Jump to content

Δημιουργία home (wireless) lan.

geogeoland

Recommended Posts

Πλέον οι κατασκευαστές βγάζουν τις κάρτες δικτύου auto-mdi οπότε σε λίγο δε θα υπάρχει ανάγκη για cross.

Αρχική απάντηση από geogeoland

Χμμμ... άρα υπάρχουν και ορισμένα που δεν έχουν και τα συνδέεις με crossover?

(Αυτό έχει απ' ότι κατάλαβα..)

Όχι, το crossover ήταν για να συνδέσεις απευθείας δύο υπολογιστές χωρίς να παρεμβάλεις hub ή switch.

Τα ποιό παλιά hub/switch δεν αναγνώριζαν το crossover καλώδιο και δεν λειτουργούσαν με αυτό, τα ποιό καινούργια (όχι όλα) το αναγνωρίζουν και προσαρμόζονται κατάλληλα.

ΑΥτό γίνεται για να μην βγούν τα καλώδια άχρηστα και να τα χρησιμποιείς αν τα έχεις.

Αρχική απάντηση από trendy

Για να εκτυπώνουν όλοι οι υπολογιστές του δικτύου.

και πρεπει να τραβίξει 20μέτρα προέκταση???.

Μπορεις να το εχεις διπλα στο ενα pc και οποιος θέλει να ερχετε να περνει τα εκτυπωμένα.

ή παρε εναν εκτυπωτή δικτύου.

geogeoland θα μπορεις να εκτυπωσείς μόνο οταν ειναι ανοικτός ο υπολογιστής με τον εκτυπωτή.

’μα το βολεύει έτσι και δε θέλει να πάρει εκτυπωτή δικτύου...

Πάντως ορισμένα modem-routers έχουν και print server δυνατότητες, geogeoland εξέτασέ το.

Αρχική απάντηση από LordOfRings

και πρεπει να τραβίξει 20μέτρα προέκταση???.

Μπορεις να το εχεις διπλα στο ενα pc και οποιος θέλει να ερχετε να περνει τα εκτυπωμένα.

ή παρε εναν εκτυπωτή δικτύου.

geogeoland θα μπορεις να εκτυπωσείς μόνο οταν ειναι ανοικτός ο υπολογιστής με τον εκτυπωτή.

Αναγκαστικά πρέπει να κάνω την προέκταση, γιατί είναι πολύ περιορισμένες οι επιλογές που έχω σχετικά με την τοποθέτηση των αντικειμένων. Για να καταλάβεις, μόνο το ρούτερ μπορώ να διαλέξω πού θα βάλω, και αυτό σε μια ακτίνα ~1 μετρου. Όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα υπάρχουν ήδη και είναι στη θέση τους. Γι αυτό και δε παίρνω εκτυπωτή δικτύου. Γιατί να δώσω λεφτά για άλλο εκτυπωτή που θα πρέπει να συντηρώ και να μου τρώει χώρο με μέτρια χρήση, όταν με max 80 και αν κάνω αυτό που θέλω με 40 μπορώ να έχω το ίδιο αποτέλεσμα με κέρδος σε χώρο και συντήρηση? :);):)

@trendy, γι αυτό ακριβώς έχω διαλέξει αυτό το router. Γιατί είναι απο τα λίγα που παρέχουν print server ενσωματωμένο. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.