Jump to content

Δορυφορικός δέκτης

deninho

Recommended Posts

Ψαχνόμαστε για (αυτόνομο-κάτω από την τηλεόραση) δορυφορικό δέκτη, που να υποστηρίζει NOVA, με κόστος 100-150€. Υπάρχει κάτι στην αγορά; Γτ τα 99 που ζητάει η multichoice +12μηνη καινούρια συνδρομή, μου φαίνονται υπερβολικά για εκείνο το πραματάκι πυο δίνουν...

Με 120-130 euro παίρνεις "κινέζικο" DreamBox 500 με Linux, ethernet, Video-streaming, συνατότητα εγραφής σε shared hdd, δυνατότητα "μοιράσματος" της κάρτας σε 2ο,3ο κοκ DreamBox (μέσα στο ίδιο σπίτι) έτσι ώστε όταν βάλεις και στα άλλα δωμάτια ένα DreamBox να μπορείς να παίρνεις τα κλειδιά από την κάρτα του DreamBox που είναι στο σαλόνι....

Πολύ active κοινότητα

Υπάρχουν και άλλοι Linux-based αλλά DreamBox κορυφή.....

Όταν λες Video-Streaming? ότι μπορώ να στέλω εικόνα μέσα στο δίκτυο, ή και μέσω του net?

Τώρα, αυτό με το Linux, με "τρομάζει" κάπως, γτ η προηγούμενη εμπειρία μου με αυτό το λειτουργικό δεν ήταν και ότι καλύτερο :p Πολύ ζόρικο

καλά, για το internet το είπα έτσι.. Δηλαδή, γενικά αξίζει το dreambox, ε?

timeshifting κλπ έχει; Και κάτι βασικό: το πρόγραμμα της NOVA (πατάς το κομβίον Information, και σου λέει τι παίζει εκείνη την ώρα, μια μίνι περιγραφή, κλπ) υποστηρίζεται; Αυτό είναι χρήσιμο και απαιτείται :p

Δεν έχω ΝΟΒΑ και δεν ξέρω να σου πω σίγουρα. Βασικά αυτό το έχουν πολλά κανάλια και το λένε EPG (http://en.wikipedia.org/wiki/EPG) και φυσικά το υποστηρίζει το DM. Νομίζω EPG είναι και αυτό της ΝΟΒΑ.

από την περιγραφή, τέτοιο έχει και η Nova :)

Γενικά το ονειρόκουτο είναι εύχρηστο? Π.χ. ο πατέρας μου που δεν έχει σχέση με πισιά, θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει, ή θα πρέπει να περάσει από σεμινάρια;

Θα φτιάξεις μια "ομάδα" ή περισσότερες (px Sports, Movies, XXX κτλ), θα βάλεις μέσα τα κανάλια που θές και μετά με το "πάνω" - "κάτω" βελάκι αλλάζεις τα κανάλια... so simple. Όλα γίνονται από το remote control, μέχρι και τα scriptakia για κατέβασμα "κλειδιών"...

Νομίζω είναι καλύτερα να ρωτήσεις σε εξειδικευμένα forum (υπάρχουν μερικά πολύ καλά ελληνικά)

αν θες εναν απλο αξιοπιστο αποκωδικοποιητη αποκλειστικα για νοβα τοτε μονο τον πανασατ που δινει η νοβα τιποτα αλλο.

εγω εχω εναν τετοιο και πηρα εναν digimax (κλωνος yumatu) ο οποιος στο θεμα της νοβα μου εχει σπασει τα νευρα. ολο κολληματα θελει συνεχεια ανοιξε κλεισε κτλ με τη νοβα. βεβεαια με αυτον πιανω αλλα καναλια...

επισης αν παρεις τωρα νοβα η καρτα σου θα ειναι version 5 η οποια εχει πολλα προβληματα συμβατοτηας σε δεκτες που εχουν ucas card readers.

με τους dreambox δεν ξερω ακριβως τι παιζεται αλλα απο τη μικρη μου εμπειρια με εναν dm500 ειναι σχετικα ευκολοι στη χρηση τους αλλα θελει ψαξιμο για τις πιο προηγμενες λειτουργιες.

αλλα εγω θα επιμεινω....αν θες ΜΟΝΟ νοβα και απλοτητα μην κοιταξεις τπτ αλλο εκτος απο τον πανασατ της νοβα. και βαλε και ενα μεγαλυτερο πιατο και μεγαλυτερης ευαισθησιας Lnb μιας και αυτα που δινουν ειναι gtp...

Αρχική απάντηση από haris1984

αν θες εναν απλο αξιοπιστο αποκωδικοποιητη αποκλειστικα για νοβα τοτε μονο τον πανασατ που δινει η νοβα τιποτα αλλο.

εγω εχω εναν τετοιο και πηρα εναν digimax (κλωνος yumatu) ο οποιος στο θεμα της νοβα μου εχει σπασει τα νευρα. ολο κολληματα θελει συνεχεια ανοιξε κλεισε κτλ με τη νοβα. βεβεαια με αυτον πιανω αλλα καναλια...

Ο Yamatu δεν υποστηρίζει το ΕPG ετσι ??? Έχεις βάλει "ασύρματο" στην σειριακή ?

Μπορεις να ζητήσεις (το έχει κανει φίλος με Yamatu) και να σου δώσουν άλλο version καρτας. (το version 3 παίζει καλά απ'ότι θυμάμαι).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.