Jump to content

Ποια από τις δύο ?

istrios

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είμαι στη τελική ευθεία για αγορά οθόνης και έχω καταλήξει σε μία εκ των 2.

1.Eizo Flexscan HD2441W (24.1")

2. Samsung SM275T (27")

Είμαι κάτοχος μιας samsung 1200NF 22' CRT και επειδή δυστυχώς παρουσιάζει πρόβλημα αναγκάζομαι στην αναζήτηση αγοράς με μια τεχνολογία που δεν ξέρω τίποτα. Επίσης επειδή ζω στη Ρόδο και πάλι δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να δω από κοντά τις οθόνες αυτές και η γνώμη σας θα είναι καθοριστική. Π.Χ βλέπω χρόνο απόκρισης τα 6ms σε σχέση με τις άλλες και φοβάμαι μήπως έχω κάποιο πρόβλημα μια και θα παίζει πολύ παιχνίδι και ειδικά racing. Eάν λοιπόν κάποιος από εσάς έχει δει από κοντά κάποια από αυτές με ανυπομονησία περιμένω τη γνώμη του.

Νομίζω ότι σκέφτεσαι λάθος.

Σκέψου ότι με μια 24άρα ήδη θα έχεις 1 καλό και 1 κακό:

Καλό: full high definition ανάλυση

Κακό: υψηλή ανάλυση για τα παιχνίδια που σημαίνει ότι θα χρειαστείς ότι καλύτερο (και πιο ακριβό) σε κάρτα γραφικών.

Αν πας σε 27άρα, θα έχεις πρόβλημα και με τα παιχνίδια (πολύ δύσκολη ανάλυση) και με την κάρτα γραφικών (υπερβολική ανάλυση ακόμα και για τις ακριβές κάρτες).

Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω...

Αρχική απάντηση από ronaldinio [Σήμερα, στις 23:16]

Κακό: υψηλή ανάλυση για τα παιχνίδια που σημαίνει ότι θα χρειαστείς ότι καλύτερο (και πιο ακριβό) σε κάρτα γραφικών.

Αν πας σε 27άρα, θα έχεις πρόβλημα και με τα παιχνίδια (πολύ δύσκολη ανάλυση) και με την κάρτα γραφικών (υπερβολική ανάλυση ακόμα και για τις ακριβές κάρτες).

Ξέχασα να πώ αν και φαίνεται στην υπογραφή μου είμαι κάτοχος της XFX 8800 GTX.

Αρχική απάντηση από istrios [Σήμερα, στις 23:18] είμαι κάτοχος της XFX 8800 GTX.

Ακόμα κι έτσι, είναι αρκετή αυτή η κάρτα για να παίξεις παιχνίδια σε ανάλυση 27άρας οθόνης;

Δεν ξέρω, αναρωτιέμαι...

Nαι μια χαρά είναι.Ίσως να μην τα παίζει όλα τέρμα αλλά δεν θα έχει πρόβλημα σε γενικές γραμμές.

Επίσης 24' και 27' παίζουν στις ίδιες native αναλύσεις,απλά ο κόκκος αλλάζει.

Συγγνωμη, γιατι θα εχει μεγαλυτερο προβλημα με την 27ρα απο την 24ρα, απο τη στιγμη που τρεχουν την ιδια αναλυση? Απλα η 27ρα θα εχει μεγαλυτερο μεγεθος κοκκου.

Δηλαδη αυτοι που παιζουν σε προβολεα στις 100" 1080p + θελουν quad sli?

Με προκαμαν γμτ...

Αρχική απάντηση από ronaldinio

η 27αρα και η 24αρα εχουν ιδια αναλυση..

Οσο προβλημα μπορει να ειναι στην eizo αλλο τοσο μπορει να ειναι στην samsung

Tωρα για το ποια απο τις δυο ...δεν μπορω να βοηθησω και πολυ.

Σιγουρα η μια ειναι eizo..αλλα η αλλη ειναι 27αρα.

Προσωπικα δεν καιγομαι τοσο για την οποια ποιοτητα μπορει να προσφερει μια eizo ..αλλα για ενα ποιοτικο πανελ ..(σε αρκετουτσικες ιντσες).

Mε λιγο ρυθμισμα και καμποσα λεφτα στην τσεπη ολα γινονται..

Παρε και κανενα τηλ την dell μηπως μπορουν να σου φερουν την 27αρα..

Την 24αρα σιγουρα μπορουν στα 900 παρα..αν δεν απατωμαι.

εδιτ

εμενα και αν με προκαμαν..

Αλλα δεν αρκεστηκα σε 2 σειρουλες..:p

Αρχική απάντηση από ronaldinio [Σήμερα, στις 23:16]

γιατι οι χαμηλότερες wide αναλύσεις 1400Χ900 1600Χ1080 τι έχουνε? δεν χρειάζεται ολα τα παιχνίδια να τα παίζουμε με την μέγιστη ανάλυση του μόνιτορ και στις χαμηλότερες δείχνουν το ίδιο ωραία.

