knight_77 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Καλημερα παιδες.... Λοιπον το προβλημα μου ειναι το εξης..... Εχω δυο PC.Το κεντρικο με 2 θυρες lan οn board και ενα HTPC στο σαλονι με μια.... Η μια θυρα του κεντρικου συνδεεται με το modem/router ενω στην αλλη εχω συνδεσει το HTPC.... Αυτο που θελω ειναι να εχω νετ και στο HTPC. ΙP adresses κλπ τσεκαρισμενα.Win XP Pro και στα δυο PC... Δεν βλεπει το ενα το αλλο και φυσικα no internet στο HTPC.... Υπαρχει καποιος τροπος ή θελω hub? Eυχαριστω
dpolal Νοέμβριος 7, 2007 #2 Νοέμβριος 7, 2007 Το htpc δεν μπαίνει στο router ;;;;Για το πισί με τις δύο θύρες τώρα φαντάζομαι ότι θα τις βλέπει σαν δύο ξεχωριστά δίκτυα και ίσως χρειάζεται να γίνουν brigded για να δουν το ένα το άλλο.(δεν το έχω κάνει ποτέ όμως και δεν το ξέρω)
inertiacreep Νοέμβριος 7, 2007 #3 Νοέμβριος 7, 2007 Μια απλή λύση είναι να βάλεις proxy στο κεντρικό (πχ CCProxy).Καλό θα ήταν αν μπορούσε να γίνει αυτό το bridge μεταξύ των καρτών αλλά κι εγώ δεν ξέρω και όταν χρειάστηκα κάτι τέτοιο δεν ασχολήθηκα και πολύ (βλέπε λύση).Αλλιώς χτυπάς ένα switch...
trendy Νοέμβριος 7, 2007 #4 Νοέμβριος 7, 2007 Αν δε σε πειράζει να μην έχει το htpc internet όταν το άλλο είναι κλειστό, μπορείς να κάνεις ένα bridge και στα 2 interfaces και να του βάλεις μία ip από το subnet του modem-router.Αλλιώς πρέπει να το συνδέσεις πάνω στο modem-router.
knight_77 Νοέμβριος 7, 2007 Author #5 Νοέμβριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από dpolal2 Το htpc δεν μπαίνει στο router ;;;; ......... Οχι γιατι το router εχει μια θυρα lan..... Αρχική απάντηση από inertiacreep Μια απλή λύση είναι να βάλεις proxy στο κεντρικό (πχ CCProxy). Καλό θα ήταν αν μπορούσε να γίνει αυτό το bridge μεταξύ των καρτών αλλά κι εγώ δεν ξέρω και όταν χρειάστηκα κάτι τέτοιο δεν ασχολήθηκα και πολύ (βλέπε λύση). Αλλιώς χτυπάς ένα switch... Τhnx για το link.... Θα το δοκιμασω Oποιος ξερει περι bridging ας βοηθησει....
trendy Νοέμβριος 7, 2007 #6 Νοέμβριος 7, 2007 Επιλέγεις τα 2 interfaces και κάνεις δεξί κλικ->bridge.
knight_77 Νοέμβριος 7, 2007 Author #7 Νοέμβριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από trendy Αν δε σε πειράζει να μην έχει το htpc internet όταν το άλλο είναι κλειστό, μπορείς να κάνεις ένα bridge και στα 2 interfaces και να του βάλεις μία ip από το subnet του modem-router.Αλλιώς πρέπει να το συνδέσεις πάνω στο modem-router. Δεν εχω προβλημα να μην εχω νετ οταν ο κεντρικος ειναι κλειστος....Bridge πως κανω? :computer:Αρχική απάντηση από trendy Επιλέγεις τα 2 interfaces και κάνεις δεξί κλικ->bridge. Thnx mate.... Οταν λες interfaces εννοεις τα Local Area Connections?
inertiacreep Νοέμβριος 7, 2007 #8 Νοέμβριος 7, 2007 Ναι αυτά εννοεί. Αυτό ήταν όλο κι όλο το bridge? Damn Να δουλεύει άραγε αν οι ip των συνδέσεων είναι διαφορετικές (10.0.0.Χ & 192.168.0.Χ)? Θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι να δούμε.
trendy Νοέμβριος 7, 2007 #9 Νοέμβριος 7, 2007 Αφού κάνεις το bridge ορίζεις νέες ρυθμίσεις στο bridged interface.
knight_77 Νοέμβριος 7, 2007 Author #10 Νοέμβριος 7, 2007 Αν καταλαβα καλα θα κανω bridge και στα δυο connections (Local & Internet) στον κεντρικο H/Y και στο HTPC....Το ΙP Subnet του rοuter ειναι 255.255.255.0....Εγω δηλ. θα βαλω 255.255.255.* ως IP address και στα δυο PC ?
trendy Νοέμβριος 7, 2007 #11 Νοέμβριος 7, 2007 To htpc δεν το πειράζεις.Το bridge γίνεται στο μεσαίο pc στα 2 interfaces του. Αφού το κάνεις είτε το αφήνεις να πάρει μόνο του αυτόματα ρυθμίσεις ή τις βάζεις με το χέρι, ό,τι έκανες μέχρι τώρα.
knight_77 Νοέμβριος 7, 2007 Author #12 Νοέμβριος 7, 2007 Thnx θα το δοκιμασω.... Edit: Το πρωτο μου post απο το HTPC! Eυχαριστω για τος απαντησεις...... (τελικα το bridge εκανε τη δουλεια)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.