jstark Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 Χαίρετε, είμαι κάτοχος ενός Η/Υ με ΜΒ GA-P35-DQ6 και cpu Q6600 με την ψύκτρα της intel. Έχω παρατηρήσει τα εξής "περίεργα" φαινόμενα:1. Οταν ο Η/Υ ξεκινά, δεν ξεκινά η ψύκτρα παρά μονο οταν ακουστεί το πρώτο μπιπ. Αυτο είναι πρόβλημα ή έτσι γενικά λειτουργούν οι νεότερες μητρικές ; 2. Οι στροφές της ψύκτρας (σύμφωνα με το μονιτορ πρόγραμμα της μητρικής είναι μεταξύ 900-1200). Κάποιες φορές το πρόγραμμα αναφέρει στροφές 0 !!! Στη συνέχεια η θερμοκρασία αυξάνει μέχρι κάποιο (λογικό) σημείο (πχ 48-50 βαθμούς) και μετά ξαναπαίρνει μπρος η ψύκτρα και ρίχνει τη θερμοκρασία (του επεξεργαστή πάντα) στους 33-35. Είναι νορμαλ η συμπεριφορά της ψύκτρας ; Δε μου φαίνεται και πολυ νορμαλ. Δεν έχω πειράξει τιποτα στο BIOS. Είναι δυνατόν να σταματά η ψύκτρα εν λειτουργία του PC ? Τι λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Νοέμβριος 18, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2007 Kαι για τις 2 ερωτησεις σου θα βρεις απαντηση εδω EIST .Ειναι φυσιολογικο btw αυτο που βλεπεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Νοέμβριος 18, 2007 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2007 μηπως ειναι ενεργοποιημενο κανα feature του cpu στυλ "cool & quiet" - "thermal throttling" ?τωρα βεβαια αν λες οτι σταματαει εντελως 0rpm... δεν ξερω μπορει να ειναι ζαβος ο ανεμιστηρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
jstark Νοέμβριος 18, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2007 Λοιπόν, η μητρική έχει (και) ένα πρόγραμμα το οποίο λέγεται I-COOL με το οποίο επιλέγεις το mode λειτουργίας του cpu (DVD, music, internet κλπ). Λοιπόν, μόλις τρέχει το εν λόγω πρόγραμμα οι στροφές του επεξεργαστή πέφτουν στο 0 !!!!. Με το που το κλείνω, ξαναπαίρνει μπροστα η ψύκτρα. Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα, μέχρι σήμερα έπαιζα Call-4 χωρίς πρόβλημα, απλά το παρατήρησα πριν από 1-2 ώρες το όλο πρόβλημα και είπα να ζητήσω βοήθεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.