Εγω θα προτιμουσα την eizo...

Οι λογοι; Ειναι eizo κ εχει μικροτερο κοκκο

Γενικοτερα προτιμο μικρο κοκκο... δλδ μεταξυ 17 κ 19 τετραγωνες προτιμο την 17αρα... σε wide 20 k 22 προτιμω 20αρα...

Δες μια φωτο 640x480 στο pc full screen και δες τη και στο κινητο... Ακραιο παραδειγμα... Τη διαφορα απ 24 σε 27 δυσκολα την ξεχωριζεις...

Αμα δεν καθεσαι κ τοσο μακρια απο το pc παρε την eizo... αν καθεσε στα 2 μετρα τοτε πανε στη samsung...

Aν προορίζεται για gaming άστη καλύτερα την Eizo.

Κι άλλωστε με τα λεφτά που κάνει η Eizo βάζεις άλλα 100 και παίρνεις το κτήνος την 30ρα της Samsung που απλά σπέρνει!!:jump:

Αδελφέ, και 19άρα EIZO να έβαζες, πάλι ΕΙΖΟ θα έλεγα. Είναι η μόνη οθόνη που φτιάχνεται απο Ιάπωνες και η μόνη που ποτέ δε μάσησε να αναφέρει τα ms στα οποία σβήνουν τα pixel ενώ όλες μιλάνε για το χρόνο απόκρισης κατά το άναμα. Προσωπικά, δε χρειάζεται να δω κανένα review. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Εγώ έχω μια ταπεινή Samsung 19άρα με 8 ms χρόνο απόκρισης ( κατά το άναμα, διότι κατά το σβήσιμο, ένας θεός το ξέρει πόσα ) και δεν έχω κανένα πρόβλημα στα παιχνίδια. Μια ΕΙΖΟ με 5 ms η οποία έχει καθιερωθεί πως απεθύνεται σε επαγγελματίες, θα την φοβόσουν στα παιχνίδια; Ουσιαστικά τώρα, μια γραμμή είναι της Samsung της οποίας περνάνε οι περισσότερες ( διαφόρων εταιριών ) οθόνες και μια της EIZO.

Παιδιά η EIZO δεν πουλάει όνομα. Πουλάει @@ ( με την καλή έννοια ) μετά συγχωρήσεως.

εγώ θα διάλεγα την EIZO και έχω ερωτευτεί κι εγώ αυτό το διαμάντι και πιστεύω ότι 24'' είναι υπεραρκετές για οτιδήποτε + ότι πιστεύω ότι είναι η χρησή τομή στο να μπορείς να την βλέπεις από κοντά χωρίς να καταντάει κουραστική αλλά και να την απολαμβάνεις από μακριά. πάντως δεν θα διάλεγα καμία οθόνη χωρίς hdmi και υποστήριξη της full hd 1080p εικόνας έχοντας αφτά τα λεφτά. ένας λόγος δηλαδή που δεν θα έπαιρνα την dell ακόμα και την καινούργια. καλή αγορά πάντως σε ότι αποφασίσεις.

Αρχική απάντηση από NikMark

Αδελφέ, και 19άρα EIZO να έβαζες, πάλι ΕΙΖΟ θα έλεγα. Είναι η μόνη οθόνη που φτιάχνεται απο Ιάπωνες και η μόνη που ποτέ δε μάσησε να αναφέρει τα ms στα οποία σβήνουν τα pixel ενώ όλες μιλάνε για το χρόνο απόκρισης κατά το άναμα. Προσωπικά, δε χρειάζεται να δω κανένα review. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Εγώ έχω μια ταπεινή Samsung 19άρα με 8 ms χρόνο απόκρισης ( κατά το άναμα, διότι κατά το σβήσιμο, ένας θεός το ξέρει πόσα ) και δεν έχω κανένα πρόβλημα στα παιχνίδια. Μια ΕΙΖΟ με 5 ms η οποία έχει καθιερωθεί πως απεθύνεται σε επαγγελματίες, θα την φοβόσουν στα παιχνίδια; Ουσιαστικά τώρα, μια γραμμή είναι της Samsung της οποίας περνάνε οι περισσότερες ( διαφόρων εταιριών ) οθόνες και μια της EIZO.

Παιδιά η EIZO δεν πουλάει όνομα. Πουλάει @@ ( με την καλή έννοια ) μετά συγχωρήσεως.

Στα ΤΝ Panel όνομα πουλάει (πουλούσε τουλάχιστον). Στα υπόλοιπα...τι να σας πω. Καλές και άγιες είναι αλλά θεωρώ ότι είναι πολλά τα λεφτά για το gain που (ίσως) έχεις.

Τέσπα, ίσως από X-Mas να έχω και πιο προσωπική εμπειρία με ΕΙΖΟ. Είδωμεν, θα παιχτεί περίπου ο ίδιος πόλεμος με αυτόν του φίλου μας: 26-27" από NEC/Dell/Samsung ή 24" από ΕΙΖΟ...?

