Jump to content

Overclocking σε C2D 4500

shodanjr_gr

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Ως νέος κάτοχος ενός φθηνού PC με C2D 4500 είπα να το pushάρω λιγάκι.

Για μητρική έχω την Gigabyte G31X-S2, με 2 GB ram της GEIL (5-5-5).

Παίζοντας με το FSB, έφτασα μέχρι τα 230 (με την CPU στα 2.53 ghz) όπου και έβγαλα το 16Μ superPi χωρίς πρόβλημα. Αν το pushάρω στα 240 mhz όμως, bootάρω στα Windows κανονικά, αλλά με το που ξεκινάω το superPi τρώω freeze και μπλε οθόνη. Ομοίως αν πάω να ανοίξω κάποιο game.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι για το πως να προχωρήσω από δω και πέρα;

PS: Κάρτα γραφικών έχω την 8600GT της Sparlke.

Ευχαριστώ!

edit: Ο επεξεργαστής είναι Μ0 stepping.

edit: Δοκίμασα στα 250 mhz to FSB αλλά ο υπολογιστής δεν φτάνει στο post. Κάνει reboot, και επανέρχεται με το FSB στα 200.

Καταρχην βαλε την καρτα γραφικων σε default για να δουμε που παει ο επεξεργαστης πρωτα. . Πρεπει να του δωσεις παραπανω ρευμα για να ανεβει ψηλοτερα. . Δωσε 1.35 volt και αν δεις παλι ασταθεια δωσε 1.4. . Μέχρι και 1.45 με αέρα καλά ειναι. . Πιο πανω για αεροψυξη δεν θα το συνιστουσα. . Επισης πρεπει να προσεχεις τις θερμοκρασιες που πιανει να μην ξεπερνα τους 70 σε load. . Aν τους ξεπερνα αλλαξε το συστημα ψυξης, βαλε μια Scythe infinity π.χ.

Οι μνημες οσο γτπκ να ειναι, σε default χρονισμους δουλευουν . . Συγκεκριμενα οσο και να τον ανεβασεις αυτο τον cpu δεν θα χρειαστει να υπερχονισεις μνημες αν ειναι 800 αρες. . Και 667 να ειναι, παλι δεν νομιζω να τον ανεβασεις τοσο πολυ ωστε να χρειαστουν overclock (μονο αν τον πας 3.6ghz + πιο πανω θα χρειαστει)

Βαλε ομως διαιρετη. . Τωρα πρεπει να ειναι 2:1 λογικα. . Βαλε 1:1 για αρχη να δουμε που παει η CPU. . Επισης γραψε στο bios τα memory timings καρφωτα, μην τα αφηνεις AUTO και βαζει ο,τι θελει . . Καλο θα ηταν να δωσεις και την ταση των μνημων καρφωτα. . Λογικα τα γραφουν πανω οι μνημες τα στοιχεια τους αυτα. .

Λογικα εχω τις ιδιες μνημες στο δευτερο PC. . Βαλε 1.85 volt ταση και 5/5/5/15 timings. . Δωσε στον επεξεργαστη 1.4 volts και διαιρετη 1:1. . Αργότερα οταν θα δεις που τερματιζει μπορεις να βαλεις διαιρετη 3:2. .

Στο northbridge δεν χρειαζεται να δωσεις, αφου εχει native υποστηριξη 1333mhz fsb. .

Οποτε ανεβασε παλι το fsb στα 240-250 και δοκιμασε. . Λογικα ετσι θα πιασει 300+fsb. .

Αν κολλαει δωσε 1.45 στη CPU. .

Καταρχάς ευχαριστώ και τους δυο σας για τις απαντήσεις :)

Στο θέμα μας τώρα. Θα δοκιμάσω για αρχή να θέσω το VCore χειροκίνητα στο 1.35 για να δω τί παίζει.

Όσον αφορά τις μνήμες, δυστυχώς το bios της Gigabyte δεν μου δίνει τρελά περιθώρια. Με αφήνει να ορίσω πολλαπλασιαστή, αλλά δεν μπορώ να πειράξω τα timings (το μόνο που έχει είναι μία επιλογή High Speed DRAM DLL Settings και μου δίνει 2 πιθανές επιλογές (option 1, option 2, τώρα το τί είναι η καθεμία, μόνο η Gigabyte το ξέρει).

Πάνω να κάνω μία δοκιμή με το Vcore και επανέρχομαι :)

Δυστυχώς και στο Memory Multiplier μου δίνει μόνο δύο επιλογές.

Έβαλα την χαμηλότερη και σε συνδιασμό με FSB @ 250 mhz κράτησα τις μνήμες στα 833 mhz.

Πάω να δοκιμάσω το SuperPi τώρα :)

edit:

Το superPi στα 2M βγήκε (παλιά έτρωγα BSOD μόλις το ξεκίναγα). Τώρα τρέχω ένα stress test μέ το Prime95 να δω θερμοκρασίες.

Το VCore το έχω κλειδώσε στα 1.35 (effective 1.31 σύμφωνα με το Speedfan).

edit 2:

Παραπάνω δεν μπορώ να πάω....πάλι χτυπάνε οι μνήμες και το σύστημα δεν bootάρει...μάλλον με "μαμάμει" η έλλειψη επιλογών της G31MX-S2...

edit 3:

Ίσως κάτι τέτοιο βοηθήσει:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=134550&page=2

;;;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.