geogeoland Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Χαιρετώ! Μου έχει καρφωθεί η επιθυμία να δημιουργήσω δίκτυο σπίτι μου, συνδέοντας τα 2 PC που έχω. Η σκέψη έχει ως εξής. Το σπίτι είναι σε σχήμα Π , με τους 2 υπολογιστές να βρίσκονται διαμετρικά αντίθετα στο σπίτι. Το router θα μπεί περίπου στη μέση, οπου ο ένας υπολογιστής θα συνδεθεί με καλώδιο lan 20 μέτρων (τόσο χρειάζεται, καθώς η απόσταση είναι γύρω στα 5 σε ευθεία, αλλά θα πάει πίσω απο καναπέδες και...ντουλάπια για να μη φαίνεται) και θα συνδεθεί επάνω και ο laser printer που βρίσκεται δίπλα στο ενα PC για να εξυπηρετεί όλο το δύκτιο, με 4 επεκτάσεις usb... απανωτά. Ο δεύτερος υπολογιστής, καθώς βρίσκεται στο άλλο άκρο, θα συνδεθεί με ασύρματη κάρτα δικτύου. Τα υλικά που έχω κατα νού είναι τα εξής.. Router: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978253&product=976490 Κάρτα δικτύου: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978243&product=976466 Καλώδιο Lan http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978287&product=878197 Και τέλος 4X http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978279&product=877905 Συνολικό κόστος περί τα 300. Αυτό που ρωτάω βασικά είναι πράγματα όπως α)αυτά τα υλικά ή κάποια άλλη πρόταση? β) αυτό με το usb θα δουλέψει ή θα πέσει τόσο η τάση απο τα πολλά καλώδια που να σκε σκεφτώ κάτι άλλο? γ) αξίζει το 802.11n ή μπα? δ) και τέλος, αν δεν πρόσεξα κάτι να μου το επισημάνετε, πχ το καλώδιο Lan αν πρέπει να είναι για σύνδεση μέσω switch ή όχι κλπ. Τέτοια πράγματα γενικά. Εεευχαριστώ! Ορίστε! Το έφτιαξα, αμέσως να με φάτε! Παπαπα.... Μη πάει να κάνει κανείς σχεδιάγραμμα να ανεβάσει...
Zarras Νοέμβριος 5, 2007 #4 Νοέμβριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 22:58] η σκέψη ποια είναι? Αρχική απάντηση από geogeoland [Σήμερα, στις 20:29] Η σκέψη έχει ως εξής. Το σπίτι είναι σε σχήμα Π χαζουλη Saga, τι αλλο θες να σου πει ο αν8ρωπος?
geogeoland Νοέμβριος 5, 2007 Author #6 Νοέμβριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από YDinopoulos π= 3,14 κτλπ ? Σορρυ ρε παιδιά, κόλλησε το μαμημένο το ιντερνετ πάνω στη διατύπωση της πρότασης και δεν πρόλαβα να το τελειώσω, μη με φάτε!!! (Η διαφορές στην ώρα οφείλονται στο οτι πήγα να φάω με την αίσθηση πως δεν είχε postαριστεί. Η τύχη μου δούλεβε.. Νταξ, όχι οτι τώρα το έκανα πολύ καλύτερο, ίσως να προσπαθώ ακόμη εις μάτην να κρατήσω τη θέση στο hall of fame, αλλά στις 1 το βράδυ, γκολ...ποιός ξέρει, μπορεί να κερδίζω κάτι στο "ξέρεις οτι ασχολείσαι υπερβολικά με τα PC όταν... )
YDinopoulos Νοέμβριος 5, 2007 #7 Νοέμβριος 5, 2007 Γιατι δεν βαζεις homeplug? Ειναι γυρω στα 50 με 1 θυρα lan και περιπου 85 με 4.Τα βαζεις οπου θες, αν θες βαζεις κ εκει τον εκτυπωτη (αν εχει lan...) και εισαι κα8αρος.Μεγιστη ταχυτυτα 80-82 Mpbs (84 λεει, αλλα παντα υπαρχει θορυβος)
trendy Νοέμβριος 6, 2007 #8 Νοέμβριος 6, 2007 α)αυτά τα υλικά ή κάποια άλλη πρόταση? β) αυτό με το usb θα δουλέψει ή θα πέσει τόσο η τάση απο τα πολλά καλώδια που να σκε σκεφτώ κάτι άλλο? γ) αξίζει το 802.11n ή μπα? δ) και τέλος, αν δεν πρόσεξα κάτι να μου το επισημάνετε, πχ το καλώδιο Lan αν πρέπει να είναι για σύνδεση μέσω switch ή όχι κλπ. Τέτοια πράγματα γενικά. α)Καλά φαίνονται αυτά που έχεις διαλέξει. β)Σίγουρα είναι αρκετή η απόσταση, οπότε καλού κακού κοίταξε στο google μήπως βρεις το μέγιστο μήκος καλωδίου που μπορείς να βάλεις στο usb. γ)δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά αν πιάνει κλασσικά τα μισά από όσα λέει (270/2=135Mbps) αξίζει τα λεφτά του. δ) Το καλώδιο αρκεί να είναι straight και σου αρκεί cat5 και πάνω για 100Mbps.
