Jump to content

Ολες οι μετρησεις με EHEIM 1250

BeetleJuice

Recommended Posts

πολλα ακουγονται και διαφορετικα βλεπουμε

το καλυτερο ειναι να μετραμε κ να κρινουμε μονοι μας

το παρακατω πειραμα εγινε για να εχω μια εικονα περι flow killers αναλογα με τη σωληνα , το μπλοκ , το ψυγειο .

επισης προσφατα ακουσα το τρομερο

"η αντλια eheim 1250 ειναι υπερβολικα θερμη , ζεσταινει το νερο στο κυκλωμα κατα 5 βαθμους !!!!!!!!!"

ε μιας και την εχω και 3 χρονια , ας το δω και γω

λοιπον η μετρηση εγινε με δοχειο 6,5 λιτρα , αποκλιση +/-0,1L στην μετρηση ογκου

χρονομετρο

δοκιμαστηκε με κοντο σωληνα , μετριο , μεγαλο , μπλοκ , ψυγειο , και με ολα μαζι

αναχθηκε σε λιτρα ανα ωρα , λιτρα ανα λεπτο

οριστε λοιπον ...

post-1246-1416073269,0763_thumb.jpg

το μπλοκ ειναι το silverprop SXT

το ψυγειο ειναι το black ice GT stelth 240

αντλια eheim 1250

σωληνες παντου tygon

αποτι βλεπετε το μηκος σωληνα δεν παιζει κανενα ρολο στη ροη σχεδον

τουλαχιστον για τις αποστασεις που εχουμε σε ενα κουτι

θα γινει δοκιμη και με 10 μετρα σωληνα διπλωμενο κουλουρα για να δουμε εκει πως επιρεαζει η κουρμπα στη σωληνα και το μηκος το πολυ

το ψυγειο τα σπαει

πολυ μικρη αντισταση , ουσιαστικα οταν τοχεις πανω το νερο τρεχει λες και εχεις μονο σωληνα

το μπλοκ απο την αλλη ειναι flow killer

μειωνει αρκετα τα λιτρα ανα ωρα αλλα και παλι ομως με τετοια αντλια ειναι πολυ καλη η ροη

ας μην ξεχναμε οτι θελουμε να προλαβαινει το νερο να διωχνει και τη ζεστη

οσο για την θερμαντικη ικανοτητα της eheim θα πω κατι απλο

σε 2 ωρες 6 βαθμοι με το ΙΔΙΟ νερο να ανακυκλωνεται ολη την ωρα , ΧΩΡΙΣ ΨΥΓΕΙΟ και με την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ , εμενα ΔΕΝ μου φαινεται πολυ

θα γινει και μετρηση με την αντλια εξω απο το νερο αν θελετε

εγω απλα θα ρωτησω

το ιδιο πειραμα , με την αντλια ΕΞΩ και ΜΕ ψυγειο , ΠΟΣΟΥΣ βαθμους ΛΕΤΕ να ειχε σε 2 ωρες?

5?

χλωμο κορμια...

καταρχας το νερο δεν εχει επαφη με το ηλεκτρικο κυκλωμα της αντλιας ΚΑΝ

ειναι μονωμενο με σιλικονη

οτι θερμαινει θα ειναι απο τις τριβες του αξονα με την προπελα και απο την τριβη της προπελας με το ιδιο το νερο

ε ΠΟΣΕΣ να ειναια αυτες οι τριβες και δεν μπορει ενα ψυγειο να τις διωξει?

αποσα ακουτε τα μισα ειναι ραδιο αρβυλα

μια εικονα χιλιες λεξεις

ευχαριστω κορμαρα

και μερικες παρατηρησεις

αποτι βλεπετε η τελικη ροη ειναι 5 λιτρα το λεπτο

αρα χοντρικα σε 1 λεπτο φερνει 5 φορες το νερο βολτα στο ψυγειο αν υποθεσουμε οτι θελουμε ενα λιτρο νερο για το κυκλωμα

αρα λογικα το νερο μενει μεσα στο ψυγειο περιπου 15 δευτερολεπτα

παρατηρηστε επισης οτι η θερμανση του νερου απο την αντλια δεν ειναι γραμμικη

οσο ανεβαινει η θερμοκρασια του νερου τοσο δυσκολοτερα το θερμαινει η αντλια

υποθετω οτι υπαρχει μια μορφη εξατμισης λογω διαφορας θερμοκρασιας με το περιβαλλον και μιας που το δοχειο απο πανω ειναι ανοιχτο

φυσικα δεν περιμεναμε σε μια μερα να βρασει το νερο , καπου θα ισορροπισει το συστημα

οποτε αν ισορροπει λογω του ανοιγματος του δοχειου , φανταστειτε ποσο νωριτερα και ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ θα ισορροπισει αν εχουμε και ψυγειο πανω στο πειραμα

Μπράβο ρε man! Πολύ καλός!

