Jump to content

Asus Maximus Extreme

BlueChris

Recommended Posts

Όντως παιδιά γιατί τώρα μου μπήκαν μπρίζες για την πάστα που κρύβεται κάτω από την μαμά ψύκτρα του chipset...

Και φτου πάλι ξήλωμα...

Δείτε το και πείτε μας και μας..εχαριστώ προκαταβολικά:T:

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Υπόψιν πως για να φτάσω εκεί που έφτασα σταμάτησα στο κύκλωμά μου το νερό να πηγαίνει στο SB και τα 2 ψυγεία μου το 3πλό και το μονό ψύχανε μόνο τον Q6600 ... έτσι στα 4.4 είχα 45 βαθμούς idle... αν δεν το έκανα αυτό με τη διακλάδωση στο νερό που είχα έφτανα idle 60 βαθμούς... το λέω για να καταλάβει κανείς πως εντάξει ΟΚ το maximus μου δίνει τις ρυθμίσεις και τα σταθερά ρεύματα αλλά θέλει και άλλα πράγματα.

και η διαδικασια αλλαγης παστων και αφαιρεση του μπετοστοκου απο το maximus extreme αρχισε... παρακατω μερικες φωτογραφιες απο το χειρουργιο !!!!!

ub4yx8f1md7uud0r6y38_thumb.jpg85d0l9zr95pvul1tjlas_thumb.jpgz36tiygsh0tx6uk3bu8d_thumb.jpga0zqqgoe1vvukhowwhai_thumb.jpg8ectrmtyz75k7rxd7tgk_thumb.jpg2gawrpn5ypy5wmiskjo2_thumb.jpg

και τελος η συγκριση θερμοκρασιων ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ την αλλαγη με ολες τις συνθηκες ιδιες...

πριν

53tuh0m8l5w2lwhttsm5.jpg

μετα

1o8975y1ajgr8obidbme.jpg

η επιλογη δικη σας :D

Δεν είπες πως στους Optional Sensors έχεις τα εξής:

Optional 1 ----> Mosfet 1 aka Temperature 1 στο Everest

Optional 2 ----> Mosfet 2 aka Temperature 2 στο Everest

Optional 3 ----> DDR3 aka Temperature 3 στο Everest

Επίσης η πάστα που μπήκε στα NB/SB1/SB2 είναι μείγμα Nanofusion με Ceramique και στα mosfet μόνο λίγο Ceramique. Ένα καλό update είναι να καταργηθούν τα πλαστικά κλιπ που κρατάνε όλα τα Heatsinks με βίδες και παξιμάδια αλλά δεν υπήρχαν αυτή τη στιγμή πρόχειρα και για αυτό έμεινε και στα HeatSinks των mosfet η αυτοκόλητη ταινία.

Περιέργος πως του Πέτρου δεν είχε μεγάλη σχέση με το δικό μου... εμένα είχε τσιμεντόστοκο παντού ενώ του πέτρου πολύ λιγότερο... επίσης στο δικό του τα σημάδια στα Mosfet HeatSinks έδειχναν πως πάταγαν όλα καλά ενώ εμένα όχι.

Αρχική απάντηση από petr00kos

και η διαδικασια αλλαγης παστων και αφαιρεση του μπετοστοκου απο το maximus extreme αρχισε... παρακατω μερικες φωτογραφιες απο το χειρουργιο !!!!!

ub4yx8f1md7uud0r6y38_thumb.jpg85d0l9zr95pvul1tjlas_thumb.jpgz36tiygsh0tx6uk3bu8d_thumb.jpga0zqqgoe1vvukhowwhai_thumb.jpg8ectrmtyz75k7rxd7tgk_thumb.jpg2gawrpn5ypy5wmiskjo2_thumb.jpg

και τελος η συγκριση θερμοκρασιων ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ την αλλαγη με ολες τις συνθηκες ιδιες...

πριν

53tuh0m8l5w2lwhttsm5.jpg

μετα

1o8975y1ajgr8obidbme.jpg

η επιλογη δικη σας :D

Και στους δίσκους τι πείραξες, γιατί και εκεί η θερμοκρασία ειναι 2-3 βαθμούς κάτω (όπως και στην καρτα γραφικών) :hehe: :hehe:

Σωστή παρατήρηση... λογικά το μόνο που σκέφτομαι είναι πως όταν μπήκα σπίτι του και του είπα κάνε SS το PC του ήταν ήδη ανοιχτό πολλές ώρες και μετά το 2ο έγινε μετά από 2 ώρες με το που ξεκίνησε το PC.

• 2 weeks later...

Η μητρικη απλα τα σπαει ! την πηρα την προηγουμενη εβδομαδα αλλα ακομα δεν bootare επιδει περιμενω μνημες :p

Μηπως δοκιμασε κανεις max fsb που παει ?

Επισης η οθονη δειχνει μειον θερμοκρασιες ?

Το σαββατο θα μπει σε παγο απλα το εχω απορεια :hehe:

Αρχική απάντηση από o polonos

Η μητρικη απλα τα σπαει ! την πηρα την προηγουμενη εβδομαδα αλλα ακομα δεν bootare επιδει περιμενω μνημες :p

:hehe: :hehe:

Τι μου θυμίζει...τι μου θυμίζει...

Αρε JimK...με το DFI nf2...

κοιταξε να δεις πως εχει το πραγμα... x48 στην ουσια οπως ισως εχεις διαβασει ειναι απλα binned x38 με λιγο πιο αναλυτικες ρυθμισεις στις μνημες... τωρα για π5ε3 vs maximus θα ελεγα maximus ακομα και αν εισαι με αερα ΓΙΑΤΙ. 1ον εχει μεγαλυτερα ρευματα παντου... μπορει καποτε να στη βαρεσει να παιξεις με παγο :p δεν προκειτε να σε αφησει απο ρευμα... 2ον αν καποτε βαλεις νερακι εχεις ετοιμο block για το chipset... ισως το π5ε3 εχει μικροτερες θερμοκρασιες με τον αερα... ομως σαν συγκριση πιστευω οτι ειναι το μαξιμους ειναι πολυ μπροστα.. + οτι εχει δωρο 3dmark06 οριτζιναλ :D:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.