saradis1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2007 Καλησπέρα σε όλους. Επειδή έχω πολύ εμπιστοσύνη στην κρίσης σας, θα ήθελα μια γνώμη για κάποια περιφεριακά που ψάχνω. Απο εσάς θα ήθελα να μου πείτε όχι μάρκες αλλα χαρακτηριστικά που πρέπει οπωσδήποτε να έχουν για τα εξής περιφεριακά Περιφεριακά............έως τιμή ------------------------------------ server....................4000 scanner (A4)..........1000 ups.........................150 router adsl.............200 κυρίως με νοιάζει για τον server. Για παράδειγμα, πόσο λέτε να ειναι οι μνήμες?τουλαχιστον 1GB?2GB? ο δίσκος? τουλάχιστον 80GB? Έτσι μερικές γνώμες θέλω για τα κύρια χαρακτηριστικά που θα απαρτίζουν το κάθε περιφεριακό για να μην πάρουμε μα****ες ενω μπορούσαμε να πάρουμε με τα ίδια λεφτά κάτι καλήτερο. Ευχαριστώ παιδιά εκ των προτέρων. :banging:
tassoss Νοέμβριος 8, 2007 #2 Νοέμβριος 8, 2007 δηλαδή θέλετε να εξαντλήσετε το ποσό?με τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό?και γιατί σκοπό προορίζονται αυτά τα "περιφερειακά"?
dpolal Νοέμβριος 8, 2007 #3 Νοέμβριος 8, 2007 Αν ξεκινάς την αναζήτηση με γνώση ΜΟΝΟ του τελικού ποσού που θα δώσετε άστο καλύτερα, παίξτε τα στο Joker...Πρώτα κάνε μια ανάλυση των αναγκών που θα κληθούν να καλύψουν το μηχανήματα τώρα και σε διάστημα μερικών χρόνων από τώρα και μετά καθόρισε το μπάτζετ σου.Μερικές παρατηρήσεις ακόμα...Server με 80άρη δίσκο ;;; Κάνε τον επί 5 και μετά επί άλλον έναν τουλάχιστον, για raid και πάλι λίγα θα είναι.RAM 2 ή 4GB ;;; Θα είναι file server ;;; aplication server ;;; λίγο απ'όλα server ;;;Scanner 1000 euro για Α4 ;;; Για δημόσια υπηρεσία ;;; Έχει κάτι Cannon με 100 ευρουλιάκια που είναι μια χαρά.UPS μέχρι 150 ευρώ ;;; Μετά τον server είναι το αμέσως ποιό σημαντικό κομμάτι, μή σου πώ και το ποιό σημαντικό.... (τριπλασίασε το ποσό, τουλάχιστον) router adsl ;;; θα έχετε και δίκτυο ;;; πόσα πισιά θα συνδεθούν επάνω ;;; (αν είναι πάνω από 4 έχασες)Software έχουμε στο μπάτζετ ή όχι ;;; Έχετε κανέναν γνωστό να τα στήσει σε linux μήπως ;;;Kαι μιας και αναφέρθηκε και το adsl για τους ιούς και τα λοιπά που θα κολλάνε τα πισιά κάθε τρείς και λίγο τί θα κάνετε ;;;Kαι όταν η κύρα Σούλα κατά λάθος πατήσει κάτι που δεν θυμάτι τί ήταν και σβήσει κάποιον φάκελο που έπιανε χώρο (π.χ. τον C:\windows) ποιός θα κληθεί να φτιάξει το πισί πάλι ;;; Hardware υποστήριξη έχουμε υπολογίσει ;;;Αν χαλάσει κάτι ποιός θα το φτιάξει και πώς ;;; Θα έρχετε τεχνικός μήπως ή θα στέλνετε τον server στον προμηθευτή κάθε φορά ;;; Aπό τα παραπάνω φαίνεται ότι η όλη ιστορία είναι ΠΟΛΥ ποιό σύνθετη από ότι φαντάζεσαι και με το να σου πούμε εδώ πάρε ευτό ή το ένα ή το άλλο ΔΕΝ θα σε βοηθήσουμε και ιδιαίτερα.
DarkSaga Νοέμβριος 8, 2007 #4 Νοέμβριος 8, 2007 scanner A3 τα μισά έντυπα του δημοσίου είναι φαρδύτερα λίγο η πολύ από Α4ups δίνεις πάρα πολύ λίγα
RootX Νοέμβριος 8, 2007 #5 Νοέμβριος 8, 2007 Φίλε, τα φθηνότερα πάρε, εσύ εμπιστέυεσαι την κρίση μας και εμείς τα λεφτά μας στα δημόσια ταμεία.