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να απαντήσω στον φίλο μας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχοντας προσωπική εμπειρία με 30άρα Samsung, παθαίνεις μεγάλο ταράκουλο με τις ίντσες της. Γι αυτό είναι πειρασμός οι 26-27.

Tough call if u ask me.

Μάλιστα...

οπότε ο ουσιαστικός περιορισμός είναι το μέγεθος κόκου και πόσο αυτό ενοχλεί.

Μάλλον θα πρέπει να πας σε κάποια έκθεση να δεις την 27άρα από κοντά για να καταλάβεις...

Μπα, αυτό είναι το χειρότερο. Το σήμα είναι για τα μαύρα χάλια. Αν είναι τυχερός και τη δει stand alone όπως είδα εγώ την 30άρα, τότε θα μπορεί να κρίνει εκ του ασφαλούς. Αλλιώς καλύτερα να μην κρίνει με βάση αυτό που θα δει στο μαγαζί.

εγώ προτείνω την ειζο 2411.Γλυτώνεις 500ευρα, και τσιμπάς και μια καινούργια κάρτα π.χ. 8800gts (g92) και είσαι κομπλέ.

Για το θέμα ghosting κάτω από 16ms -πραγματικά , όχι μούφες (λέγε με sony)-το μάτι δε καταλαβαίνει διαφορά κατ εμε.

Εγώ έχω μια s1910 και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα.

Λοιπόν τα πράγματα είναι όντως δύσκολα.Όπως είπα δεν έχω τη δυνατότητα να δω σε κάποια έκθεση μια από τις οθόνες αφού στη Ρόδο δεν φέρνουν τέτοια μοντέλα, αλλά μόνο κατόπιν παραγγελίας. Γι αυτό είμαι επιφυλακτικός. Θα πάρω γνώμη μόνο όταν την αγοράσω και την τοποθετήσω σπίτι μου. Πάντως έχω μία κλίση προς eizo μεριά (24") και βλέπω και σαν ιδανική λύση την TFT 24,1'' S2411W BK που προτείνει και ο φίλος KoMM. Ταινίες δεν βλέπω (πολύ πολύ σπάνια) και δεν ξέρω εάν στην HD2441W πλήρώνω παραπάνω για κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ. Αλήθεια ξέρει κάποιος τις διαφορές που έχουν αυτές οι δύο ? Σε σύγκριση που έκανα βλέπω μόνο αυτές...

1.TFT 24,1'' S2411W BK.....2x DVI-I

2.TFT 24'' HD2441W Titanium.....2x HDMI DVI-D D-Sub 15 pin....Βάση pivot με δυνατοτητα ρυθμισης ύψους

(Μακάρι να ήξερα και τι σημαίνουν :D )

Aν είναι δηλαδή τα χαραχτηριστικά αυτά που αφορούν την απεικόνιση και την ποιότητα εικόνας σε τανίες μόνο, δεν μου χρειάζεται. Αποκλειστικά για intenet,games,επεξεργασία εικόνας και βίντεο(ερασιτεχνικά).

’μα δεν έχεις hdmi συσκευές για να συνδέσεις στην οθόνη δε νομίζω να σε προβληματίσει.Αμα ξέρω καλά, το hdmi έχει ιδια ποιότητα εικόνας, απλά μεταφέρει και ήχο μαζί.

Την 2441 δε την έχω ψάξει πολύ γιατί ξεφεύγει πάρα πολύ απ το δικό μου budget.Στην τελική 50% πάνω στην τιμή δεν είναι και λίγο.

Η βάση pivot βολεύει, αλλα σε τέτοια μεγέθη δεν έχω ιδέα αν είναι όντως χρήσιμή.

Τέλος, υπάρχει ενα θρεντ αποκλειστικά για την 2411 εδώ μέσα κάπου, ψάξτο :)

http://www.prad.de/guide/ergebnis_auswahl.html?pradid=f8c2392989fc77a9f7f9d196975227e6&manufacturer%5B%5D=117&price1=&price_old=no&erfdatum=01.01.2000&1%5B%5D=0&28%5B%5D=0&43%5B%5D=2&2%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&31%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&8%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&36%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&10%5B%5D=1920+x+1200&4%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&5%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&39%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&6%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&7%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&37%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&38%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&11%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&13%5B%5D=0&9%5B%5D=0&35%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&44%5B%5D=2&30%5B%5D=2&14%5B%5D=2&15%5B%5D=2&16%5B%5D=2&17%5B%5D=2&18%5B%5D=2&19%5B%5D=2&21%5B%5D=0&22%5B%5D=2&23%5B%5D=2&24%5B%5D=0&33%5B%5D=0&40%5B%5D=keine+detaillierte+Auswahl&32%5B%5D=0&25%5B%5D=0&order_by=price&order_order=asc&Submit=Monitore+finden

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=35645&perpage=20&highlight=eizo&pagenumber=1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.