Jump to content

4500 vs 6550

JohnG85

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους ! Θέλω να στήσω ένα δεύτερο μηχανάκι και κόλλησα στο cpu! Ποιος είναι καλύτερη αγορά ?! Να ήμουν ανάμεσα σε dual vs quad οκ ! 6750 vs 6550 ok αλλά ανάμεσα σε αυτούς τους δύο είναι κάποιος πραγματικά καλύτερος ή οι διαφορές τους είναι αμελητέες ? Η μόνη τους διαφορά πέρα από τα λίγα mhz είναι το fsb και η cache. Επειδή στήνω pc με όσο λιγότερα χρήματα γίνεται θα αγοράσω έναν από τους δύο. Θα ήθελα τον 4500 για να κόψω το 50άρικο αλλά μήπως δεν αξίζει ? Το pc θα είναι για: μη γελάσετε αλλά θα τρέξει τα τελευταία παιχνίδια, encoding και τα λοιπά όπως office, internet κλπ ! Ακούω γνώμες !

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edit: Να πω ότι έψαξα όσο μπορούσα στο net αλλά tom's cpu compare κλπ δεν βοήθησαν...

Από τη στιγμή που όπως λές θα είναι δεύτερο μηχάνημα, φαντάζομαι δεν έχεις και φοβερές απαιτήσεις από αυτό που φτιάχνεις, οπότε γλύτωσε από όπου μπορείς και πάρε τον 4500. Εγώ έχω στο δεύτερο μηχάνημά μου ένα e2140 στα 3,1, και πραγματικά πετάει για εφαρμογές γραφείου κατεβαστήρι και γενικά οτιδήποτε άλλο από βαρύ gaming.

Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Κατα δεύτερο:

@tifozif1 Λογικά αναφέρεσαι στο 1333 fsb. Ναι τον υποστηρίζει η mobo είναι η Abit P35.

@effect ναι όπως είπα το pc θα κάνει τα πάντα. Δεν θα είναι απλά κατεβαστήρι η για εφαρμογές γραφείου. Είπα 2ο pc αλλά θα είναι για τον αδερφό μου.

Και για να απλοποιήσω το ερώτημα: Μπορώ να πάρω τον 6550. Αξίζει όμως σε σχέση με τον 4500 ? Μήπως να ρίξω αλλού το 50άρικο ?!

Αν το 50αρικο είναι 8600GTsomething ή 8800GT τότε εννοείτε ότι θα πάς για 4500 + 8800GT.

Αν δεν πείς πώς πρόκειται να είναι τα 2 συστήματα και τι μπορείς να κάνεις με 50ευρώ τότε τι να σου πούμε ?

Λοιπόν

Coolermaster elite 332

Etasis 650W

Abit P35

8800GT

TeamGroup 800mhz 2GB

LG dvd-rw

hdd seagate 320GB

και λείπει το cpu, όπου η σκέψη ήταν: 4500 με καλή ψύκτρα(που θα μείνει και για μελλοντικό cpu) ή 6550 με stock ψύκτρα ? Αν δηλαδή οι δύο επεξεργαστές είναι περίπου τα ίδια προτιμούμε το πακέτο με την ψύκτρα αλλιώς τσιμπάμε 6550.

• 2 weeks later...

1) Με ένα καλό FSB μια χαρά είναι (πόσο θέλουμε πλέον, μάθαμε όλοι στα 3.6++?). Κάτι Χ6800 που κάναν κάτι χιλιάρικα όταν βγήκαν τους ξεπερνάει με ένα 7x450 ;)

2) Νόμιζα ότι ήσουν ο Wizard με τον Κλουζώ εκεί πέρα :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.