Jump to content

Asus Maximus Extreme

BlueChris

Recommended Posts

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Η δικιά μου έχει ένα fsb wall σαν το Σινικό Τοίχος στα 565 :wall:(και εκεί πάει μόνο με setfsb), οπότε για να μπουτάρω από 530-540 θέλει από 1.81-1.91. Με νερό μπουτάρεις 9.5Χ540 ή με κανένα κάνιστρο;;; Γιατί η δικιά μου με το νεράκι της το 9.5Χ540 δεν θέλει ούτε να το ακούει.:tongue:

Το μεγαλυτερο BOOT που καταφερα να κανω με αυτη τη μητρικη ηταν 549 x 9,5 με 1,78 στο NB

Με ξηρο παγο στον επεξεργαστη και εναν 8αρι DELTA στο chipset ;)

Μετα τα 549 το απολυτο χαος :hehe:

EDIT επισης αυτο που μου την σπαει πολυ σε αυτο το ΜΟΒΟ ειναι οτι μπορει να παιζει μια χαρα επι βδομαδες

Να ειναι εντελως σταθερο στα 3800 με τον 8500 να τρεχει orthos κτλ

Και απο το πουθενα βγαζει αυτο το ειρωνικο DETDRAM :(

Θελει να βγαλεις μια απο της δυο μνημες να ξεκινησει και μετα με το αλλο στικακι :rant:

αυτο το NB με τον QX με παιδεψε απειρως... με τον q6600 450χ8 με 1,49 prime stable και με τον QX 450 X 9 με 1,71 ... μετα το prime σκαει απο θερμοκρασιες :p οτι να ναι :wall:

Δοκίμασες 400x10? H δεν βολεύει τις μνήμες?

Το 1004 ήταν ότι χειρότερο συνέχεια κρασαρίσματα και ήθελε CCMOS για να επανέλθει. Άσε που στην επαναφορά δεν μου αναγνώριζε τον σκληρό δίσκο και νόμιζα πως κάηκε. Πήγα τρέχοντας πίσω στο 1001. Το 904 ενώ είναι πιο σταθερό από όλα αλλά μου κόβει fsb:tomato:.

• 2 weeks later...

Τι θα γίνει ρε με την Asus, θα βγάλει κανένα bios της προκοπής;;;; Τι στο καλό, 289 ευρώ την πήρα την μητρική και δεν μπορώ να τα κάνω όλα να δουλεύουν σωστά. Με το ένα bios δεν παίζει ο ράπτορας σε scsi, με το άλλο οι θερμοκρασίες του ΝΒ θυμίζουν κλίβανο, με το άλλο χάνω τον σκληρό. Η Gigabyte μπορεί να μην πήγαινε μια αλλά τουλάχιστον όλα δούλευαν στην εντέλεια.

Τα έγραψα όλα άυτά γιατί και το 1007 είναι ΜΑΠΑ!!!

Εγώ το είχα πει και σε προηγούμενο post μου. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τα λεφτά της. Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε τόσα λεφτά για μητρική και να μην βρίσκουμε την ησυχία μας. Εγώ μιας και είμαι με αέρα δεν την πιέζω όσο εσείς ...αλλά έχω πολύ καλό κομμάτι E8400 (450x9 @ 1.232v) και δεν μπορώ να τον έχω με παραπάνω fsb επειδή η μητρική αρνείται να παίξει με άλλο διαιρέτη τις μνήμες μου εκτός από το 1:2. ΕΛΕΟΣ!!

Δυστυχώς ήρθε η ώρα να παλέψω με τον "Κίτριονο Πυρετό" (e-shop). Τα dimm slots 0 και 1 δουλεύουν κανονικά ενώ τα 2 και 3 είναι νεκρά. Όταν κουμπώνω πάνω τις μνήμες για dual channel δεν μπουτάρει και βγάζει το κλασσικό DETRAM.

Όταν παίζω με ένα dimmάκι σε ένα από τα δυο πρώτα slots όλα καλά, όταν δοκιμάζω στα επόμενα δυο ... ΤΙΠΟΤΑ.

Έκανα το γνωστό ριψοκίνδυνο και κούμπωσα το δεύτερο dimm ενώ έτρεχαν τα windows (το έχω κάνει ξανά και δούλεψε πουδρέτο) και ενώ το spd tool το διαβάζει κανονικά, το cpuz αλλά και όλα τα υπόλοιπα βλέπουν single channel και μια μνήμη.

Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω;;; Αλλιώς την Τρίτη αρχίζει πόλεμος με τους κίτρινους!!!! Αν τους καταφέρω και βγάλω πιστωτικό σκέφτομαι να πάω για την Ρ5Ε Premium Χ48, καλή έως πολύ καλή η Extreme αλλά πολλές ιδιαιτερότητες ρε αδερφέ.

Edit: Άκυρο!!! Έφτιαξε, Εχω dual boot, μπήκα σε vista ένα dimm, ενώ έτρεχαν κούμπωσα και το δεύτερο, έκανα restart και όλα καλά!!!

fz2l28u06dwotocappsy.jpg

@stelaras... Για δες και πες...

