Jump to content

Vista32 vs Vista64 ( + & - )

greekfragma

Recommended Posts

σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεματακι για να γραφουμε εδω τις εμπειριες μας απο μεταβαση 32μπιτου σε 64μπιτου λειτουργικου ή το αναποδο.

μετα απο παροτρυνση φιλου οτι ολα οσα χρειαζομαι στο κυριως pc μου που ηταν εξοπλισμενο με 32bit vista ultimate θα τρεχουν κανονικα και στα 64bit.........και σε αρκετα σημεια πολυ πιο γρηγορα περασα σημερα τα 64bit.

πρωτη παρατηρηση.......

οι ταχυτητες μεταφορας δεδομενων απο usb συσκευη αποθηκευσης στα 32μπιτα ηταν περιπου 20MB/sec

βαζοντας τα 64bit το νουμερο εκτιναχθηκε στα 34,3 MB/sec

δεν ξερω τι λετε αλλα η αυξηση της ταχυτητας εμενα μου κανει εντυπωση.

θα επανελθω μολις κοιταξω λιγακι και τις ταχυτητες στο raid0.

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Εγώ αντιμετώπισα πρόβλημα με κάποιους drivers της Pinnacle που έχω για Video Edit και είναι παλιά... με ένα USB Radio που έχω και με κάποια άλλα προγράμματα που δεν θυμάμαι τώρα.

Κανενα προβλημα σε Vista 64 εκτος απο Drivers σε καποια περιφεριακα. Μια ασυμβατοτητα να επισημανω μονο ,

Σε Vista64 με 8GB ram δεν παιζει το Crossfire. ( Επισημασμενο απο την Ati , θα λυθει ελπιζω με μελλοντικοuς drivers)

To μεγαλυτερο μειονεκτημα στα 64 ειναι οτι δεν μπορεις να τρεξεις προγραμματα που χρησιμοποιούν driver για προσβαση στο hardware που δεν εχει ψηφιακη υπογραφη...οπως core temp.

Τα 32 ουτε μπηκα στον κοπο να τα δοκιμασω...

το μονο που με πειραξε ειναι οτι στα 64 δε μπορω να κανω εγγατασταση το magenta polylexicon 2.5 και τωρα δεν εχω λεξικο... :cry: κατα τα αλλα οπτικη διαφορα δεν προσεξατους δισκους μονο ετρεξα να δω αν αλλαξε κατι και ειναι στα ιδια με τα 32. βεβαια σιγουρα υαρχει αλλα δεν εκατσα ποτε να τρεξω μπεντς..:p

Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 10:19]

To μεγαλυτερο μειονεκτημα στα 64 ειναι οτι δεν μπορεις να τρεξεις προγραμματα που χρησιμοποιούν driver για προσβαση στο hardware που δεν εχει ψηφιακη υπογραφη...οπως core temp.

Τα 32 ουτε μπηκα στον κοπο να τα δοκιμασω...

Η ψηφιακη υπογραφη δεν απενεργοποιειται>?....

Εγω δοκιμασα μεσω regedit μεσω command και οντως τπτ :( . Πρεπει οποτε bootarw να bootarw με το μενου επιλογης , disable driver sign [καπως ετσι λεει.]

Κατα ταλλα τα 64 πρεπει ναναι overall better.

Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 09:12]

οι ταχυτητες μεταφορας δεδομενων απο usb συσκευη αποθηκευσης στα 32μπιτα ηταν περιπου 20MB/sec

Δεν νομίζω πάντως αυτό να έχει να κάνει με την ικάνοτητα 32/64 bit.

Εγώ με XP 32 έχω copy/write 32 MB/sec με usb μετρημενα με ρολοι και hdtach.

How to Disable Signature Enforcement during Development

During the early stages of development, developers can disable enforcement in Windows so that driver signing is unnecessary. The following options are available for developers to temporarily disable kernel-mode code-signing enforcement so that Windows Vista will load an unsigned driver.

• Attaching a kernel debugger. Attaching an active kernel debugger to the target computer disables the enforcement of kernel-mode signatures in Windows Vista and allows the driver to load.

• Using the F8 option. An F8 Advanced Boot Option introduced with Windows Vista—“Disable Driver Signature Enforcement”—is available to disable the kernel-signing enforcement only for the current boot session. This setting does not persist across boot sessions.

Attach a Kernel Debugger to Disable Signature Verification

Attaching an active kernel debugger to a development or test computer disables the load-time signature enforcement for a kernel-mode driver. You can configure this debugging setup, attach a debugging computer to a development or test computer, and enable kernel debugging by running the following command on the development or test computer:

bcdedit -debug on

To use BCDedit, the user must be a member of the Administrators group on the system and run the command from an elevated command prompt. To open an elevated command window, create a desktop shortcut to cmd.exe, right-click the shortcut, and select Run as administrator.

