Jump to content

Αγορά 500άρη και απορίες.

hurin

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα! Αγόρασα έναν WD 5000AAKS γιατί ο WD 2500JS είχε γεμίσει ασφυκτικά. Το ερώτημά μου είναι :

- Να χρησιμοποιήσω τον 500άρη σαν storage ή να κάνω εγκατάσταση σε αυτόν τα windows και να κάνω τον 250άρη storage? Έχουν μεγάλη διαφορά σε απόδοση λόγω της διπλάσιας cache του 500άρη (16MB έναντι 8MB)?

τρέξε ένα hd tune η ένα hd tach και δες μόνος σου της διαφορές και αποφάσισε ανάλογα

τα προγράμματα ειναι free και πες μας της διαφορές εσυ

αφου εχεις και τους 2 δίσκους

Το θέμα είναι οτι η σύγκριση θα είναι άνιση. Ο 500άρης άδειος ενώ ο 250άρης full!

ο 500αρις ειναι περίπου 10MB/s πιο γρήγορος απο 250 .......

σε γενικές γραμμές

περιμενε ομως πριν κανεις οτιδηποτε μπας και κανεις

εχει το συγκεκριμενο 250 γιατι εγω τα πειραματα τα ειχα κανει πριν πολυ καιρο πανω σε

250 ata-100 και με αρχαιότητα μητρική

Αρχική απάντηση από hurin [Σήμερα, στις 16:30]

Έχουν μεγάλη διαφορά σε απόδοση λόγω της διπλάσιας cache του 500άρη (16MB έναντι 8MB)?

Σε γενικές γραμμές, όχι.

wd 5000AAKS σε sata 2 controler

γιατι εχει βγαλει πιο χαμηλο skor απο sata 1 controller ?

μπας και εχω καμια λαθος ρυθμιση ?

post-3848-1416073264,372_thumb.jpg

Έχει καλύτερο burst speed αλλά χειρότερο average read.

Μπορεί να φταίει οτι ο δικός μου είναι εντελώς άδειος.

Μήπως έχετε καμιά ιδέα γιατί τι burst speed είναι τόσο χαμηλό? Συνιθισμένος από εποχές ata, έψαξα στο device manager για sata controller που ίσω να είχε κάποιες επιλογές για τους δίσκους, αλλά μάταια.

Με μια γρήγορη τοποθέτηση στo gigabyte sata 2 chip

Δεν φαίνεται να των αναγνωρίζει σωστά πάντως

post-3848-1416073264,4261_thumb.jpg

Nα και ο δικός μου 320άρης Samsung.

Όσο μεγαλύτερος τόσο πιο γρήγορος στην περίπτωσή σου φίλε μου.

post-149-1416073264,4675_thumb.jpg

Επομένως στο επόμενο format (μόλις τελειώσω το Bioshock δηλαδή) θα γίνει ο κύριος δίσκος. Ένα partition των 50gb φτάνει για τα vista?

Αρχική απάντηση από hurin

Επομένως στο επόμενο format (μόλις τελειώσω το Bioshock δηλαδή) θα γίνει ο κύριος δίσκος. Ένα partition των 50gb φτάνει για τα vista?

60gb+ για ανετα

Αρχική απάντηση από Borg [Σήμερα, στις 21:54]

60gb+ για ανετα

Μόνα τους τα vista ? :blink:

Έχω ξεχωριστό partition για προγράμματα-παιχνίδια (100gb).

καπου το διαβασα απο την MS και λεει 80gb! οχι οτι το install ειναι τοσο απλα για να πανε σχετικα ανετα τα vista, τωρα ας το πει κανενας που ξερει καλα περι του θεματος

Από το site της microsoft :

ecommended minimum hardware requirements for Windows Vista

The following list describes the recommended minimum hardware requirements for basic functionality of the different editions of Windows Vista. Actual hardware requirements will vary, depending on system configuration and on the programs and the features that you install. If you install Windows Vista over a network, additional hard disk space may be required.

Windows Vista Home Basic

800-megahertz (MHz) 32-bit (x86) processor or 800-MHz 64-bit (x64) processor

512 megabytes (MB) of system memory

Note On system configurations that use system memory as graphics memory, at least 448 MB of system memory must be available to the operating system after some memory is allocated for graphics.

DirectX 9-class graphics card

32 MB of graphics memory

20-gigabyte (GB) hard disk that has 15 GB of free hard disk space

Internal or external DVD drive

Internet access capability

Audio output capability

Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, and Windows Vista Ultimate

1-gigahertz (GHz) 32-bit (x86) processor or 1-GHz 64-bit (x64) processor

1 GB of system memory

Windows Aero-capable graphics card

Note This includes a DirectX 9-class graphics card that supports the following:

A WDDM driver

Pixel Shader 2.0 in hardware

32 bits per pixel

128 MB of graphics memory (minimum)

40-GB hard disk that has 15 GB of free hard disk space (the 15GB of free space provides room for temporary file storage during the install or upgrade.)

Internal or external DVD drive

Internet access capability

Audio output capability

Note A Windows Aero-capable graphics card is a graphics card that meets the following requirements:

Supports a Windows Display Driver Model (WDDM) driver

Has a DirectX 9-class graphics processor unit (GPU) that supports Pixel Shader 2.0

Supports 32 bits per pixel

Passes the Windows Aero acceptance test in the Windows Driver Kit (WDK)

Δοκιμασε πρωτα την ταχυτητα του με partition γιατι εχω την εντυπωση πως ο 250ρης ολοκληρος θα ειναι πιο γρηγορος απο τον 500ρη χωρισμενο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.