Kostas_Asoee Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Γειά και χαρά σας! Όπως άνοιξα σε ένα άλλο θρεντ σχετικά με την αγορά καινούργιας οθόνης, πήρα τελικά την LG 226WTQ.. (22άρα wide) Το πρόβλημα είναι το εξής: Εκεί που είμαι κανονικά στο desktop και κάνω διάφορα, πχ γράφω, ανοιγοκλείνω γρήγορα τα παράθυρα, παίζω video κλπ, ξαφνικά κολλάει η εικόνα προς στιγμήν, μετά από λίγο μαυρίζει τελείως η οθόνη και ξανανοίγει σχεδόν αστραπιαία.. Αυτό το πράγμα έχει συμβεί ήδη πάρα πολλές φορές και δεν την έχω ούτε μία μέρα.. Καταρχάς σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι ελλατωματική η οθόνη.. Μετά όμως θυμήθηκα ότι κατα καιρούς και με την παλιά μου οθόνη υπήρχε το ίδιο πρόβλημα σε πολύ πιο αραιά χρονικά διαστήματα φυσικά... Οπότε η σκέψη πάει κατευθείαν στην κάρτα γραφικών. Είναι μία ALbatron 7800 GTX που την είχα πάρει πριν 2 χρόνια σε μία προσφορά που έιχε βγάλει το Πλαίσιο στα 200 ευρώ αν θυμάστε.. Και νομίζω πως τα προβλήματα ΚΑΙ στην προηγούμενη οθόνη άρχισαν μόλις άλλαξα κάρτα γραφικών... Τί έχετε να πείτε γι αυτό το πρόβλημα..? Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο? Τελικά φταίει η κάρτα γραφικών? PLEASE HELP!!! PS: Η παρένθεση του topic κολλάει στο γεγονός ότι 3 χρόνια τώρα μ'αυτόν τον υπολογιστή, και τί δεν έχει χαλάσει! Κάρτα γραφικών, motherboard, επεξεργαστής, dvd-rom, dvd-r, 2 σκληροί δίσκοι, οθόνη...και τώρα αυτό!! Μάλλον κάποιος με έχει μουτζώσει!!
BlueChris Νοέμβριος 7, 2007 #2 Νοέμβριος 7, 2007 Ερώτηση... τι σύστημα έχεις και πες αν έχεις πουσάρει την κάρτα. Ρωτάω γιατί εγώ το παθαίνω αυτό που λες μόνο αν κλοκάρω την κάρτα υπερβολικά και τα Vista σταματήσουν και ξαναξεκινήσουν τον driver της Nvidia. Αν δεν έχεις πειράξει καθόλου την κάρτα πες τι θερμοκρασίες έχει.
Kostas_Asoee Νοέμβριος 7, 2007 Author #3 Νοέμβριος 7, 2007 Δεν έχω πειράξει τίποτα απολύτως από την κάρτα γραφικών.. Η θερμοκρασία που μου βγάζει είναι 71 βαθμοί κελσίου, όπως γράφω τώρα..
Rommel.Gr Νοέμβριος 7, 2007 #4 Νοέμβριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από Kostas_Asoee [Σήμερα, στις 03:01] Δεν έχω πειράξει τίποτα απολύτως από την κάρτα γραφικών.. Η θερμοκρασία που μου βγάζει είναι 71 βαθμοί κελσίου, όπως γράφω τώρα.. Αν εχεις 71 βαθμους χωρις να παιζεις καποιο παιχνιδι(απλα εισαι NET)βγαλε την και καθαρισε την ψυχτρα της και συντομα κιολας.
mortisboy Νοέμβριος 7, 2007 #6 Νοέμβριος 7, 2007 ...εγω να ρωτησω τι τροφοδοτικο εχεις?...γιατι μαλλον για ολα αυτα που εχεις παθει φταιει το psu !!!
hayabusa Νοέμβριος 7, 2007 #7 Νοέμβριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από o polonos Τι καρτα εχεις ? το λεει παραπανω, 7800 GTXΚοιτα, γνωμη μου ειναι αν θες να την κρατησεις λιγο καιρο ακομα να την βγαλεις και να την καθαρισεις οσο το δυνατον συντομοτερα, να την αλλαξεις παστα και αν δεις οτι η υψηλη θερμοκρασια παραμενει τοτε να κοιταξεις για καμια αλλη ψυκτρα...
Kostas_Asoee Νοέμβριος 7, 2007 Author #8 Νοέμβριος 7, 2007 Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, πάντα απ'ό,τι θυμάμαι είχε υψηλές θερμοκρασίες η συγκεκριμένη κάρτα.. Δηλαδή το 60άρι στάνταρ.. Συν το ότι κράσαρε σε παιχνίδια κατά καιρούς.. Επίσης αν φταίει το τροφοδοτικό, γιατί δεν επηρεάζει τίποτα άλλο??Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίει η οθόνη.. Ξετρύπωσα τον παλιό υπολογιστή, με μία 3D Blaster Banshee, και δεν έχει κάνει το παραμικρό η οθόνη.. ’ρα μάλλον αποκλείστηκε αυτό το ενδεχόμενο... Το ενδεχόμενο να φταίει το καλώδιο τροφοδοσίας της κάρτας γραφικών παίζει?? Επίσης οι υφηλές θερμοκρασίες που λέτε, είναι δυνατόν να προκαλούν το συγκεκριμένο πρόβλημα που σας περιέγραψα??? Υ.Γ.: Και κάτι ακόμα ξέχασα να ανφέρω.. Μερικές φορές κλείνει η οθόνη και μου βγάζει το μήνυμα Digital Power Saving Mode.. Και φτιάχνει μόνο με restart.
