Jump to content

Asus Maximus Extreme

BlueChris

Recommended Posts

Μιας και λέτε για παγώματα...το παρατήρησα και στην δική μου. Και με τον Ε8400 και με τον Q6600 σε κατάσταση overclock παγώνει το σύμπαν σε άσχετες στιγμές. Παρόλο που βγάζει orthos για πολλές ώρες μπορεί να παγώσει σε ένα παιχνίδι ή ακόμα σε άσχετη χαλαρή στιγμή στο desktop.

Οι ρυθμίσεις μου στο bios είναι:

CPU Ratio Setting : 9

FSB Frequency : 400

DRAM Frequency : 1600

DRAM Command Rate : 2T

DRAM Timing Control : Manual (Timings --> 7-7-7-18)

CPU Voltage : 1.425

DRAM Voltage : 1.9

Loadline Calibration : Enabled

CPU GTL Reference : 0.63x

North Bridge GTL Reference : 0.67x

Όλα τα υπόλοιπα στο auto. Οι μνήμες παίζουν στα specs τους...δεν τις έχω πιέσει παραπάνω. Επίσης στην P5K3 που είχα πριν λίγο καιρό πείραζα μόνο ρεύματα και loadline και δεν είχα αυτά τα παγώματα.

Ίσως πρέπει να αλλάξω τα Ai Clock Twister και Transaction Booster αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί ενώ η Maximus Extreme είναι το "πολεμικό" μοντέλο Χ38 μου κάνει νερά σε σύγκριση με το P5K3. Να τονίσω ότι το σύστημά μου είναι με την 8800GTX/169.25 drivers και όχι με την 3870Χ2 που είπαν τα παιδιά από πάνω που σημαίνει ότι μπορεί να είναι καθαρά θέμα της μητρικής. Ελπίζω να φταίει το bios (έχω εγκατεστημένο το τελευταίο v1001)

Έχεις δώσει πάρα πολύ ρεύμα για 400Χ9 με τον Ε8400, εγώ είμαι στα ίδια GHz με τον Q6600 και με ρεύμα 1.3250 από Bios. Βγάζει orthos και είναι fully benchable.

Να ρωτήσω κάτι άλλο, έχω τις Cellshock 1800MHz και τρέχουν κανονικότατα με με 1.86 στα 1600+ όταν πάω να τις στείλω στα 2000 με strap 333 και fsb 500 το σύστημα δεν αναγνωρίζει την κάρτα ήχου και γενικά συμπεριφέρεται σαν να έχει uninstall ορισμένων drivers. Το έχει δοκιμάσει κανείς;;; Μήπως είναι λόγω χαμηλού fsb του Q6600;;;

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply
Έχεις δώσει πάρα πολύ ρεύμα για 400Χ9 με τον Ε8400, εγώ είμαι στα ίδια GHz με τον Q6600 και με ρεύμα 1.3250 από Bios. Βγάζει orthos και είναι fully benchable.

Να ρωτήσω κάτι άλλο, έχω τις Cellshock 1800MHz και τρέχουν κανονικότατα με με 1.86 στα 1600+ όταν πάω να τις στείλω στα 2000 με strap 333 και fsb 500 το σύστημα δεν αναγνωρίζει την κάρτα ήχου και γενικά συμπεριφέρεται σαν να έχει uninstall ορισμένων drivers. Το έχει δοκιμάσει κανείς;;; Μήπως είναι λόγω χαμηλού fsb του Q6600;;;

Οι ρυθμίσεις που έγραψα είναι αυτές που έχω με τον Q6600 o οποίος δεν παίζει με καμία στα 1.3250. Μάλλον θα έχεις πολύ καλύτερο κομμάτι από μένα.

Δεν ξέρω παιδιά...αυτές τις μέρες που ξαναέβαλα τον q6600 πάνω στη Maximus Extreme δεν έχω μείνει καθόλου ευχαριστημένος. Βάζω τις ίδιες ή και με παραπάνω ρεύμα ρυθμίσεις που έβαζα στην p5k3 (σκυλί μαύρο) και το pc παγώνει σε άσχετα σημεία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παγώσει, απλά ο χρόνος που κάνει είναι εντελώς random.

