Jump to content

Καψιμο 5.5Gb iso ?

Dr.Paneas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια εχω ενα εικονικο αρχειο τυπου iso και θα ηθελα να το γραψω σε καποιο DVD. Ξέρετε πώς μπορω να το κανω αυτο ; Θα χρησιμοποιήσω το Nero, αλλα σε τι δισκάκι θα το γράψω ; Υπάρχουν DVD μεγαλύτερα απο 4.4 Gb ;

Ναι. Dual layer που ειναι περι τα 7.5 GB.

Το θέμα ειναι, τι θές να το κάνεις το iso. Θές να ειναι bootable? Αν οχι, τοτε μπορεις να το ανοιξεις κατευθείαν απο τα windows μεσω του nero image drive.

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

Παιδια εχω ενα εικονικο αρχειο τυπου iso και θα ηθελα να το γραψω σε καποιο DVD. Ξέρετε πώς μπορω να το κανω αυτο ; Θα χρησιμοποιήσω το Nero, αλλα σε τι δισκάκι θα το γράψω ; Υπάρχουν DVD μεγαλύτερα απο 4.4 Gb ;

Κατέβασε το powerISO και απο εκεί το κάνεις ότι θέλεις. Και με το nero γίνεται, αν έχεις το 8, αλλά το powerISO είναι ειδικά γι αυτή τη δουλειά. Και αν δε το θές απαραίτητα σε physical DVD, κάνεις ενα εικονικό drive και το κάνεις Load απο εκεί σαν κανονικό DVD.

Μεγαλύτερα DVD υπάρχουν, τα Dual layer, όπως είπε και ο jogi. Πρόσεξε μόνο να τα υποστηρίζει το drive σου.

Εχω και το Nero 8 και το PowerISO. Το drive μου υποστηριζει dual layer. Θα παω αυριο και θα αγορασω ενα δισκακι. Δηλαδη ρε παιδια, οτι γραψει την μια μερια θα μου πει να το βγαλω και να το γυρισω απο την αλλη ;

Όχι, στην εμφάνιση είναι ίδια με τα απλά DVD, απλά έχουν δύο στρώματα.

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

Εχω και το Nero 8 και το PowerISO. Το drive μου υποστηριζει dual layer. Θα παω αυριο και θα αγορασω ενα δισκακι. Δηλαδη ρε παιδια, οτι γραψει την μια μερια θα μου πει να το βγαλω και να το γυρισω απο την αλλη ;

Αυτά που λές είναι τα dual sided, που είναι ουσιαστικά 2 dvd σε ένα, σαν να παίρνεις 2 dvd και να τα κολλάς back-to-back. Τα dual layer είναι με 2 στρώματα. Κάνεις burn με το powerISO και πας για καφέ. :)

Το θέμα είναι να κάψουμε το dual iso σε single side dvd γιατί το dual έχει τριπλάσιο κόστος... Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να σπάει το iso σε 2 κομμάτια? αν αυτό είναι δυνατόν να συμβεί...

Αρχική απάντηση από eon [Σήμερα, στις 09:57]

Το θέμα είναι να κάψουμε το dual iso σε single side dvd γιατί το dual έχει τριπλάσιο κόστος... Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να σπάει το iso σε 2 κομμάτια? αν αυτό είναι δυνατόν να συμβεί...

Εξαρταται γιατι το θες....Δεν πιστευω οτι πλεον ειναι τοσο ακριβο το dual layer.

Για πολλα κομματια θες?....

Kαι λίγα να είναι, αν υπάρχει η δυνατότητα να σπάσει το iso σε 2 γιατί να μην το κάνω έτσι...

Αρχική απάντηση από eon [Σήμερα, στις 10:02]

Kαι λίγα να είναι, αν υπάρχει η δυνατότητα να σπάσει το iso σε 2 γιατί να μην το κάνω έτσι...

Μα ακριβως για το λογο να το εχεις σε ενα!

Εξαρταται για τι "χρηση" το θες..... Τι αφορα το iso αυτο που εχεις ?..

αμα δε χρειαζεται να ειναι bootable συμπιεσε το με 7zip. θα γινει καπου στα 4γιγα και μετα χωραει σε απλο dvd. το pes2008 ετσι τοκαψα(για να το δοσω στον αδερφο μου μιας και το original τοχω πατρα)

Το να το ζιπαρουμε και μετά να γίνετε η διαδικασία unzip είναι εύκολο και το στην προκειμενη περίπτωση το ήξερα. Το θέμα είναι αν υπάρχει δυνατότητα να σπάσει το iso ενός game από 1dual σε 2 single για να αποφύγουμε zip και unzip.

Δεν νομιζω. Το Dual Layer πρεπει να ειναι μονοδρομος. Και δεν ειναι και τόσο ακριβα ποιά... Ποιο πολύ σου κοστίζει να το ψάχνεις τόσο παρα να αγοράσεις ενα dual layer δισκακι ;)

Δεν ειμαι σιγουρος ...δεν το εχω δοκιμασει...αλλα ισως αν παρεις χειροκινητα καποιο μεγαλο αρχειο και το γραψεις σε αλλο dvd ??

"Λογικα" οταν θα χρειαστει εκεινο το αρχειο θα σου βγαλει μυνημα "ταδεαρχειο.χχχ is missing continue ,abort ,retry?"

Iσως εκει με εναλλαγη dvd να δουλεψει.

Για να κανεις δοκιμη δεν χρειαζεται να καψεις dvd..κανε την εγκατασταση απο το σκληρο αφου πρωτα εχεις απομακρυνει καποιο-α αρχειο-α...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.