσικά θα πληρώνεις με τον μήνα...Ολα τα συμβόλαιο 3μήνου, 6μήνου κτλ γίνονται ΑΟΡΙΣΤΟΥ μετά την λήξη τους και κόβονται μόνο αν το επιθυμεί ο χρήστης... ΑΠΛΑ δεν ανανεώνονται με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια...ΑΡΑ...Κράτα την σύνδεση σου και παράλληλα κάνε αίτηση στον πάροχο που θες να πας.... και οταν με το καλο ενεργοποιηθείς απλα με ενα τηλέφωνο/φαξ/αίτηση την κόβεις την τωρινή... δεν θα μείνεις χωρις νετ και απλα θα πληρώνεις με τον μήνα μέχρι να γίνει η τράμπα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 20, 2007 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2007 Συμφωνώ με τον Παναγιώτη σε όλα εκτός από ένα.... Δε χρειάζεται να κόψεις εσύ την παλιά γραμμή, αν η ενεργοποίηση της καινούριας είναι στο ίδιο νούμερο. Γίνεται αυτόματα από τον καινούριο provider. Στην περίπτωση της Vivodi κι επειδή δεν κρατάει το νούμερο, αλλά σου δίνει δύο καινούρια (211), πιθανόν να πρέπει να κάνεις εσύ τη διακοπή, αλλά ο πιό αρμόδιος είναι η ίδια η Vivodi να στο πει αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Νοέμβριος 20, 2007 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2007 Σωστός ο wiz! Αρχική απάντηση από Wizard! [Χθες, στις 22:16] Στην περίπτωση της Vivodi κι επειδή δεν κρατάει το νούμερο, αλλά σου δίνει δύο καινούρια (211), πιθανόν να πρέπει να κάνεις εσύ τη διακοπή, αλλά ο πιό αρμόδιος είναι η ίδια η Vivodi να στο πει αυτό Με αυτο το σκεπτικά το είπα και εγώ... επειδή η Vivodi δίνει νέα αριθμοδότοση και ίσως manually χρειάζεται κατάργηση του ΟΤΕ number.... Goodluck Z! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Νοέμβριος 21, 2007 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 H Vivodi δεν υποστηρίζει φορητότητα αριθμού ;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Νοέμβριος 21, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 @wizard-perp: Δεν σκοπευω να παω στο αναλογο 2play της vivodi. Μονο ιντερνετ θα βαλω (το φοιτητικο πακετο που εχει εδω http://diodos.gsrt.gr/PackagesISP.aspx?isp=22&f=s . ή ενα αλλο της hol( oχι φοιτητικο) που ειδα εχτες. Αυτο που μου ειπατε (οτι η προγουμενη θα κοπει αυτοματα) ισχυει σε αυτη την περιπτωση με δεδομενο οτι δεν παω σε full LLU;επισης (για να απαντηθει και η ερωτηση του dpola2) νομιζω)δηλαδη ειμαι σιγουρος) οτι η vivodi αφου σε αποδεσμευσει απο τον ΟΤΕ σου αφηνει τον παλιο αριθμο και σου δινει και εναν ακομα της μορφης 211...(για αυτο δεν ειμαι σιγουρος.)Παντως οπωσδηποτε διατηρειται ο παλιος αριθμος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Νοέμβριος 21, 2007 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 Το "οποιο" ιδιόκτητο δίκτυο προυποθέτει απαλλαγή απο το πάγιο του OTE. Στην δική σου περίπτωση ειναι Shared LLU όπως βλέπω ΑΣΧΕΤΩΣ αν το φοιτητικό ΔΙΟΔΟΣ και αυτες οι ταχύτητες 24/512 επιτυγχάνονται μέσω του ιδιόκτητου της Vivodi (που παραπέμπει σε 100% απαλλαγη απο OTE)... Αρα το πάγιο και το τηλέφωνο (νουμερο) του ΟΤΕ θα παραμείνουν ως έχει... (εξάλλου πέρα των άλλων αιτήσεων/δικαιολογητικών υπάρχει και μια αίτηση για ADSL πρόσβαση προς τον ΟΤΕ (εσυ λογικά έχεις καθώς τώρα έχεις ADSL) οπότε και πάλι διαφαίνεται οτι πάγιο και τηλέφωνικο νουμερο ΟΤΕ θα παραμείνουν.... ) Η δική μου λογική (μπορει να κάνω και λάθος ) και έτσι όπως τα διάβασα στα sites της diodos, vivodi, adslgr.com