Jump to content

Asus Maximus Extreme

BlueChris

Recommended Posts

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Μάγκες η δικιά μου ήρθε με μαμά bios το 403 και έχει πρόβλημα με τις temp, χαχα δείχνει θερμοκρασία επεξεργαστη 7 βαθμούς....είπαμε έχω υδροψυξη..αλλα όχι και έτσι...

Βάλτε ολοι το 702 bios...για σωστές θερμοκρασίες....κατά τα άλλα ποστάρετε αν θέλετε κανένα setup .......:T:

Αρχική απάντηση από Spyrus

Eγώ λέω να την αφήσετε 'μαμά' πρώτα να δούμε αποτελέσματα (μιας και οι περισσότεροι έτσι αφήνουν τις μητρικές τους) και μετά αν θέλετε να την 'φτιάξατε'.

Δίκιο έχεις αλλά βλέποντας το δικό μου αφού το άνοιξα πόσο αηδιαστικά άσχημα είχε πέσει το μπετό της Asus μονόπαντα σε όλα τα τσιπάκια θεωρώ πως είναι μονόδρομος.

Αρχική απάντηση από chrisnitro2000

Μάγκες η δικιά μου ήρθε με μαμά bios το 403 και έχει πρόβλημα με τις temp, χαχα δείχνει θερμοκρασία επεξεργαστη 7 βαθμούς....είπαμε έχω υδροψυξη..αλλα όχι και έτσι...

Βάλτε ολοι το 702 bios...για σωστές θερμοκρασίες....κατά τα άλλα ποστάρετε αν θέλετε κανένα setup .......:T:

Ε ναι ρε συ εννοείται αν και το 702 πάλι μπάμιες λέει παραπάνω στη CPU... γιατί δεν καταλαβαίνω πως υπολογίζουν πχ να έχω πυρήνες στα 3.6 27-27-32-32 και το Bios να μου πετάει ένα ξερό 52 βαθμούς... αθροιστικά το πάει? :slap:

Βγήκε καινούργιο BIOS 803 Beta.

Το πέρασα και νομίζω πως διορθώθηκαν και άλλο τα ρεύματα και στα Auto πλέον δίνει λογικά πράγματα (εκτός του CPU PLL Voltage, το αστείο της Asus εκεί συνεχίζεται). ’λλη αλλαγή είναι πως παίρνει το multiplier της CPU με το χέρι με νούμερα σε αντίθεση με το Pulldown menu που είχε πριν στα προηγούμενα Bios.

μπηκε , εγκατασταθηκε και απλα μετραει... πιο ομορφη μητρικη δεν εχω ξαναδει... θερμοκρασιες στο nb και sb ειναι λιγο μεγαλες γιατι δεν εχω νερο (45-50c) αλλα ολα καλα ! η καλυτερη αγορα που εχω κανει εδω και καιρο ... respect goes to x38 - asus

α και να σημειωσω κατι ... η μητρικη ειναι η χαρα του ln2 και του phase change (ακαμπτη εντελως πολυ αξιοπιστα φτιαγμενη) ... extreme cooling γενικοτερα... υπαρχουν leds τα οποια δειχνουν ποσο εχει μεγαλωσει το fsb και αναλογα αλλαζει το χρωμα... led που χαρακτηριζουν τα βολτ πρασινο - κιτρινο - κοκκινο ... κουμπια reset - power πανω στην μητρικη ... vcore για cpu εως 2,5+ βολτ ... γενικοτερα ενα mobo που δεν θα προβληματισει κανεναν με θεμα ρευματων η απο θεμα επιλογων στο bios... καλυπτει πιστευω και τον πιο απαιτητικο o/cer ... (many thanks to teacher BlueChris ):magic: :worship:

Εγώ σου έκανα το χατήρι και δεν ακούμπησα τις ψήκτρες για να αλλάξω πάστα και έμεινε με τα μπετά..... το ΣΚ θα το λύσουμε πάλι και θα βάλουμε πάστα... τέλος γιατί με θερμοκρασία δωματίου 15-20 βαθμούς να έχεις SB/NB 50άρες για μένα είναι υπερβολικό και ας είσαι 450FSB....

Ωραία, τις μνήμες με τι διαιρέτη τις τρέχετε?

Ρωτάω γιατι ψάχνομαι με τις kingston ddr3-1625 7-7-7-20 οι οποίες αυτόματα όταν επιλέγω μέσα απο το bios ddr1600 βάζει το fsb στα 400, και την cpu ( E6850 ) στα 3,61gzh.

