kostas314 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2007 Γειά σας,το θέμα με απασχολεί αρκετά, και θα ήθελα τις απόψεις σας.Κατά την δική μου γνώμη, εκτός του ότι είναι παράνομο σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, είναι και ανήθικο. Η φάση στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή είναι μια κρίσιμη καμπή για τα ανθρώπινα-πολιτικά δικαιώματα μας. Σε περίπτωση δικαίωσης αυτής της κίνησης μιλάμε πλέον για ένα οργουελιανό περιβάλλον το οποίο με τρομάζει απίστευτα γιατί οι συνέπειες του ξεφεύγουν ακόμα και από την φαντασία μου.Ο λόγος που ζητώ τη γνώμη σας είναι διότι οι περισσότεροι είστε εξοικιωμένοι με τις νέες τεχνολογίες αλλά και αυτοί που μπορείται να σχηματίσετε μια άποψη και να την διαδόσετε μέσα στην κοινωνία ως οι περισσότερο σχετικοί με το αντικείμενο. Ο ρόλος μας είναι σημαντικός και ελπίζω η κουβέντα εποικοδομητική.Και η σχετική είδηση.... http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=850748&lngDtrID=244
pontium Νοέμβριος 20, 2007 #2 Νοέμβριος 20, 2007 Να πω και γω την άποψη μουΝαι,είναι λάθος η καταγραφή προσωπικών δεδομένων απο τις κάμερες των δρόμων.Όμως για να σταματήσει αυτό πρέπει και κάποια αληταριά κολόπαιδα να σταματήσουν να κάνουν καταστροφές σε πορείες.Ναι,να διαμαρτυριθείς ενάντια στο καθεστώς που σε καταπιέζει,είναι δικαίωμα όλων μας,ελευθερία λόγου,αλλά όχι να χαντακόνεις συνανθρώπους σου.Τι φταίει τώρα ένας βιοπαλεστής που προσπαθεί να πάρει ένα αυτοκίνητο με χίλια ζόρια ή να κάνει ένα κατάστημα και απο την μια στιγμή στην άλλη να βρίσκεται σε απόγνωση με κατεστραμένη περιουσία χωρίς τελικά να έχει κέρδος αλλά μόνο ζημιές.'Οσο τροφοδοτείται αυτή η τακτική τόσες περισσότερες κάμερες θα υπάρχουν στους δρόμους.Πρέπει να λάβει ένα τέλος αυτή η αϊδία.
DJD Νοέμβριος 20, 2007 #3 Νοέμβριος 20, 2007 Αστειεύεσαι έτσι; Εδώ δε μπορούν να πιάσουν αυτήν την γνωστή καραμέλα "γνωστοί-άγνωστοι" όταν τους έχουν μπροστά τους και θα τους πιάσουν από τις κάμερες; Όχι οι κάμερες σε καμία περίπτωση δεν είναι η λύση, ούτε καν την πλησιάζουν.
Τραγανός Νοέμβριος 20, 2007 #4 Νοέμβριος 20, 2007 Δηλαδη αν σταματησουν αυτοι οι "αλητες" οπως τους λες να τα σπανε θα σταματησουν να υπαρχουν και καμερες?Δεν νομιζω..Θελουν να ελεγχουν αυτους που τολμανε εστω να διαμαρτηρθουν,και αυτο κανουν..Και αν θες να ξερεις ειναι πολλες οι φορες που τα επισοδεια εχουν ξεκινησει απο ασφαλιτες που φορουσαν κουκουλες....Αυτο λεει πολλα..Το θεμα ειναι πως καμια καμερα δεν ειναι τοποθετημενη για "την ασφαλεια" των "απλων πολιτων" ουτε κατα διανοια...Ο,τι λενε στην τηλεοραση δεν σημαινει πως ειναι κ αληθεια,ετσιιιι?