Πάντως για την θέρμανση του νερού, σίγουρα υπάρχει μεταφορά θερμότητας από την αντλία στο νερο είτε είναι βυθισμένη είτε όχι...

Εγώ που έχω την L30 την έχω έξω και πάρα τον 120άρη που την χτυπάει αυτή σχεδόν ζεματάει...αν ήταν μέσα σε tank σίγουρα θα ανέβαζε αρκετούς βαθμούς το νερό...

αποτι βλεπετε το μηκος σωληνα δεν παιζει κανενα ρολο στη ροη σχεδον
δείχνεις μια πτώση της τάξης του 10% για κάθε μισό μέτρο σωλήνα ή είναι ιδέα μου;

ας μην ξεχναμε οτι θελουμε να προλαβαινει το νερο να διωχνει και τη ζεστη
η μεταφορά θερμότητας μεγαλώνει με τη μεταφορά της μάζας, όσο δηλαδή μεγαλώνει η ροή.
σε 2 ωρες 6 βαθμοι με το ΙΔΙΟ νερο να ανακυκλωνεται ολη την ωρα , ΧΩΡΙΣ ΨΥΓΕΙΟ και με την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ , εμενα ΔΕΝ μου φαινεται πολυ
με φορτίο ή χωρίς; η l30 έβραζε, και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχα μετρήσει 55-60 στα πλαστικά της.
καταρχας το νερο δεν εχει επαφη με το ηλεκτρικο κυκλωμα της αντλιας ΚΑΝ. ειναι μονωμενο με σιλικονη. οτι θερμαινει θα ειναι απο τις τριβες του αξονα με την προπελα και απο την τριβη της προπελας με το ιδιο το νερο. ε ΠΟΣΕΣ να ειναια αυτες οι τριβες και δεν μπορει ενα ψυγειο να τις διωξει?
ποτέ δε θυμάμαι το νερό να ήταν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος με κλειστό τον υπολογιστή. οι κυκλοφορητές αυτοί έχουν ιδιαίτερα χαμηλό συντελεστή απόδοσης και μεταφέρουν τη θερμότητα που παράγουν στο νερό και το περιβάλλον.
αρα λογικα το νερο μενει μεσα στο ψυγειο περιπου 15 δευτερολεπτα
το νερό ρέει, δε μένει στο ψυγείο ούτε πουθενά αλλού. μεταφέρεις θερμότητα στη μονάδα του χρόνου (1 second). όλα εξαρτώνται από την ποσότητα της μάζας που μεταφέρεις για να γίνει ανταλλαγή της θερμότητας, και όχι από πόσους κύκλους κάνεις.
παρατηρηστε επισης οτι η θερμανση του νερου απο την αντλια δεν ειναι γραμμικη
... και γι αυτό κάποια στιγμή έρχεται η ισορροπία.

Το πείραμα έγινε για eheim1250 που δεν ζεματάει καθόλου...και μετά απο ώρες λειτουργίας αν τη πιάσεις δεν ξεπερνάει τους 40 βαθμούς(μη βυθισμένη). Οπότε κακώς αμφισβητείται με βάση τη συμπεριφορά της L30 που είναι μια άλλη αντλία ούτε καν της eheim.

Αν λές για το δικό μου post με την L30, δεν αμφησβιτώ την 1250, απλά λέω πώς λόγω του ότι οι κυκλοφορητές αυτοί δεν έχουν καλό συντελεστή απόδοσης και όταν είναι βυθυσμένοι σίγουρα προκαλούν ένα extra φορτίο.

Αρχική απάντηση από mech5107 [Σήμερα, στις 10:01]

σίγουρα προκαλούν ένα extra φορτίο.

γι αυτό, πολλές φορές, με μικρότερή ροή, μπορείς να έχεις καλύτερες θερμοκρασίες.

