Jump to content

Linux στο....Κατεβαστήρι!!!!

Waveside

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδες!!!!

Σημερα, 'κονομισα ενα ready-to-use κατεβαστηρι, με εναν Pentium 4 sta 3.00 με 1GB Ram και πολλα αλλα.... Αλλα θελω να κανω κατι διαφορετικο σε αυτο το PC!!! Σκεφτικα λοιπον να βαλω τα νεα Linux Ubuntu!!!!!!!!! Που ειδη τα κατεβαζω! Αλλα, υπαρχουν μερικα προβληματακια.

1) Εχω ενα USB Stickακι για Wireless Lan και γενικοτερα Wireless Internet. Αυτο θα παιζει???????

2) Τα drivers της MOBO που ειναι Αsus και της Καρτας Γραφικων που ειναι ΑΤΙ θα παιζουνε στα Linux? Και αν οχι, που θα βρω?

3) Θελω να συνδεσω το PC μου που ειναι με Windows XP με το κατεβαστηρι που θα ειναι Linux me Local Lan Connection (κατευθειαν με καλωδιο δικτιου απο το ενα PC στο αλλο). Θα μπορεσω?

4) Και το τελευταιο, Χρειαζομαι προγραμματα για κατεβαστηρι, πχ κανα flashget, utorrent, bit che κτλ Υπαρχουν τα ιδια ή κατι αντιστοιχο?

Σας ευχαριστω πολυ!!!!

1) Πιθανότατα ναι

2) Για τη ΜΟΒΟ δε χρειάζεσαι κάτι, για ΑΤΙ ψάξε στην ενότητα αυτή για δημοσιεύσεις σχετικά. Θα παίζει πάντως χωρίς πρόβλημα.

3) Ναι

4) Υπάρχουν αντίστοιχα. Πες μας τι θέλεις να βάλεις να σου πούμε τι να εγκαταστήσεις.

Thnx Trendy!!!

Θελω να βαλω κατι σαν το flashget αφου ειπες οτι υπαρχουν αντιστοιχα, κανα limewire, ξερεις τωρα! Προγραμματακια για κατεβαστηρι! Ακουω και προτασεις!!!!

Το USB Stickακι ειναι αυτο: Sagem IEEE 802.11b/g WLAN USB 2

Πρωτες εντυπωσεις:

Παρα πολυ καλο φαινεται αλλα

1) Το USB Stickακι δεν παιζει. Ενω στο device manager το βρισκει σαν Unknown Device. Εβαλα το cd των drivers ( που δυστυχως ειναι για Windows) αλλα ουτε αυτο παιζει. Ουτε απο το autorun. Τι να κανω???

2) Για το lan με το pc μου. Ενω στα linux με το που συνδεω το καλωδιο δειχνει οτι ειναι ολα καλα, στα windows, κατω στο task bar, στο εικονιδιο του "local connection" γραφει το ΠΟΛΥ ΣΠΑΣΤΙΚΟ "limited or no Connectivity" Εδω τι να κανω???

3) Κανα προγραμματακι ρε παιδια.....

Παιδες το 1) διορθωθηκε!

Χρειαζομαι βοηθεια με το 2) και το 3)

Ευχαριστω!!!!!

2) Tα συνδεω back-to-back με τις καρτες δικτυου τους, τα ΙP κτλ, τα εχω στο automatic και στα δυο!

3) Ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!

Ενω μπαινω στο Google και σε μερικα site ακομα ( και αυτα πολυυ αργα) σε φορουμ οπως εδω και αλλου δεν μπαινει. Οπως επισης δεν μπανει και σε πολλα μερη ακομα. Γενικα σερνεται. Δεν κατεβαζει προγραμματακια με τιποτα και αν κατεβασει θα τα κατεβασει με 1kb, oxi περισσοτερο. Εχετε καμια ιδεα γιατι γινεται αυτο ???

2) Αφού τα έχεις στο αυτόματο τι ρυθμίσεις έχουν πάρει; Και ίντερνετ ποιο δίνει σε ποιο;

Iντερνετ εχω το usb stickaki στο κατεβαστηρι. Μονο του. Τις ρυθμισεις λενε οτι τις εχουνε παρει, ξερεις τωρα, να ειναι αυτοματο το ΙP kτλ... Εχω και αλλο ενα προβληματακι, δν καταλαβαινει το Icy-Box μου.... :nothing:

Δώσε ένα sudo ifconfig να δούμε αν έχει πάρει σωστές ρυθμίσεις.

Το icy-box τι είναι;

Ανοίγεις μια κονσόλα και το γράφεις. Μετά αντιγράφεις εδώ την έξοδο.

Το icy-box το σύνδεσες με usb2 ή firewire;

To συνδεω με Usb γιατι εχω την εκδοση του Ιcy-Box χωρις firewire. Το βλεπει σαν unknown device στο device manager.

Αποσύνδεσέ το, σύνδεσέ το και τρέξε στην κονσόλα ένα dmesg και γράψε εδώ την έξοδο.

Δεν έχω ubuntu-gnome και δεν είμαι σίγουρος που ακριβώς είναι αλλά από το start menu σου ψάξε για κάτι με όνομα terminal ή console ή xterm. Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος πιο σχετικός με αυτήν την distro.

Αρχική απάντηση από trendy [Χθες, στις 20:11]

Δεν έχω ubuntu-gnome και δεν είμαι σίγουρος που ακριβώς είναι αλλά από το start menu σου ψάξε για κάτι με όνομα terminal ή console ή xterm. Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος πιο σχετικός με αυτήν την distro.

Applications->Accessories->Terminal

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.