pontium Νοέμβριος 20, 2007 #5 Νοέμβριος 20, 2007 Κύριε Τραγανέ,Δεν φέρνω καμιά αντίρηση σε αυτό που αναφέρεις και πολύ καλά κάνεις.Δεν επιτέθηκα σε κανέναν εκτός άμα κάποιος απο δω σπάει πράματα σε πορείες.Η κάμερα και κάθε κάμερα δεν έχει δικαίωμα να καταδικάσει κάποιον που δεν έκανε τίποτα παρά μόνο να διαδιλώνει τις απόψεις του,καταδικάζει αυτόν που το κάνει με βίαιο τρόπο.Μπορεί να είναι ασφαλίτες και κάθε <<άνθρωπος>> που έχει τέτοιες ορέξεις αλλά δεν θα σε κατηγορίσει κάποιος άμα περάσεις δίπλα απο το σημείο της δράσης χωρίς να λάβεις μέρος.Η τηλεόραση δεν είναι αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης,τίποτα δεν είναι αξιόπιστο,δεν ξέρεις τι να πιστέψεις.Επειδή και μένα μου έχουν σπάσει παρ-πριζ σε πορεία και μάλιστα δεν ήταν κουκουλοφόροι,μου έφυγαν για πλάκα λεφτά λες και φταίω εγώ για τις διαμαρτυρίες.Θα γούσταρα πολύ όμως να ξαναδώ αυτά τα άτομα αυτά που μου την έκαναν σε κάποιο κρατητήριο της αστυνομίας.Αυτή την γνώμη πιστεύω και στηρίζω για τις πορείες.
cherryman Νοέμβριος 20, 2007 #6 Νοέμβριος 20, 2007 Υπάρχει και κάτι που λέγεται φακέλωμα, επίσης υπάρχει και κάτι άλλο που λέγεται τρομοκρατία. Αυτά τα 2 σε συνδυασμό σε αποτρέπουν από μόνα τους να λάβεις μέρος σε μια διαμαρτυρία/διαδήλωση όσο ειρηνικά κι αν έχεις σκοπό να το κάνεις. Δεν πιάνει για όλους, αλλά πιάνει για πολλούς. Και σαφώς δεν είναι λύση οι κάμερες ούτε για το παρμπρίζ σου, ούτε για το δικό μου, ούτε για κανενός. Και στην τελική, αυτοί που θέλουν να τα σπάσουν, θα το κάνουν και μπροστά στις κάμερες με τις κουκούλες τους και δεν θα τους δει κανείς ποιοι είναι. Αυτοί όμως που διαδηλώνουν ειρηνικά φαίνονται καθαρότατα.
Τραγανός Νοέμβριος 20, 2007 #7 Νοέμβριος 20, 2007 Σεβαστη η αποψη σου,αλλα διαφωνω.Το γιατι σπανε αυτοκινητα-βιτρινες-τραπεζες και οτιδηποτε αλλο στις πορειες ειναι μεγαλο θεμα που δεν αναλυεται εδω περα..Ενταξει μλκια που σ εσπασαν το αμαξι αλλα δεν νομιζω πως ειναι αυτος λογος να θες να τους δεις να ειναι στα κρατητηρια..Απλα πιστευω πως οι καμερες τοποθετουνται σε καθε γωνια για να ελεγχουν τις κινησεις οσων ειναι αντιθετοι με το υπαρχον συστημα..ειτε αυτοι τα σπανε ειτε οχι..επειδη ειπες οτι δεν θα σε κατηγορησει κανεις αν δεν λαβεις μερος στην "δραση",εχουν γινει και τετοια πιστεψε με...και μαλιστα κατεληξαν φυλακη..Τεσπα το θεμα ειναι πως τα μεσα παρακολουθησης παραβιαζουν την ατομικη ελευθερια του καθενα οποιος και να ειναι αυτος ο,τι και αν κανει..Σε κανεναν δεν νομιζω να τ αρεσε να τον παρακολουθουν μονο κ μονο επειδη θεωρειται "επικινδυνος" για την κοινωνια..Αυτα
pontium Νοέμβριος 20, 2007 #8 Νοέμβριος 20, 2007 Ναι,δεν είναι λόγος να τους δω στα κρατητήρια απο την στιγμή που γύρναγα με νάιλον αντί για παπρίζ για 2 μήνες επειδή δεν είχα να το πληρώσω.Ας έρθουν να μου πουν συγνώμη και δεν θα ήθελα δεκάρα τσακιστή.Τέλος πάντων,το θέμα είναι ότι οι κάμερες δεν είναι λύση,αλλού είναι η λύση και απαξιούν οι αρμόδιοι να επισπεύσουν στο θέμα αυτό.
