Jump to content

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΩΣ 3000 ΕΥΡΩ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σε μια υπηρεσία οπου θα προβεί στην αγορά ψηφιακής μηχανής έως 3000 Ευρώ για να ψηφιοποιήσει κάποια έργα κάποιων καλλιτεχνών. Θα ήθελα να μου πείτε τι ελάχιστες προδιαγραφές θα πρέπει να πληρούνται για την επιλογή μιας τέτοιας ψηφιακής μηχανής.

Ευχαριστώ πολύ.

:daisy: :help:

Αρχική απάντηση από Wizard!

Με τόσα χρήματα παίρνεις μια Nikon D2 μαζί με ένα καλό φακό και δε θα χρειαστείς τίποτα ξανά :T:

φίλε μου δεν θέλω μάρκα. ελάχιστες απαιτήσεις ψάχνω.

ως φορολογούμενος πολίτης οφείλω να πω οτι αισθάνομαι περήφανος για την τόσο συνετή διάθεση των χρημάτων μου.

ποιες είναι οι απαιτήσεις σας παλικάρι μου?? δηλαδή έχετε ένα ποσό και πρέπει να το ξοδέψετε??? :mad:

ψηφιοποίηση μπορείς να κάνεις και με μια ψηφιακή των 100

Αρχική απάντηση από saradis1

φίλε μου δεν θέλω μάρκα. ελάχιστες απαιτήσεις ψάχνω.

Αρχική απάντηση από tassoss

ως φορολογούμενος πολίτης οφείλω να πω οτι αισθάνομαι περήφανος για την τόσο συνετή διάθεση των χρημάτων μου.

ποιες είναι οι απαιτήσεις σας παλικάρι μου?? δηλαδή έχετε ένα ποσό και πρέπει να το ξοδέψετε??? :mad:

ψηφιοποίηση μπορείς να κάνεις και με μια ψηφιακή των 100

:rolleyes:

τι ακριβώς θα τραβάτε; τι αναλύσεις θέλετε; θα τυπώσετε και τι μέγεθος ;

μάλλον καλύτερα να κοιτάς για full frame (αν και θα ανεβάσει αρκετά το κοστολόγιο) και 200αρη φακό (για να μην παραμορφώσει την προοπτική). μέχρι τώρα ήμαστε ήδη στα 3Κ.

φωτιστικά κλπ κλπ; με το flash της μηχανής δεν πρόκειται να κάνετε σοβαρή δουλειά. software??

Αρχική απάντηση από Wizard!

:rolleyes:

φίλε μου και εγω φορολογούμενος ειμαι. απλα εγκρίθηκε ενα έργο και μέρος του έργου ειναι αυτό. για να μην πάνε τα λεφτα σε άσχετα με αυτό που εγκρίθηκε προσπαθώ να αγοραστεί τουλάχιστον μια καλή μηχανή και όχι να μας κάνουν προσφορές με χαμηλής ποιότητας μηχανές.

Αρχική απάντηση από .38-.45

τι ακριβώς θα τραβάτε; τι αναλύσεις θέλετε; θα τυπώσετε και τι μέγεθος ;

μάλλον καλύτερα να κοιτάς για full frame (αν και θα ανεβάσει αρκετά το κοστολόγιο) και 200αρη φακό (για να μην παραμορφώσει την προοπτική). μέχρι τώρα ήμαστε ήδη στα 3Κ.

φωτιστικά κλπ κλπ; με το flash της μηχανής δεν πρόκειται να κάνετε σοβαρή δουλειά. software??

θα γίνει μέσα σε άλλα, μια ψηφιοποίηση κάποιων πινάκων-έργων καλλιτεχνων ωστε να αναπτυχθεί ένα εικονικό μουσείο. ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

ποιες πιστεύεις οτι θα πρέπει να ειναι οι αναλύσεις για να υπάρξει πιστή απεικόνιση?

από τη στιγμή που δεν πρόκειται να τυπώσετε σε μεγάλες διαστάσεις, ακόμα και 6mp είναι υπεραρκετά, οπότε μπορείς να κοιτάς για APS-C αισθητήρα. για φακούς ας μιλήσει καλύτερα ο NTG, που έχει ψάξει αρκετά το θέμα.

το κοστολόγιο κατεβαίνει αρκετά έτσι, οπότε μένουν λεφτά για τα φωτιστικά και το software.

οκ. παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ! και να είστε σίγουροι οτι κάνω ότι μπορώ για να μην παίρνει το δικό μας Δημόσιο μαλ**ες.και εγώ με μερική απασχόληση είμαι. Δεν έχω κανένα συμφέρον και πληρώνω και εγώ φόρους. ’λλοι κανονίζουν που θα πάνε τα λεφτά και πόσα....

End of Topic ;-)

ας απαντησω και εγω..(κοτζαμ admin μας επικαλεστηκε:p) και ας ειναι αργα.

Aν και το "για να ψηφιοποιήσει κάποια έργα κάποιων καλλιτεχνών" μου αφηνει αναπαντητα ερωτηματα ...μιας και το "ωστε να αναπτυχθεί ένα εικονικό μουσείο." μπορει καλλιστα να γινει οντως και με μια ψηφιακη των 300€ συμπεριλαμβανομενου μπαταριων και καρτα μνημης..θα κανω μια προσπαθεια.

So ...here goes nothing..

μηχανη canon eos 5D

και ο φακος που 8α την συνοδευσει...canon 135mm f2 L

Αν και καταλαβαινω οτι σαν δημοσιο ψαχνεται specificatiοns..(μαλλον για το διαγωνισμο εε?) μην τα δεις αποκλειστικα σαν μοντελα-επιλογες.

