Jump to content

Asus Maximus Formula. Voltage Options

LL_NEO

Recommended Posts

Την τσίμπησα (μου ρθε πάνω στην τρέλα) και είπα να ξαναρχίσω να τσιτώνω επεξεργαστές κτλ. Έφτασα τον C2D 6600 στα 3100 με όλα default (πλην του ρεύματος στις μνήμες) και κάπου εδώ σταμάτησα επειδή ένοιωσα ότι απο κει και πέρα θα πρέπει να έχω καλύτερη άποψη για το τι πειράζω.

Το πρόβλημα είναι ότι το 680i το είχα αφήσει default και οπότε πλέον είμαι αντιμέτωπος με ...χάσμα γενεών. Τελευταία φορά που τσίτωσα ρεύματα ήταν στην 8rda+. Vcore, vdimm άντε και ένα Mod στο vtt και φύγαμε. Εδώ όμως γίνεται της πόπης.

CPU Voltage (obvious)

CPU PLL Voltage

NB Voltage (obvious)

DRAM Voltage (obvious)

FSB Term Volt

SB volt

Loadline Calib

DDR2 channel A

DDR2 channel b

DDR2 Controller

SB 1.5v

Ποια πειράζουμε ρε παιδιά και ποιες είναι οι default τιμές τους; Προσπάθησα να βρω κάτι είτε εδώ είτε στα ξένα fora σχέτικα με το X38 αλλά @@.

• 2 weeks later...
  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

την εχω και εγω την mobo και εχω και εγω αποριες , τα ρευματα τα ανεβασα σχεδον ολα! :hehe" απο λιγο να εχω το κεφαλι μου σε αναπαυση :p

αλλα εχω prob compatibility με τις μνημες μου και μπορω να bootαρω μονο με την μια....εχω και τα τελευταια bios...

Παιδιά τα πράγματα με το συγκεκριμένο ΜΒ και με το Extreme που είμαι από εχτές είναι άκρως επικίνδυνα... στο P5K3 όταν άφηνα τα πράγματα στο Auto υπήρχε μια σοβαρότητα από πλευράς P5K3 στο τι θα βάλει... δεν έχω μελετήσει το Formula αλλά αυτά που είδα στο Extreme με τρόμαξαν... ανεβάζει τρελά ρεύματα και πχ το CPU PLL Voltage προσέχετε το γιατί ενώ στο p5k3 στο auto έπαιρνε 1.6v στο Extreme με ίδιες ρυθμίσεις CPU στα 4.150mhz μου έβαλε το Extreme στο Auto 1.9v !!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ και βάλτε τα όλα με το χεράκι.... θα πάρουμε τίποτα στο χέρι... εγώ βασικά έχω τρομάξει από χτες.

Αρχική απάντηση από d|smal

τα δικα μου ρευματα ειναι κομπλε??

Εάν κρίνω από το vcore (1.26v), αυτά τα έχεις σε default καταστάσεις χωρίς o/c;

Εάν ναι τότε NB και FSB Termination είναι υπερβολικά. Επίσης τι μνήμες έχεις και έχεις δώσει 2.27v;

Αρχική απάντηση από mitsosoft

Εάν κρίνω από το vcore (1.26v), αυτά τα έχεις σε default καταστάσεις χωρίς o/c;

Εάν ναι τότε NB και FSB Termination είναι υπερβολικά. Επίσης τι μνήμες έχεις και έχεις δώσει 2.27v;

το fsb ειναι στα 400 με αυτο το vcore! οι μνημες τις βαζω στα 2.10 και δειχνει αυτο (εως 2.2 λεει η teamgroup)

Edit : η εικόνα που έβαλα, μάλλον θα μπερδέψει, παρά θα βοηθήσει. Τώρα που την ξανακοιτώ, έτσι μου φαίνεται. Τη βγάζω και αφήνω κάποια Links.

@ LL_NEO :

Ελπίζω να σε βοηθήσουν κάπως τα παρακάτω post, ιδιαίτερα το 2 και το 3

1, 2, 3

Αρχική απάντηση από d|smal

το fsb ειναι στα 400 με αυτο το vcore! οι μνημες τις βαζω στα 2.10 και δειχνει αυτο (εως 2.2 λεει η teamgroup)

Για 400αρη fsb βάλε μικρότερες τάσεις. Επίσης ανέβασε εάν θες κάποιο screen shot από κανά cpuz.

400rf2.jpg

Και σε εμένα με Vista το AISuite δεν έπαιξε ποτέ...

Ρε Boys δεν αλλάζετε τον τίτλο του νήματος σε

Asus Maximus Formula/Extreme Voltage/Overclocking Options

μιας και νιώθω λίγο μόνος να ξεκινήσω νήμα για το Extreme? εξάλλου τελικά ίδια τα βλέπω τα 2 ΜΒ από ρυθμίσεις.

Ήθελα κι εγώ να ποστάρω ενα τετοιο θέμα αλλα με πρόλαβες :)

Δεν εχω προλάβει να ασχοληθώ πολύ, πηρα κι εγώ μια Maximus formula SE, με εναν 6750. Καποια φάση σε ενα o/c εχασα τα usb, οποτε ήταν και το τέλος του session (no keyboard ftw) :p

Θα ποστάρω απο το σπίτι λεπτομέρειες.

Δεν εχω προλάβει να ασχοληθώ πολύ, πηρα κι εγώ μια Maximus formula SE, με εναν 6750.

Παιδια, εχει waterblock αυτη του πλαισιου? την δεινχει χωρις, αλλα απο κατω στα χαρακτιριστικα λεει SE..

http://www.plaisio.gr/Product.aspx?Product=1019139&keyword=maximus

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.