Jump to content

Mεταφορα 1:1 bootable δισκου ( C: )

Vadergr

Recommended Posts

Εχω τον δισκο c:\ ο οποιος οντας 80αρης ηρθε η ωρα για την αντικατασταση του.Μεσα σε αυτον εχω win + σχεδον τα παντα.

Αγοραζοντας εναν νεο δισκο (πχ 500gb) με ποιον τροπο/προγραμμα μπορω να μεταφερω τον c: ακριβως οπως ειναι (να παραμενει bootable, σαν να μην αλλαξε τιποτα) στον καινουργιο δισκο?

Με σωζετε!

Αρχική απάντηση από Wizard!

Acronis, Partition Magic, Norton Ghost.

Όλα σου κάνουν. Δεν ξέρω αν μεγαλώσεις το partition όμως πως θα αντιδράσουν τα ΧΡ...

Μια χαρά θα αντιδράσουν.

Αρχική απάντηση από spc

Επίσης και με ένα απλό mirror από raid 1 array κανεις την ίδια δουλειά πιο ''καθαρα''

Δεν θα του ζητήσει το Array να κάνει delete τα partitions?

Θα κάνεις enable το raid στο bios.

Θα εγκαταστήσεις τον νέο σκληρό.

Θα εγκαταστήσεις το raid utility (Intel, Nvidia πχ).

Από εκεί θα δημιουργήσεις ένα raid 1 array και σαν source θα χρησιμοποιήσεις τον υφιστάμενο δίσκο (έτσι δεν θα χάσεις κανένα partition και απλώς θα έχεις μία πανομοιότυπη εικόνα του μικρού στον νέο δίσκο).

Το μόνο θέμα που μπορεί να προκύψει είναι να μην βλέπεις αυτόματα τα υπόλοιπα 420 (500-80) GB του νέου.

Αυτό λύνεται εύκολα (στο 90% των περιπτώσεων που θυμάμαι) ή μέσω του disk management των win ή προγραμμάτων όπως partition magic etc.

Αρχική απάντηση από spc

Θα κάνεις enable το raid στο bios.

Θα εγκαταστήσεις τον νέο σκληρό.

Θα εγκαταστήσεις το raid utility (Intel, Nvidia πχ).

Από εκεί θα δημιουργήσεις ένα raid 1 array και σαν source θα χρησιμοποιήσεις τον υφιστάμενο δίσκο (έτσι δεν θα χάσεις κανένα partition και απλώς θα έχεις μία πανομοιότυπη εικόνα του μικρού στον νέο δίσκο).

Το μόνο θέμα που μπορεί να προκύψει είναι να μην βλέπεις αυτόματα τα υπόλοιπα 420 (500-80) GB του νέου.

Αυτό λύνεται εύκολα (στο 90% των περιπτώσεων που θυμάμαι) ή μέσω του disk management των win ή προγραμμάτων όπως partition magic etc.

αρκετά χρήσιμες οι πληροφορίες σου ! :T: Θα το δοκιμάσω και εγώ μιας και με ένα σκληρό στις μέρες μας είναι 'λίγο' και αν γινει καμιά βλακεία να χάσεις ολα τα δεδομένα δεν λεει καθολου...

Αρχική απάντηση από SirDiman [Χθες, στις 19:05]

αρκετά χρήσιμες οι πληροφορίες σου ! :T: Θα το δοκιμάσω και εγώ μιας και με ένα σκληρό στις μέρες μας είναι 'λίγο' και αν γινει καμιά βλακεία να χάσεις ολα τα δεδομένα δεν λεει καθολου...

Τo raid-1 είναι μια χαρά όταν οι δίσκοι έχουν ΙΔΙΟ μέγεθος.

Σε διαφορετική περίπτωση θα ο μεγαλύτερος θα «έρθει» στο μέγεθος και του μικρού και θα χάσεις τον επιπλέον χώρο του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.