spiv Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 καλησπέρα παιδιά έχω ένα πρόβλημα με τον επεξεργαστή μου όταν η συχνότητα του φτάνει κοντά στα 4Ghz. Μετά το loading των windows μου βγάζει μπλε οθόνη με μήνυμα κάτι για memory disk απά ότι προλαβαίνω να διαβάσω. τι φταίει? από τάσεις είμαι μια χαρά πιστεύω. έχω τον c2duo 6750 το o/c γίνεται με πολλαπλασιασή 8 και το πρόβλημα εμφανίζεται όταν το fsb είναι περίπου στα 480Mhz. πάντως ο επεξεργαστής αντέχει και άλλο γιατί με πολλαπλασιαστή 7 ξεπερνά τα 530Mhz. το mobo μου είναι το asus p5k3delux. όποιος ξέρει κάτι να με βοηθήσει παρακαλώ. ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnysb Νοέμβριος 11, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 με τι ψυξη/μνημες/διαιρετη εισαι εκει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Νοέμβριος 12, 2007 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 οταν εχεις 7 multiplier και παιζεις με τα 530 δεν φτανεις ομως κοντα 4ghz Αυτο σημαινει οτι θελει λιγοτερο ρευμα αρα και λιγοτερη θερμοκρασια.. Αποκλυεις το γεγονος οτι μπορει να σε κοβει η θερμοκρασια ; η το να θελει κιαλλο ρευμα για τα 4γιγα ; Επισης οπως λεει και ο Johnysb , τι μνημες εχεις και στα ποσα τρεχουν ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stackeras Νοέμβριος 12, 2007 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 Πολλά πράγματα μπορεί να σε κόβουν και μας λες τόσα λίγα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiv Νοέμβριος 12, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 η θερμοκρασία είναι κοντά στους 35 όταν η συχνότητα ειναι στα 3,8 και ο επεξεργαστής τρέχει το pi 32M. από μνήμες έχω τις cellshock 1600Mhz με τάση 1,9 και timing 7-6-6-18 τώρα κατά τι δίαρκεια του o/c προσπαθώ να τις διατηρώ περίπου στο ίδιο επίπεδο. η τάση στον επεξεργαστή είναι 1,3750, ακόμα και 1,4000 του έχω βάλει αλλά τίποτε.φυσικά έχω ανεβάσει και την τάση του fsb και του mch.και μερικες ερωτησεις. τι ειναι το cpu pll voltage ? .το cpu voltage damper να το εχω στο enabled ή auto , το cpu spread spectrum να τα εχω auto ή disabled . :help: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Νοέμβριος 12, 2007 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από SPIV [Σήμερα, στις 21:38] η θερμοκρασία είναι κοντά στους 35 όταν η συχνότητα ειναι στα 3,8 και ο επεξεργαστής τρέχει το pi 32M. από μνήμες έχω τις cellshock 1600Mhz με τάση 1,9 και timing 7-6-6-18 τώρα κατά τι δίαρκεια του o/c προσπαθώ να τις διατηρώ περίπου στο ίδιο επίπεδο. η τάση στον επεξεργαστή είναι 1,3750, ακόμα και 1,4000 του έχω βάλει αλλά τίποτε.φυσικά έχω ανεβάσει και την τάση του fsb και του mch.και μερικες ερωτησεις. τι ειναι το cpu pll voltage ? .το cpu voltage damper να το εχω στο enabled ή auto , το cpu spread spectrum να τα εχω auto ή disabled . :help: Καλωσήρθες SPIV ! Συνήθισε να κάνεις αναζήτηση στο TheLab για ότι ψάχνεις. Έχουν απαντηθεί όλα αυτά. Γενικά voltage damper---> enabled, spread spectrum ---> disabled Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiv Νοέμβριος 13, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2007 :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Νοέμβριος 13, 2007 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2007 Μπορεις να μας πεις τα σταθερα σου ; στα 3,8 εισαι 24/7? Γραψε ακριβως το setup που εχεις..Θερμοκρασιες με ποιο προγραμμα βλεπεις ; Coretemp ? με ποια εκδοση ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiv Νοέμβριος 13, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2007 οχι για 24/7. τον έχω στα 3,6 και ram στα 1800 με τα ίδια timing 7-6-6-18 στα 1,9v. με το πρόγραμμα του mobo. το coretemp μου δείχνει στην έκδοση 0,95 core1-2 =10-11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.