Jump to content

ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΟΥ PC??

gio7

Recommended Posts

Καλησπερα:)

Σκοπευω εντος 10-15ημερων να αγορασω νεο επξεργαστη-μητρικη-μνημες κ ισως καρτα γραφικων....Τα τωρινα υποσυστηματα με εβγαλαν ασπροπροσωπο μεχρι τωρα.....

Opteron 148@2.9ghz(264*9) 1:1 με Gskill με σφιγμενα timings πανω σε dfi-ultra-d k X1900xt@690/785.....

Oι απαιτησεις μου τον τελευταιο χρονο κ στο αμεσο τουλαχιστον μελλον....ειναι αναπαραγωγη αρχειων hd(720p k 1080p),παιχνιδια κ ενιοτε καμια επεξεργασια των video απο την καμερα μου.....Χρησιμοποιω δηλ. το pc k ως HTPC....Τα παραπανω τα εκανα με το υπαρχον pc(εστω κ αν σε ριπαρισμενο hd-dvd υλικο,transformers,ειχα 80-85%)...Aπλα,χρωσταω χαρη στον brother.....κ θα του δωσω τα παραπανω.....Eυκαιρια για αναβαθμιση εψαχνα με λιγα λογια......

Το πρωτο διλλημα ειναι 4πυρηνος ή 2πυρηνος?(π.χ Q6600 ή 6750).....Με βαση οτι η αγορα πρεπει να γινει αμεσα κ εν αναμονη των εξελιξεων(penryn),μαλλον ειναι "λογικοτερο"να παω για 2πυρηνο...Να σημειωσω εδω οτι εχω σκοπο να κανω overclock.....(φανταζομαι η βασικη ιδεα του "σπορ" ειναι ιδια ανεξαρτητα οτι αλλαζω στρατοπεδο!!)...

Θα ηθελα σε πρωτη φαση τις προτασεις για cpu-mainboard-ram...

Oσον αφορα στην καρτα γραφικων,το σκεφτομαι.....Η 8800gt ειναι δυσευρετη....κ η 3870 ο,τι κυκλοφορησε....με ο.τι αυτο συνεπαγεται(ελλειπης drivers....)H μεν πρωτη ειναι πιο δυνατη σε παιχνιδια η δε ati φαινεται να ειναι πιο καταλληλη για HW/A σε ολα τα encodes(VC-1,AVC ,mpeg-2)....Γιαυτο σκεφτομουν να κρατησω λιγο ακομα την Χ1900χτ......????

Επισης,θεωρειτε αναγκαια την αλλαγη τροφοδοτικου,hiper-580, με νεο μεγαλυτερο?

Θα ηθελα τις προτασεις-συμβουλες σας....:)

Αρχική απάντηση από soulkeeper

Επισης,θεωρειτε αναγκαια την αλλαγη τροφοδοτικου,hiper-580, με νεο μεγαλυτερο?

Σαφεστατα....οχι.

Παρομοιο με το δικο σου ..(hiper 525 ...αν και βγαζει ιδια amp στην 12αρα) κρατουσε quad στα 4γιγα (και κατι ψιλα) και 8800gts 640ΜΒ στα 648-1651-1027 αν 8υμαμαι σωστα το shader..

Εκτος αν το παρει και ο αδερφος το psu.

Στα υπολοιπα ..προτιμω quad ..με καποια p35 μητρικη και crucial 800αρες..

asus p5k

ή με λιγα παραπανω .

abit ip35 pro

και οι μνημουλες...[http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=957070]crucial 800αρες

Αν και υπαρχουν και αλλες ..που μπορει να εχουν τα διπλα λεφτα ..για καποιον που δεν τον απασχολει το oc ...ειναι καλη λυση.

(αν και σε οc μπορει να αποδειχ8ουν εξισου καλες ..αλλα εστω για καποιον που ψαχνει απο "μαμα" καλα settings)

εδιτ

αλλαγη λινκ

Αν το τροφοδοτικο κρινετε οτι μου αρκει θα το κρατησω εγω...Αν οχι τοτε θα παω για καινουργιο...

Η μητρικη που προτεινεις,απο οτι ειδα "παιζει" πολυ.....

Για τις μνημες,επειδη το link που εχεις βαλει με "βγαζει"στην μητρικη,εννοεις αυτες με τα 66 ευρω?

Βασικα,οπως γραφω,με ενδιαφερει το overclock.....Για 24/7 ομως......Οποτε δεν ψαχνω το απολυτο στις μνημες...

Βλεποντας τα specs της abit...γραφει οτι δεχεται μνημες μεχρι 800Μhz....Αυτο σημαινει οτι σε περιπτωση που ξεπερασω τα 400fsb(π.χ 420*8),θα πρεπει να παιζω τις μνημες με διαιρετη?Εχει καποιο μειονεκτημα αυτο?Γιατι απο οτι ηξερα στους amd to ιδανικο ηταν να εχεις της μνημες1:1....(μαλλον εχω μεινει πισω!!:o

Οσον αφορα τον quad6600 ΄...ειμαι λιγο διστακτικος...ειναι περιπου 70ευρω παραπανω απο τον 6750....κ συμφωνα με ενα συγκριτικο στο tomshardware....υπερτερει μονο σε encoding k rendering.....επισης η καταναλωση του ειναι διπλασια κ σε idle k σε Load.....