Βάλτε τον driver, τρέξτε το command με off switch για να "κλείσει" ο debugger.

**Τα παραπάνω είναι προτάσεις από 2-3 searches που έκανα στο net, δεν τα έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν δουλέυουν 100%**

Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 09:12]

σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεματακι για να γραφουμε εδω τις εμπειριες μας απο μεταβαση 32μπιτου σε 64μπιτου λειτουργικου ή το αναποδο.

μετα απο παροτρυνση φιλου οτι ολα οσα χρειαζομαι στο κυριως pc μου που ηταν εξοπλισμενο με 32bit vista ultimate θα τρεχουν κανονικα και στα 64bit.........και σε αρκετα σημεια πολυ πιο γρηγορα περασα σημερα τα 64bit.

πρωτη παρατηρηση.......

θα επανελθω μολις κοιταξω λιγακι και τις ταχυτητες στο raid0.

Αυτό για την ταχύτητα σε USB συσκευές είναι διαπιστωμένο και απο εμένα, τόσο στο PC του σπιτιού όσο και στο HTPC... Αμφότερα φοράνε Ultimate x64.

Τώρα για το RAID, με ενδιαφέρει πολύ το αποτέλεσμα... γιααααα δες και πές :)

Σε εμένα το ConvertXtoDVD ανέβασε μέχρι και 50% επιδόσεις σε ταχύτητα μετατροπής από 32->64bit παρόλο που το πρόγραμμα δεν είναι (πιστεύω) γραμμένο για 64άρια συστήματα. Όλα αυτά πάντα στην ίδια συχνότητα cpu/ram.

^Γιατι τα 64βιτα θελουν 4gb για να παιξουν καλα?

Εγω πηγα απο xp x64 σε ultimate 32bit και δουλεψα μετα απο χρονια το tvtuner μου!

Βεβαια... μετα απο 1 χρονο βιστα αρχιζω και αναπωλω τα χ64!

Ρε παιδια... εχετε παρατηρησει χρωματικες αποκλισεις στα vista 64 σε σχεση με τα vista 32??

Στα xp 32/64 υπαρχουν. Η οθονη μου (dell 2007wfp) εχει ξεβαμενα χρωματα στα x64 (στο desktop). Αυτο νομιζω οφειλετε στο οτι τα αρχεια .icm ειναι διαφορετικα για τις 2 εκδοσεις και στο οτι δεν υπαρχει συμβατοτητα μεταξυ τους. Για πειτε και εσεις τη γνωμη σας...

Αρχική απάντηση από tolis86 [Χθες, στις 12:26]

το μονο που με πειραξε ειναι οτι στα 64 δε μπορω να κανω εγγατασταση το magenta polylexicon 2.5 και τωρα δεν εχω λεξικο... :cry: κατα τα αλλα οπτικη διαφορα δεν προσεξατους δισκους μονο ετρεξα να δω αν αλλαξε κατι και ειναι στα ιδια με τα 32. βεβαια σιγουρα υαρχει αλλα δεν εκατσα ποτε να τρεξω μπεντς..:p

Δουλεύει μια χαρά.

Πήγαινε στο region and language option - Administrative - Change system locale και βάλε Greek.

Δεν νομίζω να παίζει ρόλο αλλά απενεργοποίησε και το UAC.

Τη δική μου εγκατάσταση την είχα κάνει παλιά στα XP.

Έκτοτε σταμάτησα να κάνω εγκατάσταση και μόνο αντιγράφω το dir.

Και στα Vista 64 το ίδιο έκανα.

Μια απλή αντιγραφή.

Έχω αγοράσει και το Gold, αλλά μου φαίνεται πολύ βαρύ και δύσχρηστο.

Το παράτησα. Τσάμπα λεφτά. Το 2.5 είναι τέλειο.

Έχει και λεξικό Ιατρικών όρων.

Επιπλέον κλικ στο εικονάκι πάνω αριστερά, parameters και ορίζω hotkey με ctr - shift - / και automatic use of clipboard.

Έτσι ότι λέξη κάνω Highlight στο Web, με το hotkey μου εμφανίζει τη μετάφραση ή την ορθογραφία.

Για να ξέρεις τι αρχεία έχει μέσα το δικό μου dir στα έχω βάλει παρακάτω.

Αν κάποια δεν τα έχει το δικό σου, ψάξε βρες τα στο Windir και βάλε τα στο dir του λεξικού.

Πρόσεξε το μέγεθος του BWCC.DLL μήπως το έχω αλλάξει για να δουλεύει σωστά.

Τα αρχεία GR_EN_MED.DIC και GR_EN_MED.IND είναι από το λεξικό Ιατρικών όρων.

