Jump to content

Προταση σχετικα με το προβλημα που δημουργηθηκε με τις αγγελιες

hayabusa

Recommended Posts

Επειδη σημερα διαβαζοντας τις αγγελιες του TheLab.gr παρατηρησα πως τοσο εδω οσο και σε καποιο-α αλλο-α φορουμ εχει δημιουργηθει ενα προβλημα με καποιον χρηστη ο οποιος φερεται να εξαπατα αυτους με τους οποιους κανει συναλλαγες θα ηθελα να κανω μια προταση ετσι ωστε, εδω μεσα τουλαχιστον, να ελαχιστοποιηθει η πιθανοτητα να συμβει ξανα στο εμλλον κατι παρομοιο.

Η προταση μου λοιπον ειναι η υιοθετηση ενος συστηματος με το οποιο τα μελη θα μπορουν επειτα απο τις συναλλαγες τους να αξιολογουν αυτον απο τον οποιον αγορασαν κατι.

Να υπαρχει δηλαδη μια κλιμακα με ανωτατο οριο το 100% για παραδειγμα και βαση αυτης να βαθμολογουνται τα μελη που προβαινουν σε αγοραπωλησιες...

Ετσι ο καθε ενας που σκοπευει να πουλησει η να αγορασει κατι θα μπορει να εχει μια καλυτερη εικονα για αυτον που το κανει μια προσφορα και να την αξιολογησει αναλογως

Τι λετε;

Αυτό γίνεται στα site αγοροπωλησιών, το TheLab δεν είναι ένα από αυτά.

Το κατά πόσο ένα μέλος είναι αξιόπιστο ή όχι σε αγοροπωλησίες, δεν είναι δουλειά του TheLab να το εξασφαλίσει.

Ευτυχώς ή δυστυχώς τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει ο dubber. Για παράδειγμα για να κάνουμε ένα cross check για τον χρήστη θα πρέπει να ζητήσουμε από το άλλο site την ip του χρήστη. Φυσικά θα αρνηθούν (και καλά θα κάνουν) γιατί θα πρέπει να υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση για να δημοσιοποιηθεί η ip σε εμάς. Εμείς δεν έχουμε σκοπό να φτάσουμε εκεί, οπότε είναι στο χέρι του καθενός να προστατέψει τον εαυτό του. Έχουμε βάλει 3-4 κανόνες για να γλυτώσουμε κάποια πράγματα αλλά μέχρι εκεί, κι έτσι θα παραμείνει.

Αρχική απάντηση από dubber

Το κατά πόσο ένα μέλος είναι αξιόπιστο ή όχι σε αγοροπωλησίες, δεν είναι δουλειά του TheLab να το εξασφαλίσει.

:T:

Το εχουμε ξανα-μανα-συζητησει πολλες φορες....

δεν νομιζω πως ειναι απαραιτητο αυτο που λες...δηλαδη το insomnia( που δεν ειναι μονο αυτο ) ειναι site αγοραπωλησιων; δεν το νομιζω..Το e-pcmag.gr (απ'οπου βγηκε και το προβλημα στη φορα ) ειναι site αγοραπωλησιων; Ειναι σελιδες παρομοιου περιεχομενου με του lab...

Mα δεν ειπε κανεις στο thelab να εξασφαλισει τιποτα ή νμα εγγυηθει για κανεναν...Ειπα απλα πως αυτος θα ηταν ενας καλος τροπος που θα βοηθουσε τα μελη να αξιολουγουν καλυτερα τις προσφορες που εχουν....

’ν και δεν μπορώ ακόμα να ποστάρω αλλά ούτε και να δω τις αγγελίες, συμφωνώ απόλυτα με τον giorgo.th είναι πολύ σωστό αυτό που είπε. Εδω μέσα μια παρέα προσπαθούμε να γίνουμε... και εδώ εξαπάτηση;;

Αρχική απάντηση από ShadowRunner

Εδω μέσα μια παρέα προσπαθούμε να γίνουμε... και εδώ εξαπάτηση;;

δυστυχως φιλε ShadowRunner καποιοι προσπαθουν να επωφεληθουν οπως φαινεται...

διαβασε εδω και βγαλε τα συμπερασματα σου....http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=36139

Aπό την στιγμή που τα παρατράγουδα αναφέρονται και δεν είναι δα και τόσα πολλά, μάλλον δεν χρειάζεται να γίνει κάτι... Ίσως μόνο +1 ή -1 για θετική ή αρνητική αξιολογηση δεν θα ήταν άσχημο...

Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 16:29]

Ευτυχώς ή δυστυχώς τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει ο dubber. Για παράδειγμα για να κάνουμε ένα cross check για τον χρήστη θα πρέπει να ζητήσουμε από το άλλο site την ip του χρήστη. Φυσικά θα αρνηθούν (και καλά θα κάνουν) γιατί θα πρέπει να υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση για να δημοσιοποιηθεί η ip σε εμάς. Εμείς δεν έχουμε σκοπό να φτάσουμε εκεί, οπότε είναι στο χέρι του καθενός να προστατέψει τον εαυτό του. Έχουμε βάλει 3-4 κανόνες για να γλυτώσουμε κάποια πράγματα αλλά μέχρι εκεί, κι έτσι θα παραμείνει.

Ακριβώς έτσι είναι...Θα γίνει μπάχαλο αν μπουν αξιολογήσεις...

Σε όποιον δεν αρέσει απλά δεν πουλάει-αγοράζει

Αρχική απάντηση από junior-21-

Aπό την στιγμή που τα παρατράγουδα αναφέρονται ....

εμενα ο βασικος λογος που με ωθησε στο να ανοιξω αυτο το θεμα ειναι το οτι (αν τσεκαρες το λινκ που εδωσα απο πανω θα το ειδες και μονος σου) αλλος ενας που φεροταν να ειχε εξαπατηθει (δεν λεω εξαπατηθηκε γιατι ακομα δεν ξερουμε αν οντως εγινε ετσι) δεν βγηκε να το πει παρα μονο οταν αφου ανοιξε σχετικο θεμα καποιος αλλος...

Εξαρτάται... Ισως να πίστευε ότι δεν έχει αξία να αναφερθεί... Ή να μην ήξερε πως να το αναφέρει... Εγώ πάντως έχω κάνει πολλές δοσοληψίες εδώ μέσα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κανένα παληκάρι...

Αρχική απάντηση από junior-21-

Εξαρτάται... Ισως να πίστευε ότι δεν έχει αξία να αναφερθεί... Ή να μην ήξερε πως να το αναφέρει... .

χωρις να θελω να διαφωνησω μαζι σου, ειλικρινα δεν νομιζω πως μια εξαπατηση δεν ειναι αξια αναφορας(τουλαχιστον) στην κοινοτητα μεσα στην οποια συμβαινει ...

@DJD : δεν λεω σε καμια περιπτωση να ληφθουν τοσο ακραια μετρα, αλλωστε δεν ειναι η δουλεια του site αυτη.....το διευκρινιζω απλα, σε περιπτωση που κατι απο οσα εγραψα παραπανω δεν ειναι απολυτα κατανοητο...

χέρι με χέρι.. Εκτός κι αν ο άλλος είναι κάποιος γνωστός. Όχι, κατ'ανάγκη δικός μας γνωστός, αλλά γενικά γνωστός εδώ μέσα.. αλλιώς, ότι κι αν κάνουμε, μπορεί να εξαπατήσει όποιος το θελει ;)

Αρχική απάντηση από deninho

χέρι με χέρι...)

ειλικρινα συμφωνω απολυτα με αυτο... δεν εχω τολμησει οτε να σκεφτω καποιο αλλο τροπο συναλλαγης γιατι απλουστατα επειδη δεν μου τρεχουν απο τα μπαντζακια τα λεφτα( :D ) δεν θελω να υπαρχει ποτε και η παραμικρη πιθανοτητα να στραβωσει κατι...

Αρχική απάντηση από bezdim

Και καλά βρε παιδιά με το σύστημα αξιολόγησης, αλλά τι γίνεται αμα μου τη βιδώσει μια στιγμή και αντί για θετικές ψήφους ρίχνω αρνητικές αβέρτα κουβέρτα?

ολες οι online κοινοτητες βασιζονται κατα την γνωμη μου στην ακεραιοτητα (και την ψυχικη ισορροπια :D ) των μελων τους...

Ειμαι σιγουρος πως (εστω και για λιγο) ακομα οι νορμαλ θα ειναι περισσοτεροι απ τους τρελους οποτε βλεποντας θετικες αξιολογησεις σε καποιο μελος απο την πλειοψηφια και αρνητικες απο 1-2 τοτε ο καθενας θα μπορει να βγαλει αρκετα (και κατα τη γνωμη μου ασφαλη συμπερασματα)

Αρχική απάντηση από hayabusa [Σήμερα, στις 15:28]

ολες οι online κοινοτητες βασιζονται κατα την γνωμη μου στην ακεραιοτητα (και την ψυχικη ισορροπια :D ) των μελων τους...

αν υπηρχε αυτο που λες, δε θα ανοιγες αυτο το thread.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.