Βγάζει orthos και benches και μπορεί να παγώσει όταν παίζει mp3, μπορεί και όταν είναι εντελώς idle. Υποτίθεται ότι στα νέα bios που βγάλανε παρέχουν και "επίσημα" την υποστήριξη 1600fsb. Οι μνήμες δεν μπορεί να είναι αφού στην p5k3 έπαιζαν στα 1600/ 7-7-7-18/ 1.9v απροβλημάτιστα. Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

μαλλον οι cellshock ειναι και δεν νομιζω πως εχουν να κανουν ολα τα ρευματα που προαναφερθηκαν με τα συγκεκριμενα παγωματα

Λάθος δικό μου, δεν φταίνε ούτε οι cellshock (στην κυριολεξία ΤΑ ΣΠΑΝΕ), ούτε τίποτα... Η Maximus Extreme υποστηρίζει μνήμες μέχρι 2000MHz. Κι όμως σε εμένα έχουν παίξει μέχρι 19ΧΧ ΜΗz.

Πάντως έχω την εντύπωση πως δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τους Q6600, πιστεύω πως με Penryn αυτή η μητρική είναι κορυφή.

Εμενα εστρωσε δουλευει μια χαρα!:clap:

Χωρις φυσικα το χαζο προγραμμα της Asus το pc probe II που τελικα αυτο μου εκανε το παγωμα της οθονης!:whip:

Φίλε μου αν μπορείς γράψε τις ρυθμίσεις σου στο bios ... μπας και και ξεχνάω κάτι ή βάζω κάπου λιγότερο ρεύμα.

Εμενα εστρωσε δουλευει μια χαρα!:clap:

Χωρις φυσικα το χαζο προγραμμα της Asus το pc probe II που τελικα αυτο μου εκανε το παγωμα της οθονης!:whip:

Τελικα δεν εστρωσε χαρη μου εκανε για μερικες μερες! Ασε που ειδα και προβλημα με τους catalyst 8.3:TD:

Τελικά το πρόβλημα ήταν το χαμηλό voltage στο northbridge, τώρα δεν κάνει παγώματα. Με την ευκαιρία όποιος έχει fsb 450+ ας γράψει πόσα volt δίνει στο NB...γιατί είμαι ακόμα με αέρα και το βλέπω αρκετά ζεστό.

Δεν είδα καμία διαφορά με το αμέσως προηγούμενο bios (1001).

GOD DAMN! Ποιες μνήμες έχεις?? Με τι ρεύμα πήγαν εκεί?

edit: Οκ βρήκα ποιες έχεις.

Εγω ειδα διαφορα με το νεο bios! Με το παλιο (1001) ο υπολογιστης εκανε κανονικα εγκατασταση τα vista απλα κολλουσε σε ασχετα σημεια με το καινουριο (1004) εκει που λεει ολοκληρωση εγκαταστασης μου πεταει την μπλε οθονη:jump:Ανεβασα και γω το North Bridge Voltage στο 1.55v και προς το παρων δουλευει! Εχει βαλει κανεις το bios 1004???? το intel speedstep που ηταν στο -->advanced menu-->CPU configuration που πηγε δεν υπαρχει καθολου!??????????

• 2 weeks later...

Eλεεινό και τρισαθλιο το 1004. Το κράτησα 2 μέρες μπας και δω κάποια βελτίωση όπως πχ να μην χρειάζεται να δώσεις πάνω από 1.81 σε ΝΒ για να "παίξεις" με fsb μεγαλύτερο του 530 και τις μνήμες να κρατάνε στα 2Κ, αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν... Πάνω από 490 δεν bootαρε με τίποτα, το 9.5Χ450 με ότι ρεύμα και να δοκίμαζα κράσαρε σε όλα τα μετροπρογράμματα εκτός του ΑΜ3, μετά τα κρασαρίσματα δεν αναγνώριζε με τίποτα τον σκληρό και ήθελε CCMOS, αφού στην αρχή νόμιζα ότι τον έκαψα. Χάλια, το γύρισα πίσω στο 1001. Άντε, στείλτε κανά mail στην Asus γιατί το έχουν παρακάνει. Εγώ έστειλα...:fight:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.