Όλα καλά μέχρι εδώ αλλα όταν ρίχνω την τιμή της ddr3 στα 1333 και μόνος ανεβάζω το fsb δεν θα πρέπει να δουλέψει ένα προς ένα με τον επεξεργαστή...και να ακολουθήσει το fsb..

Ευχαριστώ προκαταβολικά:T:

το 1,2625volt της υπογραφης σου είναι αυτο που εφαρμόζεις τωρα στον επεξεργαστή σου η είναι η μανίσια τιμή:wassat:

Αυτό είναι το VID της CPU... ένα νουμεράκι που δίνει το CPUz και θεωρητικά όσο μικρότερο του 1.3v που είναι το default ρεύμα που θέλει η CPU για να δουλέψει τόσο θεωρητικά είναι καλύτερα γιατί η CPU μπορεί να γίνει OC με λιγότερα ρεύματα και περισσότερα MHZ (στην πράξη που είχα πριν quad με 1.3 και με τον τωρινό δεν έχω δει κάποια σημαντική διαφορά)

Ωραία, τις μνήμες με τι διαιρέτη τις τρέχετε?

Ρωτάω γιατι ψάχνομαι με τις kingston ddr3-1625 7-7-7-20 οι οποίες αυτόματα όταν επιλέγω μέσα απο το bios ddr1600 βάζει το fsb στα 400, και την cpu ( E6850 ) στα 3,61gzh.

Όλα καλά μέχρι εδώ αλλα όταν ρίχνω την τιμή της ddr3 στα 1333 και μόνος ανεβάζω το fsb δεν θα πρέπει να δουλέψει ένα προς ένα με τον επεξεργαστή...και να ακολουθήσει το fsb..

Ευχαριστώ προκαταβολικά:T:

Εγώ που είμαι 1800mhz στις μνήμες και αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω το FSB 450 μου λέει το Memset πως έχω διαιρέτη 1:2 που σημαίνει για να πάω 1:1 πρέπει από 1800mhz στα 900mhz για να γίνει αυτό. Εσύ για να πας 1:1 πρέπει να πας τις μνήμες στα 800mhz εφόσον παίζεις με FSB 400...

Διορθώστε με κάποιος ποιο σχετικός αν κάνω λάθος

παντως να αναφερω οτι ο δασκαλος bluechris οντως ειχε δικιο οσον αναφορα τη θερμοκρασια του maximus extreme (χωρις νερα) χωρις αλλαγη του μπετοστοκου της μαμας ASUS με την θερμοκρασια του SB και NB ... η θερμοκρασια φτανει εως 52 NB και 50 SB και θεωρειτε υπερβολικη ... δυστυχως τωρα ειμαι αναγκασμενος να γεμισω fans το κουτι ωστε να μην εχω κανα απροοπτο :(:o

Αρχική απάντηση από petr00kos

παντως να αναφερω οτι ο δασκαλος bluechris οντως ειχε δικιο οσον αναφορα τη θερμοκρασια του maximus extreme (χωρις νερα) χωρις αλλαγη του μπετοστοκου της μαμας ASUS με την θερμοκρασια του SB και NB ... η θερμοκρασια φτανει εως 52 NB και 50 SB και θεωρειτε υπερβολικη ... δυστυχως τωρα ειμαι αναγκασμενος να γεμισω fans το κουτι ωστε να μην εχω κανα απροοπτο :(:o

Νομίζεις....... αύριο θα το ξηλώσουμε να το καθαρίσουμε και να κάνουμε σοβαρή δουλειά... χαλάλι σου το λύσε δέσε τι να σου κάνω. Απλά έτσι θα πειστούν και μερικοί δύσπιστοι που εμένα και κάποιους άλλους εδώ μέσα μας περνάνε για τρελούς όταν λέμε ότι στα πάντα οι μαμά πάστες (ή τσιμεντόστοκος για την Asus) είναι για φάπες.

δεν μπορω να δεχτω οτι ενα mobo που η μαμα asus ξερει οτι θα λιωσει στο o/c δεν προετοιμαζεται σωστα ... τα φαν μου ειναι σιγουρα λιγα ωστε να καλυψουν επαρκη ψυξη αυτο ειναι το μονο σιγουρο .. τωρα για τον τσιμεντοστοκο δεν ξερω :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.