saradis1 Νοέμβριος 8, 2007 Author #6 Νοέμβριος 8, 2007 Αρχική απάντηση από dpolal2 Αν ξεκινάς την αναζήτηση με γνώση ΜΟΝΟ του τελικού ποσού που θα δώσετε άστο καλύτερα, παίξτε τα στο Joker...Πρώτα κάνε μια ανάλυση των αναγκών που θα κληθούν να καλύψουν το μηχανήματα τώρα και σε διάστημα μερικών χρόνων από τώρα και μετά καθόρισε το μπάτζετ σου.Μερικές παρατηρήσεις ακόμα...Server με 80άρη δίσκο ;;; Κάνε τον επί 5 και μετά επί άλλον έναν τουλάχιστον, για raid και πάλι λίγα θα είναι.RAM 2 ή 4GB ;;; Θα είναι file server ;;; aplication server ;;; λίγο απ'όλα server ;;;Scanner 1000 euro για Α4 ;;; Για δημόσια υπηρεσία ;;; Έχει κάτι Cannon με 100 ευρουλιάκια που είναι μια χαρά.UPS μέχρι 150 ευρώ ;;; Μετά τον server είναι το αμέσως ποιό σημαντικό κομμάτι, μή σου πώ και το ποιό σημαντικό.... (τριπλασίασε το ποσό, τουλάχιστον) router adsl ;;; θα έχετε και δίκτυο ;;; πόσα πισιά θα συνδεθούν επάνω ;;; (αν είναι πάνω από 4 έχασες)Software έχουμε στο μπάτζετ ή όχι ;;; Έχετε κανέναν γνωστό να τα στήσει σε linux μήπως ;;;Kαι μιας και αναφέρθηκε και το adsl για τους ιούς και τα λοιπά που θα κολλάνε τα πισιά κάθε τρείς και λίγο τί θα κάνετε ;;;Kαι όταν η κύρα Σούλα κατά λάθος πατήσει κάτι που δεν θυμάτι τί ήταν και σβήσει κάποιον φάκελο που έπιανε χώρο (π.χ. τον C:\windows) ποιός θα κληθεί να φτιάξει το πισί πάλι ;;; Hardware υποστήριξη έχουμε υπολογίσει ;;;Αν χαλάσει κάτι ποιός θα το φτιάξει και πώς ;;; Θα έρχετε τεχνικός μήπως ή θα στέλνετε τον server στον προμηθευτή κάθε φορά ;;; Aπό τα παραπάνω φαίνεται ότι η όλη ιστορία είναι ΠΟΛΥ ποιό σύνθετη από ότι φαντάζεσαι και με το να σου πούμε εδώ πάρε ευτό ή το ένα ή το άλλο ΔΕΝ θα σε βοηθήσουμε και ιδιαίτερα. Φίλε μου, ο server θα ειναι για τις ανάγκες του τμήματος Πολεοδομίας. απ'ότι κατάλαβα και εγώ θέλουν server λίγο απ'όλα αλλα κυρίως file sharing.Για τον scanner τα λέω και εγώ αλλα ποιος με ακούει. τι να κάνουμε, αυτά δίνουν. Για το ups...καλήτερα να μην σχολιάσω αυτόν που σύνταξε την περιγραφή και έκανε καταμερισμό στα λεφτά. τελος πάντων, ας ειναι όσο καλός γίνεται με αυτά τα λεφτά. Για harware και software υποστήριξη καθώς και για tech support είναι άλλα λεφτα. Δέν μας πειράζει. Αρχική απάντηση από RootX Φίλε, τα φθηνότερα πάρε, εσύ εμπιστέυεσαι την κρίση μας και εμείς τα λεφτά μας στα δημόσια ταμεία. Καλέ μου φίλε δεν εξαρτάται απο εμένα. Εμένα μου ειπαν αυτά ειναι τα λεφτά, φτιάξε προδιαγραφές. και εγώ πολίτης είμαι και πληρώνω :-) τι φταιω εγώ αν αυτοί δεν ξέρουν να χωρίσουν 9 πρόβατα σε 3 τσοπάνιδες? Αρχική απάντηση από DarkSaga scanner A3 τα μισά έντυπα του δημοσίου είναι φαρδύτερα λίγο η πολύ από Α4ups δίνεις πάρα πολύ λίγα Καλή η ιδέα σου. συμφωνώ.
dpolal Νοέμβριος 8, 2007 #7 Νοέμβριος 8, 2007 Αρχική απάντηση από saradis1 Φίλε μου, ο server θα ειναι για τις ανάγκες του τμήματος Πολεοδομίας. απ'ότι κατάλαβα και εγώ θέλουν server λίγο απ'όλα αλλα κυρίως file sharing.Για τον scanner τα λέω και εγώ αλλα ποιος με ακούει. τι να κάνουμε, αυτά δίνουν. ’ρα:Μνήμη μέχρι 2Gb είναι μια χαρά.Δίσκοι, πολλοί δίσκοι για raid.Κοίτα για λύση server επώνυμη (ΙΒΜ,DELL,HP) με 4-6 δίσκους SCSI για raid-5.Επίσης, ΜΕΓΑΛΟ scanner για να σκανάρουν σχέδια κλπ...
saradis1 Νοέμβριος 8, 2007 Author #8 Νοέμβριος 8, 2007 Αρχική απάντηση από dpolal2 ’ρα:Μνήμη μέχρι 2Gb είναι μια χαρά.Δίσκοι, πολλοί δίσκοι για raid.Κοίτα για λύση server επώνυμη (ΙΒΜ,DELL,HP) με 4-6 δίσκους SCSI για raid-5.Επίσης, ΜΕΓΑΛΟ scanner για να σκανάρουν σχέδια κλπ... Ωραία, συμφωνώ και εγώ.Βέβαια με τα λεφτά που δίνουν για scanner μέχρι τι μέγεθος λές να "απαιτήσω"? Α1 χαρτί? (για Α0 δεν φτάνουν σίγουρα).Για το Ups με τόσα λίγα λεφτα, τι minimum να πληρούνται? Για τον router δεν υπάρχει να σου πώ την αλήθεια κάτι συγκεκριμένο. Εφόσον λοιπόν δεν μας έχουν περιορίσει, γιατί να μην είναι οτι καλήτερο? 200 ευρουλάκια ειναι καλο ποσό νομίζω για ρούτερ. τι λές να ζητήσω? (το dsl το πρόσθεσα εγώ, δεν μας αναγκάζουν για dsl router).Εφόσον έτσι και αλλίως αυτά τα λεφτά θα ξοδευτούν, νομίζω οτι ειναι καλή ιδέα να μπούν τα καλήτερα και όχι οι ποιο μαλ***ες και υποβαθμίζουν τον ήδη υποβαθμισμένο Δημόσιο φορέα που έχουμε στην Ελλάδα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.