Mitsos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2007 Γεια σας. Τις τελευταίες εβδομάδες το pc μου κλείνει απρόσμενα και μετά δεν ξανανοίγει!! Και αυτό γίνεται κάθε 1-2 μέρες. Έκει που όλα είναι καλά και ωραία ακούγεται ένα μικρό "τσακ" σαν να έπεσε το ρεύμα . Μετά δεν ανοίγει ότι και να κάνεις παρά μόνο αν το αφήσεις με κλείστό το διακόπτη για 30 περίπου λεπτά. Επείτα άλλωτε bootάρει κανονικά και άλλωτε βγάζει μύνημα για να ξαναρυθμίσεις το Bios.Το σύστημα μου είναι λίγο παλιό :P4 Prescot 3.0GHzASUS P4P800-EDeluxeNVidia 6600GT (σε AGP)2x512 DDR1Για τροφοδοτικό έχω ένα LC Power 420Watt που ποτέ δεν παρουσιάσε προβλήματα.Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πρόβλημα στο τροφοδοτικό. Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι το pc δεν κλείνει όταν "πιέζεται" , όπως όταν τρέχει κάποιο απαιτιτικό παιχνίδι, αλλά συνήθως σε πιο "χαλαρές" καταστάσεις.Να πάρω καινούριο τροφοδοτικό?? No problem. ’λλα αν φταίει κάτι άλλο???
VIL Νοέμβριος 17, 2007 #2 Νοέμβριος 17, 2007 1.Tην περίπτωση ιού την έχεις υπολογίσει? 2.Το μηχάνημα είναι O.C?:magic:
Mitsos Νοέμβριος 17, 2007 Author #4 Νοέμβριος 17, 2007 Όχι καθόλου overclocking. Για ιό νομίζω πως είμαι καθαρός. Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι κλείνει κυριολεκτικά "όποτε του καπνίσει" , ακόμα και όταν είναι σε idle.Μπαταρία εννοεις της μητρικής. Εχω ξανακούσει για προβλημα μπαταρίας όταν πόσταρα ένα άλλο πρόβλημα που είχα. Μερικές φορές (1 στις 15 ας πούμε) όταν πατάω το start ανοίγει το pc αλλά η οθόνη παραμένει μαύρη. Έκλείνα και εγώ το ρεύμα , το ξανάνοιγα και μετά δούλευε κανονικά. Αυτό συμβαίνει ακόμα και σήμερα και νομίζω και εγώ πως φταεί η μπαταρία τελικά που δεν ανοίγει καλά.Μπαταρία απο πού μπορώ να βρω? Είναι ακριβή? Είναι όλες ίδιες η κάθε μητρική έχει διαφορετική?
vasi Νοέμβριος 17, 2007 #5 Νοέμβριος 17, 2007 Θα βρεις στον γερμανο, ειναι φτηνη! θα πρεπει να εχεις μαζι σου και την παλια
vasi Νοέμβριος 17, 2007 #6 Νοέμβριος 17, 2007 οταν σβηνει και χανονται οι ρυθμίσεις του Bios , χανει και την ωρα?? αν ναι 100% η μπαταρια
Galioni Νοέμβριος 18, 2007 #7 Νοέμβριος 18, 2007 Η μπαταρία δεν έχει καμία σχέση με τα κλεισίματα. Ο ρόλος της είναι να κρατάει τις ρυθμίσεις του bios σε περίπτωση που βγάλεις το pc από το ρεύμα. Αν μετά από μισή ώρα που έχεις το pc εκτός ρεύματος, ανοίγει και έχει χαθεί η ώρα θέλει άλλαγμα η μπαταρία. Αν η ώρα είναι οκ και έχουν αλλάξει μόνο οι ρυθμίσεις τότε η μητρική σου φορτώνει τις default ρυθμίσεις και η μπαταρία δεν φταίει σε τίποτα.Απο θερμοκρασιές πως πάς; Όταν ζορίζεις το μηχάνημα δεν κλείνει;
Mitsos Νοέμβριος 19, 2007 Author #8 Νοέμβριος 19, 2007 Δεν θυμάμαι τι γίνεται με την ώρα. Θα το ελέγξω την επόμενη φορά. Από θερμοκρασίες δεν έχω πρόβλημμα. Τις φορές που έτυχε να κλείσει δεν έκανα κάτι βαρύ. Τη μία έκανα surfing στο internet , την άλλη έγγραφα ένα dvd , κτλ. Για το ότι δεν ανοίγει όμως μπορέι να ευθύνεται η μπαταρία? Δηλαδη ξεκινάει, η οθόνη μένει μαύρη και σε κατάσταση αναμονής και μετα από 5 δευτερα σβήνει και το λαμπάκι του δίσκου και δε φορτώνει τίποτα! Έχω την εντύπωση ότι μόνο τα αναμιστήρια δοθλεύοθν από εκέι και πέρα...Τελοςπάντων θα πάρω μια μπαταρία αύριο από το γερμανό.
Spyrus Νοέμβριος 19, 2007 #9 Νοέμβριος 19, 2007 Βάλε ένα άλλο τροφοδοτικό φίλου σου και δες τη συμπεριφορά.Για το ότι δεν ανοίγει δεν είναι μπαταρία.
Mitsos Νοέμβριος 22, 2007 Author #10 Νοέμβριος 22, 2007 Όντως άλλαξα μπαταρία αλλά πάλι τα ίδια. Το τροφοδοτικό φταίει σίγουρα. Μια φορά που έκλεισε και δεν άνοιγε τσατίστικα , βαράω μια φάπα το κουτί στο πάνω μέρος προς τα πίσω και πήρε μπρος από μονο του ! LOL :happy2:
Dj_Seps Νοέμβριος 23, 2007 #11 Νοέμβριος 23, 2007 Και ο αγιος φοβερα θελει!! :whip: Δοκιμασε να αλλαξεις τροφοδοτικο,εγω πιστευω πως εκει ειναι το προβλημα σου μιας και ειναι και noname! :flower:
Mitsos Δεκέμβριος 10, 2007 Author #12 Δεκέμβριος 10, 2007 Ρε παιδιά άλλαξα τροφοδοτικό αλλά τίποτα.Δοκίμασα άλλες 3 κάρτες γραφικών και πάλι τίποτα.Σε μερικές δεν γυρίζει ούτε το ανεμιστίρι , ενώ πάντα η οθόνη μαύρη και το σύστημα δεν μπουτάρει.και μνήμες έβαλα ενός φίλου αλλά πάλι τα ίδιαΜε όλους τους συνδιασμούς. Να υποθέσω ότι φταίει η μητρική????Είναι και ASUS ..... τι να έπαθε?Δεν μπορώ να βρω όμως πουθενά μητρική για prescot να δοκιμάσω. ούτε να αγοράσω.Ε τώρα αν φταίει η CPU θα το πετάξω από το παράθυρο....
lord Δεκέμβριος 10, 2007 #13 Δεκέμβριος 10, 2007 Αρχική απάντηση από Mitsos [17-11-2007 16:37] και μετά δεν ξανανοίγει!! θερμοκρασίες τη έχεις ?μήπως θέλει καθάρισμαπες καλύτερα της θερμοκρασίες και μην σου φαίνετε παράξενοκαι επίσης με τη πρόγραμμα ελέγχεις της θερμοκρασίες ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.