Αρχική απάντηση από soulkeeper [Σήμερα, στις 01:57]

(π.χ 420*8),θα πρεπει να παιζω τις μνημες με διαιρετη?Εχει καποιο μειονεκτημα αυτο?Γιατι απο οτι ηξερα στους amd to ιδανικο ηταν να εχεις της μνημες1:1....(μαλλον εχω μεινει πισω!!:o

Για την abit ip35 pro ισχυουν αυτα για το 420*8

1.θα πρεπει οι μνημες να είναι ικανές να παίξουν στα 1050 με 1.25 διαιρετη (strap 1066)

2.αλλιως σε 840 σε 1/1 (1333 strap)

Δεν ξερω βέβαια πως πάνε οι crusial , αλλά το 2ο φαινεται πιο λογικό για 24/7

και βεβαια υπάρχουν κι άλλες λύσεις για την συχνοτητα που λες, με 9x 1/1 και 750 στις

μνημες.

γενικα δεν θα χεις προβλημα.

Η συχνοτητα που ανεφερα ηταν τυχαια.....Αν υποθεσουμε οτι ειναι GO,ποσο περιπου να περιμενω να παει?3,6 ισως?

Επειδη εχω υδροψυξη στο υπαρχον συστημα...Τα blocks(universal,αυτο με το Plexy,eleven για cpu κ της Χ1900xt)..θα κανουν για το νεο συστημα ή πρεπει να αγορασω καινουργια?

Η abit δεχεται μνημες 1066 ή κοιταζω μονο για 800αρες?

Παντως για επεξεργαστη μαλλον καταληγω σε 2πυρηνο....(6750)..Τα 70 ευρω περιπου που γλιτωνω σε σχεση με Q6600...θα μπορουσα ισως να τα "ριξω" για καλυτερες μνημες...??

Παντως,τη δεδομενη χρονικη στιγμη κ συμφωνα με το review στο tomshardware...οσον αφορα στα παιχνιδια κ λοιπες εφαρμογες,δεν βλεπω τον Q6600 Μπροστα απο τον 6750......

Εκει που δειχνει τα δοντια του ειναι σε 3d rendering κ encoding...

Διαβαζοντας,στο site της abit,απαντησα στην πιο πανω απορια μου....δεχεται 1066 μνημες αρα προκειται για λαθος του πλαισιου.....

Αρα παω για μνημες 800αρες....που να ανεβαινουν μεχρι 1050 τουλαχιστον....για καθε ενδεχομενο....

οι crucial ...8α παιξουν και στα 1050..

Dεν το λεω με απολυτη σιγουρια ..αλλα το πιστευω.

Επισης -αν δεν κανω λαθος-εχει και αλλον διαιρετη για μνημες (1.2) .Οποτε αν παιζεις με φσβ πχ..420 8α μπορεις να τρεχεις τις μνημες στα 504Μηζ.

Aν δεν τρεχεις benchmarks ..δεν πιστευω να καταλαβεις ευκολα διαφορα.

Το να δωσεις λεφτα για μνημες που να ανεβαινουν -ας πουμε στα 1200- και οχι στον quad ..το καταλαβαινω αν σκοπευεις να παρεις yorkfield σε κανενα 2-μηνο ..(αντε 3μηνο)

Aπο Q6600 σε Ε6750 ..σε μαμα ρολογια χανεις ενα περιπου 10% σε επιδοσεις...αλλα κερδιζεις εχοντας δυο πυρηνες παραπανω..

Πιστευω 8α σου χρησιμευσουν στην επεξεργεσια video..

Για 24/7 οπως και πολλοι σχεδον εδω μεσα 8α εισαι στα 9χ400 με τις μνημες ή στα 800 στην χειροτερη ..η στα 1000

Ευχαριστω καταρχην για τις απαντησεις σας....

Η αληθεια ειναι οτι benchmarks θα τρεξω ενα -δυο στην αρχη(για την κ*@*λα)κ μετα τερμα......

Οι yorkfield ειναι οι νεοι 4πυρηνοι-2πυρηνοι που θα βγουν?Q9450,E8500 κ.τ.λ?(penryn λεγονται οι mobile?)

Σκεφτομουν κ αυτο που λες....να πηγαινα δηλ. σε Q9450 οταν βγει.....γιαυτο κ προσανατολιζομαι για 6750...που ουτως ή αλλως θα δω διαφορα σε σχεση με το υπαρχον συστημα...(τουλαχιστον σε αναπαραγωγη HD κ επεξεργασια video γενικοτερα..)

Η abit θα ειναι συμβατη με Q9450?Γιατι αν ειναι να αλλαζω κ μητρικη....μαλλον καλυτερα να παω τωρα σε Q6600 κ να ξεμπερδευω....

EDIT:απο οτι ειδα στο σαιτ ....θα υποστηριζει τους νεους 45nm....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.