Το δικό σου θα έχει επιπλέον για τις άλλες γλώσσες που δεν έχω εγώ.

Volume in drive C is ΧΧΧ
Volume Serial Number is ΧΧΧ

Directory of C:\Program Files (x86)\Tools\Lexiko
12/11/2007 08:26 §£ <DIR> .
12/11/2007 08:26 §£ <DIR> ..
09/02/1999 02:58 ££ 156.544 BWCC.DLL
28/04/1998 11:21 §£ 7.962.953 GR_EN_B.DIC
13/10/1997 05:23 ££ 7.210 GR_EN_B.IND
09/02/1999 02:58 ££ 1.274.316 GR_EN_MED.DIC
09/02/1999 02:58 ££ 7.006 GR_EN_MED.IND
28/04/1998 11:21 §£ 1.267.605 GR_TH_B.DIC
14/01/1997 01:13 ££ 3.252 GR_TH_B.IND
09/02/1999 02:58 ££ 14.070 LEXICLIB.DLL
06/11/2007 11:53 ££ 23.953 LEXTEXTS.RES
09/02/1999 02:58 ££ 2.165 LEX_HELP.CNT
09/02/1999 02:58 ££ 304.355 LEX_HELP.HLP
23/04/1997 09:20 §£ 161.696 MG005L_M.TTF
04/05/2001 09:24 ££ 766 MgDE.ICO
14/01/1997 01:13 ££ 42.716 MGHELP.TTF
09/02/1999 02:58 ££ 207.872 POLYLEX.EXE
20 File(s) 14.921.597 bytes
2 Dir(s) 125.726.720.000 bytes free

post-2226-1416073262,942_thumb.jpg

Έχω εγκαταστήσει και 32bit και 64bit Vista σε τρεις υπολογιστές.

Δύο ολόιδιους όπως στην υπογραφή (μόνη διαφορά, ο ένας έχει 4GB μνήμη και ο άλλος 2GB) και ένα laptop.

Στον ένα έχω κάνει τρεις εγκαταστάσεις σε τρεις διαφορετικούς δίσκους.

Ένα Raid-0 με Vista64bit (η κύρια εγκατάσταση μου), στον 1ΤΒ έχω Vista32 (για δοκιμές συμβατότητας) και στον άλλο Vista64 με απενεργοποιημένα όλα τα Security, με εξαίρεση το Avast antivirus.

Τελευταία δουλεύω στα απροστάτευτα Vista 64 χωρίς κανένα πρόβλημα !!!.

Στο δεύτερο πανομοιότυπο υπολογιστή έχω στο Raid-0 Vista 32bit.

Σε αυτό μόνο τον υπολογιστή αντιμετωπίζω κάποιο μυστήριο πρόβλημα με το shutdown, που μένει σε μαύρη οθόνη και δεν κλείνει, κάθε φορά που θα εγκαταστήσω ένα οδηγό.

Δεν μπορώ να το λύσω.

Πιστεύω ότι είναι θέμα κάποιου bug των Vista32 με το RAID-0, αφού στον άλλο υπολογιστή, τα Vista 32 έχουν εγκατασταθεί στο δίσκο με το 1ΤΒ και δεν εμφανίζουν αυτό το πρόβλημα.

Αλλά και το laptop που έχει 32bit Vista δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.

Δεν είδα σημαντική διαφορά στην ταχύτητα ανάμεσα στα 32bit και στα 64 με μετροπρογράμματα.

Ούτε στα απλά προγράμματα.

Ούτε στο Raid-0 υπάρχει σημαντική διαφορά.

Στη σταθερότητα όμως μου φαίνονται καλύτερα τα 64bit, όπως και στην ταχύτητα απόκρισης.

Όλα δουλεύουν πιο ομαλά, χωρίς παράξενα κολλήματα και καθυστερήσεις.

Είναι πιο δεμένα, πιο σωστά και με καλύτερη μελλοντική συμβατότητα κατά τη γνώμη μου.

Δεν μου έλειψε κάποιο πρόγραμμα ή συσκευή στα 64bit.

Τα περισσότερα προγράμματα όμως είναι 32bit.

Για παράδειγμα, υπάρχει και IE7 64bit αλλά δεν υπάρχουν κάποια σημαντικά addons στα 64bit.

Η εμπειρία μου με τα Vista είναι ενός έτους.

Το συμπέρασμα για μένα είναι ότι προτιμώ τα 64bit με 4GB μνήμης.

Ίσως όμως να είναι ψυχολογική αυτή η προτίμηση, με βάση το περισσότερο είναι και καλύτερο.

Πάντως δεν μπορώ να το αποδείξω με μετρήσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.