Το εικονικο μουσειο παντως ...ανετα μπορειτε να το καταφερετε και με την fuji 6500 ή οποιαδηποτε αλλη μπορει να δουλεψει ΚΑΙ σαν ευρυγωνια ωστε να βγαλετε ενα ομορφο οπτικα αποτελεσμα.

Προφανως ,τιμολογιακα αναμεσα στις δυο προτασεις υπαρχουν πολλες αλλες επιλογες..που μπορουν να σας καλυψουν.

Για παραδειγμα η ΜΗ χρηση full frame μηχανης με χρηση ενος ή περισσοτερων φακων αναλογα με τα γουστα.(παντα κατω απο 3000€)

(για non full frame μπορειτε να παρετε και nikon αφοβα..:hehe: ..τρωγονται και αυτες)

(μη δωσετε και πολυ σημασια στην παραπανω παρενθεση ..:p)

Υ.Γ1

Οι αρχικες -αναπαντητες- αποριες ειναι στο οτι δεν ξερω κατα ποσο θελετε ενα τελειο αποτελεσμα ως προς το αποτελεσμα της φωτογραφιας..ή απλα μια -δεν αναφερομαι ποσοτικα- ομορφα τραβηγμενη φωτογραφια χωρις ωστοσο να υποβαθμιζεται απο την ποιοτητα της.

Υ.Γ2

Για οποιον αναρωτηθει ..τον φακο δεν το εβαλα για το μεγαλο διαφραγμα που μπορει να προσφερει..αλλα για το οτι μπορει να αποτελεσει ιδανικο ζευγαρακι για μια μηχανη full frame χωρις να ξεφυγουμε υπερβολικα απο λεφτα.

Αν και ο φακος δεν εχει καποια ατελεια...απλα αναλογα με τη σκεψη που εχετε μπορει να μην κανει για τα 135mm

Αρχική απάντηση από ΝTG

ας απαντησω και εγω..(κοτζαμ admin μας επικαλεστηκε:p) και ας ειναι αργα.

Aν και το "για να ψηφιοποιήσει κάποια έργα κάποιων καλλιτεχνών" μου αφηνει αναπαντητα ερωτηματα ...μιας και το "ωστε να αναπτυχθεί ένα εικονικό μουσείο." μπορει καλλιστα να γινει οντως και με μια ψηφιακη των 300 συμπεριλαμβανομενου μπαταριων και καρτα μνημης..θα κανω μια προσπαθεια.

So ...here goes nothing..

μηχανη canon eos 5D

και ο φακος που 8α την συνοδευσει...canon 135mm f2 L

Αν και καταλαβαινω οτι σαν δημοσιο ψαχνεται specificatiοns..(μαλλον για το διαγωνισμο εε?) μην τα δεις αποκλειστικα σαν μοντελα-επιλογες.

Το εικονικο μουσειο παντως ...ανετα μπορειται να το καταφερετε και με την fuji 6500 ή οποιαδηποτε αλλη μπορει να δουλεψει ΚΑΙ σαν ευρυγωνια ωστε να βγαλετε ενα ομορφο οπτικα αποτελεσμα.

Προφανως ,τιμολογιακα αναμεσα στις δυο προτασεις υπαρχουν πολλες αλλες επιλογες..που μπορουν να σας καλυψουν.

Για παραδειγμα η ΜΗ χρηση full frame μηχανης με χρηση ενος ή περισσοτερων φακων αναλογα με τα γουστα.(παντα κατω απο 3000)

Υ.Γ1

Οι αρχικες -αναπαντητες- αποριες ειναι στο οτι δεν ξερω κατα ποσο θελετε ενα τελειο αποτελεσμα ως προς το αποτελεσμα της φωτογραφιας..ή απλα μια -δεν αναφερομαι ποσοτικα- ομορφα τραβηγμενη φωτογραφια χωρις ωστοσο να υποβαθμιζεται απο την ποιοτητα της.

Υ.Γ2

Για οποιον αναρωτηθει ..τον φακο δεν το εβαλα για το μεγαλο διαφραγμα που μπορει να προσφερει..αλλα για το οτι μπορει να αποτελεσει ιδανικο ζευγαρακι για μια μηχανη full frame χωρις να ξεφυγουμε υπερβολικα απο λεφτα.

Αν και ο φακος δεν εχει καποια ατελεια...απλα αναλογα με τη σκεψη που εχετε μπορει να μην κανει για τα 135mm

Δεν έχω λόγια για να σας ευχαριστήσω παιδιά. Πραγματικά με βοηθήσατε πάρα πολύ. Ναι ειναι όντως για διαγωνισμό. εμ, γι'αυτό ειναι το καλήτερο forum γιατι αποτελείται απο παιδιά τζιμάνια.

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Αν έχω κάτι άλλο θα ενοχλήσω ξανά.

το δυσκολο στην υποθεση ειναι να βρειτε ΤΙ και ΠΩΣ 8α τραβηξετε και με ποιο σκεπτικο ...και μετα να αγορασετε τον αναλογο εξοπλισμο ...

Υποθετω (το οτι ειναι για δημοσιο μου δινει το δικαιωμα:p) oτι πατε ακρβως αναποδα...και υπαρχει μια πι8ανοτητα ακομα και ο παραπανω εξοπλισμος να σας βγει αχρηστος.

Καλο θα ηταν αφου σκεφτειτε τι 8ελετε..οι ενδιαφερομενοι να μαζευτουν και να το συζητησουν παρεα με 2-3 φωτογραφους -επαγγελματιες- ωστε να βγουν πιο ασφαλη συμπερασματα για τον εξοπλισμο που 8α χρειαστειτε.

αυτααα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.