Jump to content

Vista32 vs Vista64 ( + & - )

greekfragma

Recommended Posts

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

HDTach στο ίδιο σύστημα, από Vista 32 και Vista 64.

Όλοι οι δίσκοι είναι Hitachi.

Ένα Raid-0 με δύο Τ7Κ250, ένας 7Κ1000 και ένας Τ7Κ250.

Συμπέρασμα.

Δεν υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα των δίσκων Vista 32 vs Vista 64

Με aero οι εικόνες από Vista64.

Με Classic οι εικόνες από Vista32.

th_T7K250X2Raid0Vista32.jpg

th_T7K250X2Raid064bitvistaHDtach.jpg

th_T7K250Vista32Hdtach.jpg

th_T7K25064bitvistaHDtach.jpg

th_1TBVista32.jpg

th_1TB64bitvistaHDtach.jpg

Αρχική απάντηση από Ignatios [Σήμερα, στις 09:31]

Για εσάς που έχετε 64bit με τα παιχνίδια τι παίζει???

Παίζουν όλα όσα μου έτυχαν, ακόμα και πολύ παλιά, όπως tomb raider 2.

Εξαίρεση τα πολύ παλιά 16bit παιχνίδια που δεν παίζουν.

Παιχνιδια στα vista με 2GB Ram δεν πανε παντα καλα...

Jericho, Crysis και Gears of War κολλανε καμια φορα για να φορτωσουν την ιδια στιγμη που στα XP τρεχουν ρολοι....To 1GB που τρωνε τα Vista ειναι πολλα.

Αρχική απάντηση από ea6gka

επισης εχω παρατηρησει οτι οι δισκοι μου δουλευουν πολυ περισσοτερο απο οτι στα ΧΡ. ειδικα οταν δεν κανω τπτ

Αυτό το προκαλεί το Indexing Service. Για να μειωθεί αρκετά, πήγαινε στο CP, άνοιξε το IS και στις επιλογές βγάλε από το indexing τα XML.

Τελικά ρε παιδιά, με αυτά που λέτε να βάλουμε 64; Απο ότι καταλαβαίνω, παίζουν και καλά και βλέπουν όλα τα προγράμματα και πάνε και καλά στα παιχνίδια.

’ρα 4gb μνήμη, και βουρρρ για Vista 64 ;;

Τα vista εχουν και auto defrag ελεγξτε και αυτο , . Επισης τα 4gb ειναι must οντως. Eγω τωρα ειμαι με 2gb @ 4-4-4-10 500 , βλέπω καθυστέρες που και που . Ενω το ram utilisation ειναι στο 50ιδλε , 70-80+ στα games.

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 10:29]

επισης εχω παρατηρησει οτι οι δισκοι μου δουλευουν πολυ περισσοτερο απο οτι στα ΧΡ. ειδικα οταν δεν κανω τπτ

Το είχα στην αρχή αυτό.

Μετά με τον καιρό σταμάτησε.

Η δική μου εκδοχή ήταν ότι έκανε defragmentation.

Από τη στιγμή που τέλειωσε μια φορά, μετά το κάνει πολύ αραιά.

Εδώ και πολύ καιρό έχει σταματήσει να γίνεται.

Ιδίως αφού έκανα ένα πλήρες defrag, μετά την εγκατάσταση όλων των προγραμμάτων και των αρχείων μου.

Ίσως όμως να ήταν και θέμα οδηγών.

Με τον καιρό ωρίμασαν και οι οδηγοί σκληρού δίσκου.

Τέλος πάντα ενεργοποιώ το write cash στους δίσκους, που είναι απενεργοποιημένο by default.

Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 10:26]

Παιχνιδια στα vista με 2GB Ram δεν πανε παντα καλα...

Jericho, Crysis και Gears of War κολλανε καμια φορα για να φορτωσουν την ιδια στιγμη που στα XP τρεχουν ρολοι....To 1GB που τρωνε τα Vista ειναι πολλα.

Ξέρω για το crysis μόνο να πω ότι δεν έχω κολλήματα και τρέχει ομαλότατα ακόμα και σε very high 1280X1024.

Σε High τρέχει χωρίς πρόβλημα και στα 1920Χ1200.

Τα XP μόνο high έχουν.

Τα very high τα πετυχαίνει κανείς με edit cvars και δύο άλλα τρυκ, όπως εντολή μέσα από το παιχνίδι (~ r_τάδε), που πρέπει να τα γνωρίζει κανείς και έχουν κάποια φασαρία.

Πρόβλημα σπασίματος σε μένα υπάρχει στο laptop μόνο.

Επίσης υπήρχαν αρχικά προβλήματα και με τους οδηγούς.

Τώρα είναι αρκετά καλά τα πράγματα.

Αρχική απάντηση από ShadowRunner [Σήμερα, στις 11:20]

Τελικά ρε παιδιά, με αυτά που λέτε να βάλουμε 64; Απο ότι καταλαβαίνω, παίζουν και καλά και βλέπουν όλα τα προγράμματα και πάνε και καλά στα παιχνίδια.

’ρα 4gb μνήμη, και βουρρρ για Vista 64 ;;

Θα έλεγα μείνε με τα XP.

Αν μάθεις στα Vista δεν γυρνάς πίσω.

Αργότερα, όταν μπει στη ζωή μας το DX10 σωστά, τα Vista ίσως και να γίνουν μονόδρομος.

Αυτή τη στιγμή δεν αξίζουν τα λεφτά τους (με εξαίρεση ίσως τις OEM εκδόσεις).

Εκτός και αν η γενική αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος στα Vista οφείλεται στη νέα γραμμή της M$ όπως τη βλέπω με τα δικά μου μάτια.

Το δικό μου σενάριο.

H Μ$ πλέον είδε την αντίδραση στα Vista εξ αιτίας του DRM και άφησε κάποιους "τρελούς" να σπάσουν τα Vista σε επίπεδο boot loader.

Θυμάστε τη δήλωση της M$ τι θα κάνει με το boot loader σπάσιμο και την εντελώς υποκριτική απάντηση, ότι δεν είναι σκοπός της να περιορίσει κάθε τρελό που το έχει βάλει στόχο ζωής να σπάσει τα Vista, αλλά με την οργανωμένη πειρατεία.

Λες και τους είναι δύσκολο να το κόψουν αν θέλουν τη στιγμή που το γνωρίζουν.

Αλλά προτιμούν να μαλακώσουν οι αντιδράσεις στα Vista και να μπουν πλέον σε όλα τα σπίτια.

Βλέπω λοιπόν να υπάρχει ενδιαφέρον πλέον και για τα Vista.

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι.

Πάντως δεν αισθάνομαι γάτα.

1. Navigate to Control Panel/System and Maintenance/Indexing Options. There you can remove all locations or only those you use rarely.

2. It is also possible to disable indexing for a certain drive or enable it only for selected folders. You can do this by changing the Properties of a drive or folder (right click on drive letter in Windows Explorer).Windows Search service

3. The fasted way is to simply disable the Windows Search service. Run Services (just type Services at the Start Search bar), right click on the Windows Search service and select Properties. Then choose Disabled for the start type. Afterwards, you have to stop this service by right clicking on it and selecting Stop.

The first option is the one you will quite often find on the Web. But I found out that Windows Search remains active after disabling it this way. The second option works, however, it takes quite long time until all files in all subfolders have been excluded from indexing. Thus, the third option is the best one. You dont have to reboot, as with the first option, and if your want to enable it again later, it will cost you just a couple of mouse clicks.

Πηγή

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.