Jump to content

Asus Maximus Extreme

BlueChris

Recommended Posts

Το transaction booster ρε παιδιά όμως πρέπει για τα overclocked συστήματα να είναι enable, όχι auto και όσο πιο πάνω τόσο πιο σφιχτά παίζει τις μνήμες με το northbridge...έτσι δεν είναι ???Εγω με strap 400 και fsb 400 (ddr3-1600) το έχω 4..Και τα gtl όχι στο αυτόματο γιατί τα ανεβάζει από μόνο του...π.χ για cpu gtl το έχω στο 0.63χ...Διορθώστε με αν λέω κάτι λάθος...

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Τελικά μετά από διάβασμα στο νετ, κατάλαβα οτι τα gtl ( CPU Gunning Transceiver Logic ) είναι voltage dividers της τάσης vTT της cpu.Δηλαδή όταν η cpu παίρνει 1,3βόλτ τάση το 63% αυτης είναι 0,81βόλτ. Πράγμα που σημαίνει οτι οι τασείς που θα χρησιμοποιεί για να ξεχωρίζει την λογική κατάσταση του 1 και του 0 θα έχει διαφορά 0,81βόλτ.Για αυτό όταν αυτό μεγαλώνει οι 8χχχ αυτοκτονούν:hm:

Και το σχετικό άρθρο..

http://www.tomshardware.co.uk/forum/246048-12-voltage-reference

Λοιπόν, έκανα RMA την μητρική (απίστευτο το e-shop, έκανε αντικατάσταση μέσα σε 17 ώρες!!!), έβαλα το 1001 και πλέον κυλάει απροβλημάτιστα. Ο 8500 έπαιξε επιτέλους σε όλα τα bench στα 4.7+ με νερό και ρεύμα 1.57, με GTL 0.61x & 0.63x για CPU & NB αντίστοιχα. Η θερμοκρασία ακόμα και στο 1.57 και 1.63 σε ΝΒ δεν ξεπέρασε τους 63 βαθμούς.

Ξέρω καλά πως μητρική από μητρική διαφέρει αλλά το να μου δώσει 150MHz στην CPU και τα ίδια στις μνήμες fully benchable δεν το περίμενα.

Οι μνήμες έβγαλαν το Aquamark κανονικά στα 1940 με 200 strap και ρεύμα 2.24.:fun:

guys...να το φορεσω το 1007?...η θα μπλεξω?...ειναι κανενας που το φορεσε και ξαναγυρισε στο 904 που φοραω τωρα...που για μενα ειναι το πλεον σταθερο μεχρι στιγμης..

Μόλις το έβαλα και εγώ μεχρι στιγμής μετά από μερικα orthos και 3dmark όλα καλά...φοβήθηκα να το βάλω γιατί κάποιοι σε προηγούμενα post ανέφεραν ότι είναι μούφα-τρομπέτα.Αλλα μάλλον είναι εξαιρέσεις.Όλα καλά.:T:

FSB δεν δοκίμασα αλλα σταμάτησαν κάτι χαζά του τυπου άνοιγε και δεν έκανε boot μόνο οι ανεμιστήρες δουλεύαν και κάποιες φορές που μου έλεγε αποτυχημένο overclocking f1 to setup...δεν μου τα ξανάκανε, ενώ παλιότερα 1 στις 3 φορές τα έκανε.

• 3 weeks later...
Βρε παιδια μηπως εχει βρει κανεις τις σωστες ρυθμησεις για Q6600 GO και μνημες DDR3 1800MHZ???

Οι μνημες μου εχουν original setings 8-7-6-21 1.9v Sellshock

Bios εχω βαλει το 1101 beta

Οι τελευταίες καλές (σταθερές) ρυθμίσεις που είχα εγώ με το Maximus Extreme & Q6600 (bios v1001) ήταν αυτές:

Ai Overclock Tuner [Manual]

CPU Ratio Control [8.0]

FSB Frequency [450]

FSB Strap to North Bridge [Auto]

PCIE Frequency [100]

DRAM Frequency [1800MHz]

DRAM Command Rate [2T]

DRAM Timing Control [9-9-9-25] --> αυτά είχα εγώ

DRAM Static Read Control [Disabled]

DRAM Dynamic Write Control [Disabled]

CPU Voltage [1.42500]

CPU PLL Voltage [1.50v]

North Bridge Voltage [1.57 - 1.61v]

DRAM Voltage [2.00v]

FSB Termination Voltage [1.54v]

South Bridge Voltage [Auto]

Loadline Calibration [Enabled]

CPU GTL Reference [0.63]

North Bridge GTL Reference [0.67]

SB 1.5V Voltage [1.50v]

Βασίστηκα πάνω κάτω στον οδηγό του AnandTech http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3172&p=10

Οι τελευταίες καλές (σταθερές) ρυθμίσεις που είχα εγώ με το Maximus Extreme & Q6600 (bios v1001) ήταν αυτές:

Ai Overclock Tuner [Manual]

CPU Ratio Control [8.0]

FSB Frequency [450]

FSB Strap to North Bridge [Auto]

PCIE Frequency [100]

DRAM Frequency [1800MHz]

DRAM Command Rate [2T]

DRAM Timing Control [9-9-9-25] --> αυτά είχα εγώ

DRAM Static Read Control [Disabled]

DRAM Dynamic Write Control [Disabled]

CPU Voltage [1.42500]

CPU PLL Voltage [1.50v]

North Bridge Voltage [1.57 - 1.61v]

DRAM Voltage [2.00v]

FSB Termination Voltage [1.54v]

South Bridge Voltage [Auto]

Loadline Calibration [Enabled]

CPU GTL Reference [0.63]

North Bridge GTL Reference [0.67]

SB 1.5V Voltage [1.50v]

Βασίστηκα πάνω κάτω στον οδηγό του AnandTech http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3172&p=10

Το εκανα μονο που εβαλα τα original στις μνημες 8-7-6-21 και δουλευει προς το παρων! Ευχαριστω!:clap:

• 2 weeks later...
Το εκανα μονο που εβαλα τα original στις μνημες 8-7-6-21 και δουλευει προς το παρων! Ευχαριστω!:clap:

Νομιζα πως δουλευει! Προσπαθησα να βαλω μονο τις μνημες στα 1800 χωρισ να ανεβασω τον επεξεργαστη αλλα παλι κρασαρει! (μπλε οθονη και restart):bye:

τραβα ενα μεμτεστ τις μνημες. οι cellshcok φταινε λογικα. εμενα μου σπασαν τα νευρα

Χε χε δεν μπορω να το κανω γιατι σημερα τις πηγα στο Πλαισιο και μου εδωσαν πιστωση και αυριο θα μου φερουν αυτες!

Corsair

Μαλλον οι μνημες ειχαν προβλημα γιατι προσπαθησα να βαλω μονο τις μνημες στα 1800 με αυτοματα τον επεξεργαστη στα 2,7 και παλι κρασαρε! Δεν δουλευαν ουτε στα 1600 με τον επεξεργαστη σε νορμαλ mhz 2.4

8α βρεις την υγεια σου. πραγματικα ομως. βαλε τες 7-6-6-16 1Τ με transaction booster στο 3 και STRONG και τις μνημες με 2,00 . και NB εφοσον παιξεις 450 fsb δωσε 1,51 - 1,53 και τρεχα prime ωστε να εισαι κυριλε . take care και ενημερωσε με. ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΙΣ CORSAIR.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.