LL_NEO Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Την τσίμπησα (μου ρθε πάνω στην τρέλα) και είπα να ξαναρχίσω να τσιτώνω επεξεργαστές κτλ. Έφτασα τον C2D 6600 στα 3100 με όλα default (πλην του ρεύματος στις μνήμες) και κάπου εδώ σταμάτησα επειδή ένοιωσα ότι απο κει και πέρα θα πρέπει να έχω καλύτερη άποψη για το τι πειράζω.Το πρόβλημα είναι ότι το 680i το είχα αφήσει default και οπότε πλέον είμαι αντιμέτωπος με ...χάσμα γενεών. Τελευταία φορά που τσίτωσα ρεύματα ήταν στην 8rda+. Vcore, vdimm άντε και ένα Mod στο vtt και φύγαμε. Εδώ όμως γίνεται της πόπης.CPU Voltage (obvious)CPU PLL VoltageNB Voltage (obvious)DRAM Voltage (obvious)FSB Term VoltSB voltLoadline CalibDDR2 channel ADDR2 channel bDDR2 ControllerSB 1.5v Ποια πειράζουμε ρε παιδιά και ποιες είναι οι default τιμές τους; Προσπάθησα να βρω κάτι είτε εδώ είτε στα ξένα fora σχέτικα με το X38 αλλά @@. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Νοέμβριος 25, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2007 την εχω και εγω την mobo και εχω και εγω αποριες , τα ρευματα τα ανεβασα σχεδον ολα! :hehe" απο λιγο να εχω το κεφαλι μου σε αναπαυση αλλα εχω prob compatibility με τις μνημες μου και μπορω να bootαρω μονο με την μια....εχω και τα τελευταια bios... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Νοέμβριος 25, 2007 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2007 Παιδιά τα πράγματα με το συγκεκριμένο ΜΒ και με το Extreme που είμαι από εχτές είναι άκρως επικίνδυνα... στο P5K3 όταν άφηνα τα πράγματα στο Auto υπήρχε μια σοβαρότητα από πλευράς P5K3 στο τι θα βάλει... δεν έχω μελετήσει το Formula αλλά αυτά που είδα στο Extreme με τρόμαξαν... ανεβάζει τρελά ρεύματα και πχ το CPU PLL Voltage προσέχετε το γιατί ενώ στο p5k3 στο auto έπαιρνε 1.6v στο Extreme με ίδιες ρυθμίσεις CPU στα 4.150mhz μου έβαλε το Extreme στο Auto 1.9v !!!!!!!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ και βάλτε τα όλα με το χεράκι.... θα πάρουμε τίποτα στο χέρι... εγώ βασικά έχω τρομάξει από χτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d|smal Νοέμβριος 25, 2007 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2007 τα δικα μου ρευματα ειναι κομπλε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Νοέμβριος 25, 2007 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2007 Αρχική απάντηση από d|smal τα δικα μου ρευματα ειναι κομπλε?? Εάν κρίνω από το vcore (1.26v), αυτά τα έχεις σε default καταστάσεις χωρίς o/c; Εάν ναι τότε NB και FSB Termination είναι υπερβολικά. Επίσης τι μνήμες έχεις και έχεις δώσει 2.27v; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Νοέμβριος 25, 2007 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2007 Συμφωνώ και εγώ... οι μνήμες αν δεν τις έχεις κλοκάρει είναι πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d|smal Νοέμβριος 25, 2007 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2007 Αρχική απάντηση από mitsosoft Εάν κρίνω από το vcore (1.26v), αυτά τα έχεις σε default καταστάσεις χωρίς o/c; Εάν ναι τότε NB και FSB Termination είναι υπερβολικά. Επίσης τι μνήμες έχεις και έχεις δώσει 2.27v; το fsb ειναι στα 400 με αυτο το vcore! οι μνημες τις βαζω στα 2.10 και δειχνει αυτο (εως 2.2 λεει η teamgroup) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Νοέμβριος 25, 2007 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2007 Edit : η εικόνα που έβαλα, μάλλον θα μπερδέψει, παρά θα βοηθήσει. Τώρα που την ξανακοιτώ, έτσι μου φαίνεται. Τη βγάζω και αφήνω κάποια Links.@ LL_NEO : Ελπίζω να σε βοηθήσουν κάπως τα παρακάτω post, ιδιαίτερα το 2 και το 31, 2, 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Νοέμβριος 25, 2007 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2007 Αρχική απάντηση από d|smal το fsb ειναι στα 400 με αυτο το vcore! οι μνημες τις βαζω στα 2.10 και δειχνει αυτο (εως 2.2 λεει η teamgroup) Για 400αρη fsb βάλε μικρότερες τάσεις. Επίσης ανέβασε εάν θες κάποιο screen shot από κανά cpuz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d|smal Νοέμβριος 25, 2007 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2007 το εβερεστ νομιζω οτι μου βγαζει οτι να ναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Νοέμβριος 25, 2007 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2007 Αρχική απάντηση από d|smal [Σήμερα, στις 00:02] -> το εβερεστ νομιζω οτι μου βγαζει οτι να ναι! Έχεις την 4.20 version ?Και από μένα με 4χ1GB 4:5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Νοέμβριος 25, 2007 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d|smal Νοέμβριος 25, 2007 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2007 την 4.00 εχω γι αυτο μαλλον βγαζει οτι θελει!! θα βαλω την καινουρια!!το ai suite γιατι δεν παιζει οταν πειραζω τα ρευματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
d|smal Νοέμβριος 26, 2007 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Νοέμβριος 26, 2007 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2007 Και σε εμένα με Vista το AISuite δεν έπαιξε ποτέ... Ρε Boys δεν αλλάζετε τον τίτλο του νήματος σε Asus Maximus Formula/Extreme Voltage/Overclocking Options μιας και νιώθω λίγο μόνος να ξεκινήσω νήμα για το Extreme? εξάλλου τελικά ίδια τα βλέπω τα 2 ΜΒ από ρυθμίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Νοέμβριος 26, 2007 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2007 σωστος BlueChris Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Νοέμβριος 26, 2007 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2007 Ήθελα κι εγώ να ποστάρω ενα τετοιο θέμα αλλα με πρόλαβες Δεν εχω προλάβει να ασχοληθώ πολύ, πηρα κι εγώ μια Maximus formula SE, με εναν 6750. Καποια φάση σε ενα o/c εχασα τα usb, οποτε ήταν και το τέλος του session (no keyboard ftw) Θα ποστάρω απο το σπίτι λεπτομέρειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Νοέμβριος 26, 2007 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2007 Μόνο μην μπερδευτεί (DDR3/DDR2) κανείς και πάει να παίξει τις DDR2 μνήμες του στα 1500 με 1.8V, γι' αυτό κάντε εμφανή την διαφορά DDR2/DDR3 ή Formula/Extreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Νοέμβριος 26, 2007 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2007 formula θρετ ειναι εδω και οχι extreme Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos9 Νοέμβριος 26, 2007 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2007 Δεν εχω προλάβει να ασχοληθώ πολύ, πηρα κι εγώ μια Maximus formula SE, με εναν 6750. Παιδια, εχει waterblock αυτη του πλαισιου? την δεινχει χωρις, αλλα απο κατω στα χαρακτιριστικα λεει SE..http://www.plaisio.gr/Product.aspx?Product=1019139&keyword=maximus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.