ennia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Παιδια ακουστε ενα κουφο...... Εχω 2 μοναδες dvd.1. DVD-ROM SONY (παλιο)2. DVD-RW NEC AD 7191Aεχουν μια βδομαδα τωρα που δεν βλεπουν ουτε cd ουτε dvd. οταν τους βαζω να διαβασουν κατι χανονται απο τη λιστα(διαχειρηση υλικου). το μεσημερι εβαλα ενα παιχνιδι στο NEC το διαβασε, κατα λαθος ομως το εβγαλα και οταν το ξανα εβαλα δεν το εβλεπε.Μου εχουν σπασει τα νευρα. τι λετε να φταιει?????
knight_77 Νοέμβριος 7, 2007 #3 Νοέμβριος 7, 2007 'Η δοκιμασε με αλλο IDE καλωδιο μπας και φταιει αυτο....
ennia Νοέμβριος 7, 2007 Author #4 Νοέμβριος 7, 2007 λετε να εχουν μπλοκαρει? θα τα βγαλω και θα τα ξανα βαλω.
hayabusa Νοέμβριος 7, 2007 #5 Νοέμβριος 7, 2007 μαλλον κατι εχει γινει με καλωδιοταινια....ή ( αν και δεν το νομιζω) μπορει να υπαρχει καποιο προβλημα με το τροφοδοτικο σου...
ennia Νοέμβριος 7, 2007 Author #6 Νοέμβριος 7, 2007 μην μου λες για τροφοδοτικο τωρα γιατι δεν υπαρχει μια...........:rant: :rant: :rant: ελπιζω να ειναι η καλωδιοταινια. το μεσημερι εβγαλα την καλωδιοταινια και απο τα δυο την ξανα εβαλα και τελικα το ειδε με το ζορι το NEC(το dvd εννοω). θα βαλω μια αλλη και θα δουμε τι θα γινει...
hayabusa Νοέμβριος 7, 2007 #7 Νοέμβριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από ennia μην μου λες για τροφοδοτικο τωρα γιατι δεν υπαρχει μια...........:rant: :rant: :rant: το κακο με τις βλαβες ειναι οτι ποτέ δεν κοιτάνε πότε εχεις φραγκα.....Αρχική απάντηση από ennia ελπιζω να ειναι η καλωδιοταινια. το μεσημερι εβγαλα την καλωδιοταινια και απο τα δυο την ξανα εβαλα και τελικα το ειδε με το ζορι το NEC(το dvd εννοω). θα βαλω μια αλλη και θα δουμε τι θα γινει... με διαφορετικη επρεπε να δοκιμασεις...γιατι αν αυτη εχει οντως προβλημα δεν θα το καταλαβαινες βγαζοντας και ξαναβαζοντας τηνΤωρα που το θυμαμαι ενα παρομοιο προβλημα ειχα και εγω οταν ειχαπαρει το LG DVD-RW μου. Δεν το εβλεπε ουτε καν στο BIOS( τον σκληρο ομως που ειχα στην ιδια καλωδιοταινια τον εβλεπε κανονικα). Τελικα την αλλαξα με αυτη που ειχε μεσα το αντιγραφικο και ησυχασα!Δεν μας ειπες, στο ΒIOS φαινονται οι συσκευες;
ennia Νοέμβριος 7, 2007 Author #8 Νοέμβριος 7, 2007 στο ΒIOS φαινονται οι συσκευες κανονικα. απλα οταν βαζω ενα δισκακι στο dvd-rom αυτο χανεται απο τις συσκευες. αλλα αν κανεις ευρεση υλικου εμφανιζεται παλι.
hayabusa Νοέμβριος 7, 2007 #9 Νοέμβριος 7, 2007 πολυ περιεργο ρε παιδι μου...firmware update δοκιμασες να κανεις;
lord Νοέμβριος 7, 2007 #10 Νοέμβριος 7, 2007 Υποθέτω τα έχεις δηλώσει σωστά master slave έτσι ?Όχι στο cs και όπως τα πάρει ??
ribo Νοέμβριος 7, 2007 #11 Νοέμβριος 7, 2007 Δοκίμασε και τη λύση αυτή από το site της Microsofthttp://support.microsoft.com/kb/314060γιά την περίπτωση που "χάνονται" optical drives.και φυσικά τσέκαρε master - slave όπως πρότεινε και ο lord.
hayabusa Νοέμβριος 7, 2007 #12 Νοέμβριος 7, 2007 ρε παιδια δεν ειναι δυνατον να εχει ψκανω λαθος στα master/slave γιατι πρωτον δεν θα του δημιουργουσε τετοιο προβλημα και δευτερον θα το εβλεπε κατα την εκκινηση του υπολογιστη που θα του εβγαζε σφαλμα...
ennia Νοέμβριος 8, 2007 Author #13 Νοέμβριος 8, 2007 firmware στο NEC εχω βαλει. στο SONY δεν εχω βαλει γιατι δεν υπαρχουν, εχω ψαξει στο νετ αλλα δεν εχω βρει. master/slave ειναι σωστα σιγουρα. αυριο θα δοκιμασω και αυτο που λεει ο ribo.
adok13 Νοέμβριος 12, 2007 #14 Νοέμβριος 12, 2007 εγω παντως τετοιο προβλημα ειχα παλια οταν ειχα βαλει στην ιδια καλωδιοταινια δυο dvd-rom σε master,επαιζαν κανονικα αλλα καμια φορα του τη βαραγε και δεν εβρισκε το ενα απτα δυο.
hayabusa Νοέμβριος 12, 2007 #15 Νοέμβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από ennia αυριο θα δοκιμασω και αυτο που λεει ο ribo. τελικα δεν μας ειπες τι εγινε...
ennia Νοέμβριος 13, 2007 Author #16 Νοέμβριος 13, 2007 sorry αλλα δεν εχω ιντερνετ. αλλαξα καλωδιοταινια και το προβλημα φαινεται να λυθηκε. Δηλ. δεν εχω ξανα αντιμετοπισει κατι παρομοιο.Ευχαριστω για τη βοηθεια.......:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.