JdCZT Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2007 Εχω ενα μικρο κολλημα στον κωδικα μου...η ασκηση ζηταει να εισαγουμε εναν τελεστη μεταξυ των +-*/ και εναν ακεραιο και στη συνεχεια να κανει διαδοχικεσ πραξεις αφου κραταει σε μια τεμπ το αποτελεσμα...το κολλημα μου ειναι οτι σε περιπτωση που ο χρηστης δωσει 'c' να μηδενιζουν ολα τα στοιχεια(το γνωστο δλδ 'c' σε ολα τα κομπιουτερακια) και οταν δινει 'x' να τερματιζει το προγραμμα...προφανως τα c και x θα εισαγονται ως τελεστες και θα περνουν απο μια λογικη συνθηκη ελεγχου αλλα οταν επιχειρω να τα δωσω στο προγραμμα στο 'c' δεν συμβαινει τπτ και στο δε 'x' πρεπει να το δωσω 2 φορες για να δουλεψει...και κατι τελευταιο...Ο κωδικος μορφοποιησης που χρησιμοποιω ειναι ο %s....οταν βαζω τον %c δε δουλευει η προσθεση και η αφαιρεση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Νοέμβριος 6, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2007 έχεις while που να δουλευει μόνο με τα νούμερα για αρχή? ώστε όταν περιμένεις τελεστέο να δέχεσαι μονο νούμερα? έψαξες για calculator code μήπως? ή θέλεις να το λύσεις μόνος σου? τι συνθηκες επιβάλεις στην είσοδο? βρες και την fflush ή flashget αδειάζει το stream buffer με ευεργετικές συνέπειες. χτύπα printf πριν και μετά τις εντολές εισόδου για να βλέπεις τι κρατάνε στην πράξη οι καταχωρητές σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
JdCZT Νοέμβριος 6, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2007 το δουλευω με switch για τα +-*/ οπου και εκλαμβανονται ως αλφαριθμητικα....το θεμα ειναι τα x και c τα δουλευω με if αλλα προφανως ειναι μεμονωμενοι χαρακτηρες και δεν τους καταλαβαινει η if ως αλφαριθμητικα...δεν εχω πολλες γνωσεις στη c.Το θεμα ειναι πως γινεται να εισαγω τα c και x με κωδικο %s αφοσων ειναι χαρακτηρες...Parsing στη c πως γινεται?Θελω να τη φτιαξω μονος μου γτ αν δε μαθω τωρα c στα επομενα εξαμηνα (βλ δομες) θα τα βρω σκουρα.Ευχαριστω προκαταβολικα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 6, 2007 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2007 Υπάρχουν οι συναρτήσεις atoi(char c) που σου μετατρέπει τον ascii σε integer, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να κάνεις την είσοδό σου ακέραιο και να κάνεις την πράξη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις για είσοδο είτε την getchar(char c) είτε την scanf που παίρνει διάφορα ορίσματα, ανάλογα το τι θα του πεις ότι θα διαβάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JdCZT Νοέμβριος 10, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2007 Παιδια κατι αλλο...πως γινεται να εισαγω προηγουμενα διαβασμενο πινακα (εστω Α[ι]) σε μια συναρτηση χωρις να χρειστει να ξαναεισαγει τα στοιχεια ο χρηστης...ετσι ςστε σε αυτη να γινει μια συγκριση;Ευχαριστω... πχ for(i=0;i<10;i++){ v=Vath(); A=g; } for(i=0;i<10;i++){ m=Met(); B=c; } στην Met() εννοω να εχει ετοιμα τα στοιχεια του Α[ι]... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 10, 2007 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2007 Το παράδειγμα που παραθέτεις δεν είναι κατατοπιστικό του τι θέλεις να κάνεις, ούτε βγάζω νόημα από αυτό που ζητάς. Τι σχέση έχει αν ο πίνακας είναι διαβασμένος και για ποιο λόγο να εισάγει ο χρήστης τα δεδομένα αν δε θέλει να τα αλλάξει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.