αν βάλεις 10 μέτρα λάστιχο

(είχα βάλει πριν χρόνια 12μέτρα για να εξορίζω το ψυγείο στο μπαλκόνι)

θα δεις πως η αντίσταση του σωλήνα είναι σημαντικότατη

όπως και η διαφορρά που μέτρησες δεν είναι αμελητέα.

αν παίξεις με block eleven θα δεις πως όλα τα άλλα αποκτούν νόημα.

το δικό σου block υπερκαλύπτει σε χασούρα όλα τα άλλα στοιχεία οπότε και ναι δεν έχει και πολύ σημασία ένα 10% απο το σωλήνα.

επίσης εχω παραατηρήσει πως λίγο μεγαλύτερα(σε μήκος) λάστιχα με πιο γλυκιές καμπύλες ευνοούν τη ροή σε σχέση με γωνίες 90άρες με ρακόρ κλπ.

αν το τανκ σου πατάει στο δάπεδο μεταφέρει θερμότητα σε αυτό

διαρκώς.

Στο όλο κύκλωμα να υπολογίζεις πως όσο πιο ζεστό νερό έχεις

τόσο καλύτερα αποδίδει και το ψυγείο λόγω του μεγαλύτερου ΔΤ (Τψυγείου-Tπεριβάλλοντος)

πλούσιες μετρήσεις....:T:

ρίξε άλλη μια γύρα με το ψυγείο πάνω και την αντλία βυθισμένη αν δεν βαριέσαι

να δούμε που ηρεμεί το κύκλωμα σε σχέση με το περιβάλλον.

Jim λες στην αρχη:

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 11:32]

η μεταφορά θερμότητας μεγαλώνει με τη μεταφορά της μάζας, όσο δηλαδή μεγαλώνει η ροή.

και στη συνεχεια:

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 12:09]

γι αυτό, πολλές φορές, με μικρότερή ροή, μπορείς να έχεις καλύτερες θερμοκρασίες.

Ειναι λιγο αντιφατικα ή εγω δε καταλαβα καλα? :blink:

Αρχική απάντηση από mech5107 [Σήμερα, στις 10:38]

Μπράβο ρε man! Πολύ καλός!

Πάντως για την θέρμανση του νερού, σίγουρα υπάρχει μεταφορά θερμότητας από την αντλία στο νερο είτε είναι βυθισμένη είτε όχι...

Εγώ που έχω την L30 την έχω έξω και πάρα τον 120άρη που την χτυπάει αυτή σχεδόν ζεματάει...αν ήταν μέσα σε tank σίγουρα θα ανέβαζε αρκετούς βαθμούς το νερό...

υπαρχουν 2 τομεις

το ηλεκτρικο τμημα και το μηχανικο

προφανως εννοεις οτι το ηλεκτρικο της κυκλωμα μεταφερει θερμοτητα στα πλαστικα αρα θερμαινεται το κελυφος κ αρα ειτε ειναι μεσα ειτε εξω απο το νερο θα θερμαινει ΚΑΙ το νερο

επισης ειναι κ οι μηχανικες τριβες στο τμημα της τρομπας που τις εχω αναφερει

απλα κοιτα

-αλλο ναναι ολη μεσα κ να μεταφερει ζεστη κ με μηχανικο τροπο λογο της κινησης αλλα ΚΑΙ με ηλεκτρικο τροπο μεσω των πλαστικων που θερμαινονται απο τα ηλεκτρικα της...

-αλλο να ειναι ΕΞΩ και απλα να ζεσταινεται το νερο επειδη εχει τριβες με τα πτερυγια κ επειδη ακουμπαει στα πλαστικα τοιχωματα που τα πλαστικα τοιχωματα τα ζεσταινουν τα ηλεκτρικα της αντλιας

στο ενα ειναι αμεσο

στο αλλο εμμεσο

θα κανω το πειραμα και θα σας πω...εχω και γω περιεργια..

η αντλια αυτη παιδια για οσους δεν την εχουν δει ποτε τους απο κοντα ακομα και με μια βδομαδα λειτουργιας χωρις σταματημο δεν ζεσταινεται καν

δηλαδη πως το λενε , απλα ειναι λιγο ζεστη , δεν ζεματαει , δεν καιει , κτλ κτλ

ουτε ανεμιστηρα θελει ουτε τπτ

θα συμφωνησω οτι λογικα πρεπει να ειναι ΜΑΞ 40 βαθμους , πιο λογικο να πω 30-35 αλλα αυτο ΣΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ , οχι στον αξονα ή στην φτερωτη...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.