pan Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Καλησπερα σας. Εχω ενα desktop με WinXP sp2 και ενα acer5920g με Vista Home Premium. Τα εχω συνδεσει με ενα wifi modem router linksys WAG200. To desktop με καλωδιο ethernet και το laptop με wireless. Ενω βλεπω τους φακελους και τα αρχεια που εχω κανει share απο το ενα pc στο αλλο και μπορω να τα διαχειριστω κανει υπερβολικα αργη μεταφορα δεδομενων και ειδικα αν μιλησω για μερικα gb αφηστε το, μια μερα δεν με φτανει + οτι πιθανον να κολλαει το δικτυο και να μην τα μεταφερει ποτε. Καταφερα με ζορη να μεταφερω 800mb και πρεπει να εκανε 50λεπτα με 1ωρα και αυτο απο τα vista στα winXP. Αν το κανω αντιστροφα μου φαινεται οτι κολλαει μετα απο λιγη ωρα. Γενικα παντως οπως και να μεταφερω αρχεια η μεταφορα ειναι υπερβολικα αργη. Μηπως γνωριζετε τι μπορει να φταιει??? :help: Ευχαριστω!!!
trendy Νοέμβριος 14, 2007 #3 Νοέμβριος 14, 2007 Δοκίμασες να συνδέσεις το laptop με καλώδιο πάνω στο linksys να δεις πώς πάει;
pan Νοέμβριος 14, 2007 Author #4 Νοέμβριος 14, 2007 οχι και δεν το εκανα λογω του οτι αν θυμασαι μιλαγαμε καποτε για το 35μετρο ethernet και τα προβληματα που ειχα, που ξαφνικα δουλεψαν ολα απο το πουθενα. Μπορω να το δοκιμασω απο περιεργεια αλλα ειναι τοσο πολυ αργο το wireless??? Εχω 4mbps ιντερνετ και παει πολυ καλα μεσω wireless και το download που πιανει ειναι αρκετα καλο πιστευω και ιδιο με του ethernet. Γιατι να αργει τοσο για μεταφορα δεδομενων μεταξυ υπολογιστων?
trendy Νοέμβριος 14, 2007 #5 Νοέμβριος 14, 2007 Γιατί αν δεν παίζει καλά το ασύρματο είναι φυσιολογικό να έχεις χαμηλή ταχύτητα. Κότσαρέ το πάνω στο router και δες πώς τα πάει.
pan Νοέμβριος 15, 2007 Author #6 Νοέμβριος 15, 2007 τι εννοεις να μην παιζει καλα το ασυρματο ... οσον αφορα το internet δουλευει χωρις προβληματα (αποσυνδεσεις και λοιπα και στο σημειο το οποιο εχω το laptop εχει 2 με 3 χαρακια σημα απο τα 5 που ειναι το Full). πηγα το laptop χθες διπλα στο desktop οπου εκει βρισκεται και το router και ειχα full wireless σημα και εκανα μεταφορα 4,3gb σε περιπου 45-50 λεπτα. Ειναι καλος αυτος ο χρονος η αργος? Αν ειναι καλος παει να πει οτι εκει που εχω το laptop με 2-3 χαρακια σημα για καποιον λογο κανει ακομη πιο αργη την μεταφορα. Επισης να ρωτησω και κατι αλλο? οταν serfareis στο ιντερνετ η αν τρεχεις p2p προγραμματα καθυστερουν και το τοπικο δικτυο(LAN) η δεν εχει να κανει το internet με το LAN οσον αφορα την μεταφορα δεδομενων?Ευχαριστω!!!
trendy Νοέμβριος 15, 2007 #7 Νοέμβριος 15, 2007 Βάλε το με καλώδιο και ξανακάνε τη μεταφορά. Η ταχύτητα που έπιασες είναι περίπου 13,6Mbps για 45' μεταφορά.Για το άλλο που ρωτάς η ταχύτητα του LAN και του WLAN είναι πολύ μεγαλύτερη από του internet, οπότε δύσκολα θα στο μπουκώσουν.