Samael Νοέμβριος 20, 2007 #9 Νοέμβριος 20, 2007 Eγω παλι ρε παιδες γιατι δεν καταλαβαινω τι κοφτει μερικους τοσο πολυ αν τους φακελωσουν ή οχι? Νταξ πηγα στη πορια πχ με τραβηξαν 69 καμερες απο 69 σεξι γωνιες και...?? Τι εγινε δλδ? Θα ρθουν να με βρουν κ να μου ζητησουν το λογο γιατι ειμαι τοσο ομορφος?Πραγματικα δε ξερω που ειναι το κακο, για πεστε κ συς.
tolis_01 Νοέμβριος 21, 2007 #10 Νοέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από Samael [Χθες, στις 18:24] Eγω παλι ρε παιδες γιατι δεν καταλαβαινω τι κοφτει μερικους τοσο πολυ αν τους φακελωσουν ή οχι? Νταξ πηγα στη πορια πχ με τραβηξαν 69 καμερες απο 69 σεξι γωνιες και...?? Τι εγινε δλδ? Θα ρθουν να με βρουν κ να μου ζητησουν το λογο γιατι ειμαι τοσο ομορφος?Πραγματικα δε ξερω που ειναι το κακο, για πεστε κ συς. Εγώ έχω ακούσει ότι αμα σε έχουν φακελωμένο από πορείες, περνάς "καλά" στον στρατό...
Samael Νοέμβριος 22, 2007 #11 Νοέμβριος 22, 2007 Nαι αληθεια ειναι, σε στελνουν στη Γιαρο κ σου κανουν το βασανιστηριο της σταγονας!Aν εισαι τυχερος δλδ κ δε στειλουν στο Γουανταναμο
cherryman Νοέμβριος 22, 2007 #12 Νοέμβριος 22, 2007 Αρχική απάντηση από tolis_01 Εγώ έχω ακούσει ότι αμα σε έχουν φακελωμένο από πορείες, περνάς "καλά" στον στρατό... Κάποτε ίσχυε αυτό, πλέον όχι σε τέτοιο βαθμό αν και πάντα υπάρχουν τα τάγματα των ανεπιθύμητων. Αρχική απάντηση από Samael Nαι αληθεια ειναι, σε στελνουν στη Γιαρο κ σου κανουν το βασανιστηριο της σταγονας!Aν εισαι τυχερος δλδ κ δε στειλουν στο Γουανταναμο Απλά τώρα μπορούν να σε εκβιάσουν αλλιώς, πολύ αποτελεσματικότερα. Μπορεί να μην βρίσκεις εύκολα δουλειά, μπορεί να χάσεις τη δουλειά σου, ειδικά αν αναπτύξεις συνδικαλιστική δραστηριότητα. Κάτι που έχουν καταφέρει να το απαξιώσουν στη συνείδηση του εργαζομένου. Τον συνδικαλισμό δηλαδή.
Samael Νοέμβριος 22, 2007 #13 Νοέμβριος 22, 2007 Τα ταγματα ειναι πλεον μυθος, ακομα κ 7 χρονια πριν που πηγα φανταρος τα ακουγαμε αλλα ηταν καθαρα θεμα τυχης\ατυχιας να βρεθεις εκει. Λαθος μεν αλλα ετσι λεγαμε\λεμε τις "μαυρες" μοναδες, δυσμενεις μεταθεσεις κτλ... Καμια σχεση με τα πραγματικα ταγματα ανεπιθυμητων του παρελθοντος πιστευω.Αλλουνου παπα ευαγγελιο ο συνδικαλισμος, αλλα πρεπει να εισαι μεγαλη μορφη για να σε μαθουν κ να μη βρισκεις δουλεια οπως λες, εξερετικα τραβηγμενο κατα τη γνωμη μου.
cherryman Νοέμβριος 22, 2007 #14 Νοέμβριος 22, 2007 Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο αλλά είναι και υπαρκτό. Το αν πρέπει να είσαι μορφή ή όχι δεν παίζει ρόλο. Ίσα ίσα που αν είσαι μορφή, "εργατοπατέρας" ή άλλα τέτοια προσωνύμια που προσδίδονται κατά καιρούς σε συνδικαλιστές, δεν είναι εύκολο να χάσεις τη δουλειά σου. Αν καταφέρεις τεσπά να φτάσεις σε τέτοιο σημείο.Edit: Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι ο αυτοσκοπός να φτάσεις σε αυτό το σημείο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.