AI OC TUNER: MANUAL

OC FROM MEMORY LEVEL UP: PC-14400

CPU RATIO: 9.0

FSB FREQUENCY: 450

FSB STRAP TO NB: 333MHZ

PCIE: 115

DRAM FREQUENCY: 1801MHZ

DRAM CR: 1T

CAS LAT: 8

RAS TO CAS DELAY: 7

RAS PRECHARGE: 6

RAS ACTIVE TIME: 21

AUTO

AUTO

...

...

...

AI TRANSACTION BOOSTER: ENABLED

BOOST LEVEL: 2

CPU: 1.3875V

CPU PLL: 1.50

NB: 1.51

DRAM: 1.94

FSB: 1.42

SB: AUTO

LOADLINE ENABLED

CPU GTL: 0.63x

NB GTL: 0.67x

DDR3 CONTROLLER REF. VOLTAGE: DDR3 REF

Αυτά και μόλις έκανα restart είδα ότι πάλι δεν μπουτάρει με δυο dimm, την Τρίτη παώ στους Κίτρινους έτοιμοςε για όλα. Stelaras κάνε πρόταση για καλή μητρική με DDR3.

Strap κρατας 333 ... PCIe αν εχεις raid παιξε μεχρι 110 για σιγουρια (108 βαζω συνηθως) .

Memory level up μην κανεις .

Φτιαξε μονος σου το διαιρετη και το fsb και multi .

Static read : disable

Delayed write : disable

Clock twister : Light

Transaction booster : disable

Relax level : 1

Τα κοκκινα ειναι βασικο να τα βαλεις ετσι . Θα βοηθησουν παρα πολυ .

Τα spread spectrum disabled στο τελος της σελιδας .(2 επιλογες ειναι)

Cpu παιζει orthos με αυτο το vcore ? Μηπως θελει κανα 1.45V ???

ΝΒ : Ψαξτο γιατι μπορει να παιζει καλυτερα με 1.41v . Καποιες μητρικες θελουν χαμηλο ... καποιες ψηλο . Παιξε απο 1.4v μεχρι 1.6v

SB : 1.15v

Sb 1.5 : 1.60V (οχι πανω απο 1.75)

Για τα gtl δε μπορω να πω , γιατι θελουν πολυ ψαξιμο . Σε γενικες γραμμες , καλα πρεπει να τα εχεις.

PLL δοκιμασε αυτο που σου δινει στο monitor του bios 1.70-1.75v .

Ψαξτα λιγακι ... μην το βαλεις κατω αμεσως . ;)

:fun:Την ψάχνω εδώ και τρεις μήνες που την πήρα. Σχεδόν 2 ώρες κάθε μέρα είναι αφιερωμένες σε αυτήν. Δεν έχω παράπονο από επιδόσεις, έχω παράπονο αστάθειας, όπως είπε και ο polonos πιο πάνω, μπορεί να βγάζει orthos απροβλημάτιστα για ώρες και στο άσχετο μετά από μια βδομάδα να βγάλει το καταραμένο το detram!!! Stelaras, σε ευχαριστώ.

:fun:Την ψάχνω εδώ και τρεις μήνες που την πήρα. Σχεδόν 2 ώρες κάθε μέρα είναι αφιερωμένες σε αυτήν. Δεν έχω παράπονο από επιδόσεις, έχω παράπονο αστάθειας, όπως είπε και ο polonos πιο πάνω, μπορεί να βγάζει orthos απροβλημάτιστα για ώρες και στο άσχετο μετά από μια βδομάδα να βγάλει το καταραμένο το detram!!! Stelaras, σε ευχαριστώ.

Δες λιγακι και αυτα που σου εγραψα . Ποτε δε μου εβγαλε det dram αυτη η μητρικη .

Οι μνημες σου εχουν ελεγχθει σε αλλη μητρικη ?

Ορίστε και οι δικές μου ρυθμίσεις για 24/7. Οι μνήμες μου παίζουν και σε 8-8-8-21 1Τ στα 2.0v αλλά προτιμώ να μην τις πιέζω. Η δική μου είναι από αυτές που θέλει πολύ στο NB όταν το FSB είναι από 450 και πάνω. Μέχρι το 400 όταν είχα τον Q6600 το άφηνα στο auto το οποίο πήγαινε στο 1.55v αν θυμάμαι καλά. Επίσης δεν πειράζω το CPU GTL Reference επειδή είχα ακούσει ότι ήταν μία από τις αιτίες της φθοράς τον Wolfdale και δεν το πειράζω περισσότερο από φόβο.

Ai Overclock Tuner Manual

FSB Frequency 450

CPU Ratio Setting Auto

FSB Strap to North Bridge Auto

PCI/E Frequency 100

DRAM Frequency 1800mhz

DRAM Command Rate Auto

DRAM Timing Control Manual

DRAM Timings 9-9-9-25

DRAM Static Read Control Disabled

DRAM Dynamic Write Control Disabled

Ai Clock Twister Auto

Transaction Booster Auto

CPU Voltage 1.25000 (real:1.232)

CPU PLL Voltage 1.50

North Bridge Voltage 1.59

DRAM Voltage 1.96 (real: 2.02)

FSB Termination Voltage 1.20

South Bridge Voltage 1.050

Loadline Calibration Enabled

CPU GTL Reference Auto

North Bridge GTL Reference Auto

SB 1.5V Voltage 1.50

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.