kallileo Νοέμβριος 15, 2007 #9 Νοέμβριος 15, 2007 Εχω ακριβως ιδιο setup με ιδιο laptop και Vista64 και XP στο desktop. Ποια καρτα δικτυου εχει το laptop σου?Εμενα που εχει το Wireless WiFi Link 4965AGN draft n κλειδωνει με 54Mb πανω στο ZyXEL. Οποτε ενα ISO 4GB εκανε κανα 50λεπτο για αντιγραφη αν θυμαμαι καλα...
pan Νοέμβριος 28, 2007 Author #10 Νοέμβριος 28, 2007 sorry για την καθυστερημενη απαντηση αλλα λιγος ο χρονος λογω δουλειας. Λοιπον εχθες μετεφερα 5,70Gb απο το σταθερο στο laptop σε 2 ωρες. Απ' οτι ειδα στο router η επιλογη ειναι απο default για το wireless mixed δεν την εχω πηραξει. Mου φαινεται υπερβολικα αργο παιδες ... την ωρα που εκανα την μεταφορα αυτη ειχα 1-2 χαρακια σημα στο laptop.Αν εχετε καμια ιδεα ... help me!!!Ευχαριστω!!!
pan Δεκέμβριος 5, 2007 Author #12 Δεκέμβριος 5, 2007 Την εκανα φιλε trendy και δεν το συζηταω βεβαια ... περασε το ιδιο αρχειο σε 40-45 λεπτα με το ζορι. Αρκετα καλα δεν λεω αλλα γιατι τοσο αργο το wireless?Ετσι δουλευει η φταιει καποια ρυθμιση?
trendy Δεκέμβριος 5, 2007 #13 Δεκέμβριος 5, 2007 Να τα βάλουμε σε μία σειρά γιατί γράφεις αραιά και που και κάπως διάσπαρτα.wireless μεταφορά 5,7Gbyte σε 2 ώρες ethernet μεταφορά 5,7Gbyte σε 45'Στην πρώτη περίπτωση έχεις throughput 6.120.328.397 bytes = 48.962.627.174 bits σε 7200" (=120') = 6,8MbpsΣτη δεύτερη περίπτωση έχουμε48.962.627.174 bits σε (45*60)" = 18,3MbpsΤο wireless σου προφανώς παίζει σε G, δεν μπορείς να πιάσεις τέτοια ταχύτητα σε B. Αλλά είναι αρκετά διαφορετική από την ταχύτητα που είχες πιάσει όταν είχες πάει το laptop δίπλα στην κεραία. Οπότε η απόσταση σε κόβει σημαντικά. Για το ethernet βλέπω ότι είναι πολύ χαμηλό, στο 1/5 της θεωρητικής του τιμής. Ίσως κάποιο υποσύστημα ενός pc σε κόβει σημαντικά. Κοίτα για irq conflicts. Αν μπορείς βάλε στο desktop μία καλύτερη κάρτα δικτύου.
pan Δεκέμβριος 6, 2007 Author #14 Δεκέμβριος 6, 2007 Σε G ή σε B ειναι πιο γρηγορο το wireless?Πως μπορω να κοιταξω για irq conflict? Τι ειναι αυτο?Εχω μια complex καρτα δικτυου που μπορω να δοκιμασω. θα την βαλω να δω διαφορες και θα πω νεοτερα.
trendy Δεκέμβριος 6, 2007 #15 Δεκέμβριος 6, 2007 Σε G είναι πιο γρήγορο αλλά και πιο ευαίσθητο σε παρεμβολές.Irq conflict γίνεται όταν πολλές συσκευές ζητάνε χρόνο από τον επεξεργαστή με το ίδιο interupt request και άρα δεν εξυπηρετούνται γρήρορα. Κοιτάς τα properties της κάθε συσκευής στο device manager.Όταν έλεγα "καλύτερη κάρτα δικτύου" δεν εννοούσα την complex αλλά μία intel ας πούμε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.