Jump to content

Asus Maximus Extreme

BlueChris

Recommended Posts

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από LLLEFTERIS [Σήμερα, στις 23:42]

Ναι τελικα ο GO ειναι αλλα το multiplier γιατι το λεει χ 6.0 αφου εγω το εχω βαλει χ8.0 ????

Τι δεν παει καλα?:devil:

Μαλλον βαραει μπιελα το cpu-z γιατι ειδα πως μια μου γραφει χ 6.0 και τον επεξεργαστη στα 2.7 και μια μου γραφει χ 8.0 και τον επεξεργαστη στα 3.6

Αρχική απάντηση από godslayer [Σήμερα, στις 23:51]

Μια χαρά είναι όλα στο cpu-z. Όταν είναι idle o επεξεργαστής πέφτει το multiplier στο 6

Γιατι ομως αφου το speedstep στο bios το εχω disable! Δηλαδη τωρα ειναι ολα μια χαρα? Παντως παγωμα εικονας δεν ειδα παλι! Αν και δεν εκανα κατι βαρυ στον υπολογιστη για να τον μπουκαρω!

Αρχική απάντηση από gbak [Χθες, στις 23:57]

βγες απο το extreme tweaker μπες στο advanched και μετα cpu configuration βαλτα ολα disable...και ανοιξε και τις μνημες σου manual και περνα τα timmings τα default

Εκανα αυτο που μου γραφεις και μου παγωσε η εικονα και εβαλα παλι τις μνημες στο αυτοματο και δουλευει σωστα! Τα default timmings που γραφουν οι μνημες ειναι 8-7-6-21 αυτα εβαλα και μου κολλησε!:...:

Τωρα το cpu-z μου λεει κανονικα χ 8.0 3.6 ghz και θερμοκρασια 26 βαθμους (Asus brobe ii) με την ZALMAN 9500 LED στις ποιο χαμηλες στροφες! Ειναι οκ????

pci frequency βαλε 100

ai clock twister βαλε strong

ai transaction booster βαλτο enable και boost level 2

απο θερμοκρασιες καλες τις βλεπω για αερα..κατεβασε το coretemp και τρεχτο στα win να δεις τα κανονικα temps σου...

εγω παντως τις μνημες που μαλλον τις ιδιες εχουμε τις τρεχω 8-7-6-21 με 2v και ειμαι μια χαρα

Αρχική απάντηση από gbak [Σήμερα, στις 00:34]

pci frequency βαλε 100

ai clock twister βαλε strong

ai transaction booster βαλτο enable και boost level 2

απο θερμοκρασιες καλες τις βλεπω για αερα..κατεβασε το coretemp και τρεχτο στα win να δεις τα κανονικα temps σου...

εγω παντως τις μνημες που μαλλον τις ιδιες εχουμε τις τρεχω 8-7-6-21 με 2v και ειμαι μια χαρα

Το εκανα και αυτο και εβαλα και τις μνημες σε 8-7-6-21 και δεν μου κολλησε!

το coretemp το κατεβασα πηγα να το τρεξω αλλα ολο μηνυματα σφαλματων μου εβγαζε!

Εμένα μου πάγωνε η οθόνη με τους 8.2 οταν υπερχόνιζα την κάρτα...πράγμα που δεν το έκανε με τους 8.1....σε άλλους συμβαίνει σε άλλους όχι...την κάρτα την έχεις δώσει και το 6αρι και το 8αρι τροφοδοσίας?

Και του gbak πάγωναν όλα όταν πρωτοέβαλε την κόκκινη στο κλουβι με τις πράσινες:clap:

Αρχική απάντηση από chrisnitro2000 [Σήμερα, στις 06:27]

Εμένα μου πάγωνε η οθόνη με τους 8.2 οταν υπερχόνιζα την κάρτα...πράγμα που δεν το έκανε με τους 8.1....σε άλλους συμβαίνει σε άλλους όχι...την κάρτα την έχεις δώσει και το 6αρι και το 8αρι τροφοδοσίας?

Και του gbak πάγωναν όλα όταν πρωτοέβαλε την κόκκινη στο κλουβι με τις πράσινες:clap:

Και τα δυο τα εχω δωσει!

Αλλα τελικα το παγωμα μπορει να μην ειναι απο την καρτα αλλα απο τα διαφορα utilities & drivers της asus

Αρχική απάντηση από chrisnitro2000 [Σήμερα, στις 21:46]

Να κάνω μια ερώτηση, εσείς που έχετε 1800αρες τι ρύθμιση έχετε βάλει στο trd:wassat:

trd <<<< τι ειναι αυτο που ειναι???

Να κάνω μια ερώτηση, εσείς που έχετε 1800αρες τι ρύθμιση έχετε βάλει στο trd:wassat:

Δεν το βρηκα αυτο κατω απο το Ai Transaction Booster που το εχω στο enabled εχει το Boost Level που το εχω βαλει στο 2.

Μετα απο κατω εχει τα ρευματα.

Το Boost Level εχει απο το 1-8 μηπως το trd ειναι αλλου και δεν το βρισκω???

Μιας και λέτε για παγώματα...το παρατήρησα και στην δική μου. Και με τον Ε8400 και με τον Q6600 σε κατάσταση overclock παγώνει το σύμπαν σε άσχετες στιγμές. Παρόλο που βγάζει orthos για πολλές ώρες μπορεί να παγώσει σε ένα παιχνίδι ή ακόμα σε άσχετη χαλαρή στιγμή στο desktop.

Οι ρυθμίσεις μου στο bios είναι:

CPU Ratio Setting : 9

FSB Frequency : 400

DRAM Frequency : 1600

DRAM Command Rate : 2T

DRAM Timing Control : Manual (Timings --> 7-7-7-18)

CPU Voltage : 1.425

DRAM Voltage : 1.9

Loadline Calibration : Enabled

CPU GTL Reference : 0.63x

North Bridge GTL Reference : 0.67x

Όλα τα υπόλοιπα στο auto. Οι μνήμες παίζουν στα specs τους...δεν τις έχω πιέσει παραπάνω. Επίσης στην P5K3 που είχα πριν λίγο καιρό πείραζα μόνο ρεύματα και loadline και δεν είχα αυτά τα παγώματα.

Ίσως πρέπει να αλλάξω τα Ai Clock Twister και Transaction Booster αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί ενώ η Maximus Extreme είναι το "πολεμικό" μοντέλο Χ38 μου κάνει νερά σε σύγκριση με το P5K3. Να τονίσω ότι το σύστημά μου είναι με την 8800GTX/169.25 drivers και όχι με την 3870Χ2 που είπαν τα παιδιά από πάνω που σημαίνει ότι μπορεί να είναι καθαρά θέμα της μητρικής. Ελπίζω να φταίει το bios (έχω εγκατεστημένο το τελευταίο v1001)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.