καταλαβαίνει τα εξής: 1) Ουσιαστικά για νέα φοιτητική συνδρομη πρόκειται απλα υλοποιείται μέσω του ιδιόκτητου της Vivodi και αρα δεν χρειάζεται να διακόψεις την ADSL πρόσβαση του ΟΤΕ αλλα μόνο την συνδρομή που έχεις τώρα.... και όπως είπαμε αυτο μπορείς να το κάνεις όποια μέρα θες απο τις 13 Δεκεμβρίου και μετά (αυτο δεν αλλάζει) 2) Τσέκαρε πόσο πάγιο για ADSL πρόσβαση θα πληρώνεις στον OTE (για αυτήν την σύνδεση και με αυτήν την ταχύτητα) γιατι σίγουρα δεν ειναι μόνο τα 12,5 το μήνα. Τα τέλη ADSL πρόσβασης μέσω ΟΤΕ ειναι ανάλογα της ταχύτητας, οπότε τι ταχύτητα θα φαίνεται/θα ειναι δηλωμένη οτι έχεις στον ΟΤΕ? Γιατι βάσει αυτής θα χρεώνεσα απο τον ΟΤΕ ασχέτων αν εσυ θα έχεις 24Mbps.... Και το λέω γιατι ειναι shared LLU και οχι Full LLU 3) Οταν μάθεις τις ΟΛΕΣ τις μηνιαίες χρεώσεις κάνε την σούμα και σύγκρινε με τα υπόλοιπα FULL LLU πακέτα της αγοράς που ειναι διαθεσιμα ακομα και τα 2play/3play γιατι αν η διαφορά ειναι 5+- νομίζω συμφέρει να πας σε Full LLU όπου εκει τουλάχιστον τα τηλεφωνήματα ειναι δωρεάν (καλο ειναι να υπάρχει η επιλογή) 4) Παρε τηλέφωνο στην VIVODI για να δεις αν ειναι ΟΝΤΩΣ ετσι και ριξε μια ενημέρωση εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Νοέμβριος 21, 2007 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 Δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά όλοι σε προτρέπουν να πάρεις ένα τηλέφωνο στη Vivodi.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Νοέμβριος 21, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 Να μαστε και παλι....Καταρχην να πω οτι θα παω μαλλον στην HOL τελικα λογω του οτι αφενος δεν εχω ορεξη να τρεχω τρεις μηνες για να μαζευω χαρτια και αφετερου γιατι δινει καλυτερη ταχυτητα uploading (1 mbps) με 17,97 το μηνα( Νεα προσφορα)Συνεπως το τηλεφωνημα επεσε σε αυτους και φυσικα και στον ΟΤΕΤι μου ειπαν:1) Η αιτηση μπορει να γινει τηλεφωνικα, παιρνουν τα στοιχεια μου και μεσα στις επομενες 2-3 εργασιμες μου στελνουν σπιτι τις αιτησεις για υπογραφη και τον εξοπλισμο (ενσυρματο ρουτερ)2) Η συνολικη διαρκεια αναμονης μεχρι την ενεργοποιηση της υπηρεσιας ειναι το πολυ 25 εργασιμες( βεβαια υποθετω πως πρακτικα θα ειναι λιγοτερο, εδω ο ΟΤΕ που ελεγε 10-12 και με ενεργοποιησε μεσα σε 2.5 )3)Για αιτησεις απο 16/11/07-31/01/08 ισχυει μειωμενη χρεωση οπως προανεφερα στην τιμη των 17,97 για ταχυτητες εως και 24 mbps( λεμε τωρα )4)Για την ενεργοποιηση της υπηρεσιας δεν 3ειναι απαραιτητο να διοακοψω οποιαδηποτε αλλη υπηρεσια ευρυζωνικης προσβασης εχω απο αλλη εταιρεια. Με διαβεβαιωσαν ρητα πως αναλαμβανουν οι ιδιοι την διακοπη αρκει να δηλωσ ω στην αιτηση οτι εχω ιντερνετ απο καποια αλλη εταιρεια και να τους στειλω ενα λογαριασμο απο αυτη.5)Παγιο για το adsl απο τον ΟΤΕ δεν υπαρχει (και εδω ελαβα ρητη διαβεβαιωση απο τον ΟΤΕ) γιατι το ιντερνετ θα το παιρνω απο το δικτυο της HOL και οχι απο αυτους συνεπως εκει θα χρεωνομαι μονο τα παγια και τις κλησειςΑυτα σε γενικες γραμμες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Νοέμβριος 21, 2007 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 Αρα δηλαδη δεν ασχολησει πια με το ΔΙΟΔΟΣ Και το φοιτητικό internet... πας για Full LLU, μόνο internet απο την HOL.... αυτο?http://www.hol.gr/default.asp?pID=23&ct=6&itmID=51&la=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Νοέμβριος 21, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από perpαυτο? http://www.hol.gr/default.asp?pID=23&ct=6&itmID=51&la=1 αυτο ακριβως με την μονη διαφορα οτι δεν ειναι full αλλα shared LLU Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Νοέμβριος 21, 2007 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 Ρε συ boy.... αμα δεν έχεις όπως σου είπαν πάγιο ΟΤΕ και ADSL πρόσβαση μέσω OTE... σε FULL LLU πας.... Shared LLU = πρόσβαση μέσω ΟΤΕ + σύνδεση HOL/4net/Otenet κτλ.... Εξάλλου Shared LLU στην HOL δεν εχεις max 24Mbps αλλα 8.... το γράφει το site "Σε περίπτωση που προσωρινά δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δικτύου της hellas online στην περιοχή σας απολαμβάνετε: * ADSL σύνδεση στο internet μέσω δικτύου ΟΤΕ με ταχύτητες που φτάνουν τα 8Mbps ή τα 2Mbps ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στη περιοχή σας, με πραγματικά ανταγωνιστικές χρεώσεις * ’μεση μεταφορά στο δίκτυο της hellas online όταν υπάρξει κάλυψη" EDIT Γράψε λάθος... ανέφερες οτι θα έχεις κανονικά πάγιο ΟΤΕ για τηλέφωνα κτλ... οτι θέλω διαβάζω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Νοέμβριος 21, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 οχι ακριβως, πρόσβαση μέσω ΟΤΕ + σύνδεση HOL/4net/Otenet κτλ....=ΑΡΥΣ ADSL@HOL & phone @OTE= shared LLU ADSL@HOL & phone @HOL =Full LLU Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Νοέμβριος 21, 2007 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από hayabusa [Σήμερα, στις 21:37] οχι ακριβως, πρόσβαση μέσω ΟΤΕ + σύνδεση HOL/4net/Otenet κτλ....=ΑΡΥΣ ADSL@HOL & phone @OTE= shared LLU ADSL@HOL & phone @HOL =Full LLU Ναι βρε αγόρι μου...εγω τα έγραψα μπερδεμένα πάνω, my mistake...:flower: Πάντως γιατι δεν σκέφτεσαι να απαλλαγείς τελείως απο τον ΟΤΕ? τσάμπα ειναι πια αυτα και εν τέλει ωφελημένος οικονομικά βγαίνεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Νοέμβριος 21, 2007 Author #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 το σκεφτομουνα πολυ σοβαρα για καποιο διαστημα επειδη ειναι οντως πολυ πιο συμφερον απο οικονομικης αποψεως αλλα απο αυτα που διαβαζω τοσο εδω οσο και σε αλλα φορουμ δεν νομιζω πως ειναι η καταλληλη στιγμη...λεω να περιμενω λιγακι μεχρι να στρωσει η κατασταση στους εναλλακτικους και μετα να κινηθω ωστε να μην εχω προβληματα ουτε με καθυστερησεις ουτε με επιπλεον χρεωσεις ουτε τιποτα (το γεγονος οτι σε αντιθεση με το απλο adsl δεν θα πληρωνω εγω τις βλακειες του καθε παροχου ειναι ενας βασικος παραγοντας)...Δεν ειναι παραλογο, ετσι δεν ειναι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Νοέμβριος 21, 2007 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 Κοίτα λόγω της κοινής μας περιοχής σου λέω να το σκεφτείς καθώς και ουσιαστικά ειναι τρελό κέρδος για την τσέπη και γιατί δεν εχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα εδω... μάλλον οι συν-τοπίτες μας δεν τα ξέρουν τα 2play/3play για να μην πω το ADSL γενικότερα... (καλο για μας βέβαια ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Νοέμβριος 21, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 σχετικα με την ασχετοσυνη της πλειοψηφιας των κατοικων εχεις απολυτο δικιο,φυσικα δεν με χαλαει καθολου... τα σχετικα με 2play θα τα ξανακοιταξω και αν γινει κατι θα ενημερωσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.