Kostas_Asoee Νοέμβριος 7, 2007 Author #9 Νοέμβριος 7, 2007 Καθάρισα την ψύκτρα και τώρα όπως γράφω η θερμοκρασία είναι 50-52 βαθμοί κελσίου..Δοκίμασα πριν την οθόνη στην 7800 GTX, σε ανάλυση 1280*1024, γιατί και στην Banshee έπαιζε σ'αυτή την ανάλυση (η Banshee δεν υποστηρίζει περισσότερο), και τη σύνδεσα μόνο σε analog θύρα. Μου εμφάνισε το πρόβλημα μία φορά μόνο, μέχρι να αυξήσω την ανάλυση σε 1680*1080, εκεί που όλο αναβόσβηνε πριν. Παίζω βίντεο και γράφω και προς το παρόν δεν έχει κάνει κάτι.. Η θερμοκρασία στους 53.. Ίδωμεν...edit: Μόλις το έκανε... Στο κλασσικό σημείο που το κάνει πάντα. Όταν πάω να σβήσω ένα sortcut από το start menu, και με ρωτάει αν όντως το θέλω, κολλάει προς στιγμήν, σβήνει η οθόνη και ανάβει αμέσως.. ’ρα πρόβλημα με την οθόνη μάλλον αποκλείστηκε οριστικώς.. Βέβαια, το γεγονός ότι καθάρισα την κάρτα μπορεί να μειώσει τα προβλήματα όπως φαίνεται μέχρι τώρα.. Υπάρχει περίπτωση πλέον να φταίει κάτι άλλο εκτός από την κάρτα γραφικών???
hayabusa Νοέμβριος 7, 2007 #10 Νοέμβριος 7, 2007 πρεπει να ειχε μπολικη βρωμια πανω της ε; γιατι να πεσει ~20 βαθμους με το καθαρισμα ειναι κατι που δεν γινεται καθε μερα....Δοκιμασες να κατεβασεις τους τελευταιους οδηγους απο το site της nvidia να δεις μηπως φτιαξει το προβλημα;Το Digital Power Saving Mode πρεπει να ειναι καποια ρυθμιση...Ψαξτο και βρες πως αλλαζει για να μην εχεις προβλημα...
Kostas_Asoee Νοέμβριος 7, 2007 Author #11 Νοέμβριος 7, 2007 Όπως είπα και στο edit από πάνω, μου ξανάκανε το ίδιο πρόβλημα με το αστραπιαίο μαύρισμα της οθόνης. Είχε μπόλικη βρωμιά.. Όσον αφορά τους drivers, δοκίμασα πολλούς drivers, τώρα έχω τους τελευταίους.. Παρεπιπτόντως έχω x64 windows..
hayabusa Νοέμβριος 7, 2007 #12 Νοέμβριος 7, 2007 σιγουρα η ανεβασμενη θερμοκρασια μπορει να σου δημιουργησει προβληματα αλλα οπως φαινεται δεν ευθυνεται αυτη τελικα....δεν ξρω ρτι αλλο να προτεινω...αν εχεις ακομα εγγυηση πηγαινε την πισω και τελειωσες...
Kostas_Asoee Νοέμβριος 7, 2007 Author #13 Νοέμβριος 7, 2007 Πάντως το γεγονός είναι ότι τα προβλήματα, τουλάχιστον μέχρι τώρα, μειώθηκαν δραματικά.. Βέβαια δεν έχω ακόμα τσεκάρει την digital υποδοχή, ακόμα με analog δουλεύω.. Θέλω να δοκιμάσω και μερικά ακόμα ενδεχόμενα.. Πρώτα δοκίμασα να βάλω την κάρτα σε διαφορετική PCI Express υπόδοχη. Επίσης θέλω να αλλάξω το καλώδιο τροφοδοσίας της κάρτας γραφικών και να κάνω και άλλες δοκιμές με drivers...
Kostas_Asoee Νοέμβριος 7, 2007 Author #14 Νοέμβριος 7, 2007 Έχει γ@μηθεί πάλι να αναβοσβήνει... Έλεος.. Τελικά μόνο την θερμοκρασία κατάφερα να κατεβάσω.. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να αλλάξω καλώδιο τροφοδοσίας στην κάρτα γραφικών..
mariosalice Νοέμβριος 8, 2007 #15 Νοέμβριος 8, 2007 Ποτέ δεν τις συμπάθησα αυτές τις 7800gtx. Έχω δύο τέτοιες και κάθονται. Τις άλλαξα γιατί ζεσταίνονται πολύ. Δεν βγάζουν και τον αέρα έξω, αλλά μέσα στο κουτί και ζεσταίνουν και το εσωτερικό του υπολογιστή. Κατά τα άλλα είναι γρήγορες κάρτες και σε καλύπτουν μια χαρά. Σκέψου ίσως να αλλάξεις το σύστημα ψύξης της κάρτας, με κάποιο που βγάζει τον αέρα έξω. Δοκίμασες με ανοικτό κουτί? Αν σε ενδιαφέρει πάρε μια δική μου για δοκιμή ή κάνεις RMA τη δική σου
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.