geogeoland Νοέμβριος 6, 2007 Author #9 Νοέμβριος 6, 2007 Αρχική απάντηση από trendy α)Καλά φαίνονται αυτά που έχεις διαλέξει. β)Σίγουρα είναι αρκετή η απόσταση, οπότε καλού κακού κοίταξε στο google μήπως βρεις το μέγιστο μήκος καλωδίου που μπορείς να βάλεις στο usb. γ)δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά αν πιάνει κλασσικά τα μισά από όσα λέει (270/2=135Mbps) αξίζει τα λεφτά του. δ) Το καλώδιο αρκεί να είναι straight και σου αρκεί cat5 και πάνω για 100Mbps. Ευχαριστώ! ’ρα, ψάχνουμε google για το usb και... μια ερώτηση μόνο. Με το straight στο καλώδιο τί εννοείς ακριβώς? ( )
defiant Νοέμβριος 6, 2007 #10 Νοέμβριος 6, 2007 To crossover καλωδιο ειναι για συνδεση pc με pc απευθειας μεσω των καρτων δυκτιου.To straight ειναι για ειναι για συνδεση μεσω hub ή switch.
geogeoland Νοέμβριος 6, 2007 Author #11 Νοέμβριος 6, 2007 Αρχική απάντηση από defiant To crossover καλωδιο ειναι για συνδεση pc με pc απευθειας μεσω των καρτων δυκτιου. To straight ειναι για ειναι για συνδεση μεσω hub ή switch. οκ, ένιωσα! Με κατατοπίσατε πλήρως. Για το καλώδιο μάλλον θα κάνω κάτι με active repeater, θα μου βγεί κοντά στα 40, ενώ με wireless για τον εκτυπωτή στα 80 και θα έριχνε την ταχύτητα του δικτύου καθώς είναι g... ’, τώρα που το θυμήθηκα... αυτό το router που είναι n, σε g και b δουλεύει? Και γενικώς, υπάρχει backwards compatibility?
trendy Νοέμβριος 6, 2007 #12 Νοέμβριος 6, 2007 Από τη wikipedia βρήκα αυτό:An 802.11 access point may operate in one of three modes: 1. Legacy (only 802.11a, and b/g) 2. Mixed (802.11a, b/g, and n) 3. Greenfield (only 802.11n) - maximum performanceΜάλλον λόγω των πολλών κεραιών που έχει μπορεί να παίξει και σε άλλη μπάντα ταυτόχρονα.
LordOfRings Νοέμβριος 6, 2007 #13 Νοέμβριος 6, 2007 ολλα αυτα ειναι προτόκολα για wlan να κοιτάξεις η κάρτα και το ρουτερ να υποστηρίζουν το ίδιο.. για ποιο λόγο θές να έχεις τον εκτυπωτή μαζί με το ρουτερ? δεν εχω κατάλαβει .. ..
geogeoland Νοέμβριος 6, 2007 Author #15 Νοέμβριος 6, 2007 Αρχική απάντηση από LordOfRings ολλα αυτα ειναι προτόκολα για wlan να κοιτάξεις η κάρτα και το ρουτερ να υποστηρίζουν το ίδιο.. για ποιο λόγο θές να έχεις τον εκτυπωτή μαζί με το ρουτερ? δεν εχω κατάλαβει .. .. Αυτό το ξέρω, απλώς επειδή δεν έγραφε κάτι στο site του πλαισίου πχ, και στο site της USR δεν το έχει καν, reviews χρόνο να ψάξω και να διαβάσω δεν είχα (δευτέρα λυκείου γαρ) οπότε έριξα ερώτηση. Τελικά έχει, ναι. Θα περάσω στο desktop κάρτα n, αλλά με κανα laptop, PSP, κλπ θα συνδέομαι με g και b. Σχετικά με το printer, ο trendy με κάλυψε απόλυτα. Επειδή είναι laser ο printer, για να μην εκτυπώνω με τον deskjet τις εργασίες και τα άλλα τεράστια έγγραφα... Κάτι άσχετο... με μπέρδεψε ένας τύπος με τα καλώδια για το router, το straight και το crossover.. στο router απο τον υπολογιστή με straight το συνδέω ή με crossover τελικά? Λειτουργεί ως switch δηλαδή, ή ως υπολογιστής?
trendy Νοέμβριος 6, 2007 #16 Νοέμβριος 6, 2007 Ο router έχει ενσωματωμένο switch μέσα του οπότε τον συνδέεις με straight.
geogeoland Νοέμβριος 6, 2007 Author #17 Νοέμβριος 6, 2007 Αρχική απάντηση από trendy Ο router έχει ενσωματωμένο switch μέσα του οπότε τον συνδέεις με straight. Αυτό ισχύει για όλα τα router, έτσι?
geogeoland Νοέμβριος 6, 2007 Author #19 Νοέμβριος 6, 2007 Αρχική απάντηση από trendy Για όλα τα router που έχουν ενσωματωμένο switch. Χμμμ... άρα υπάρχουν και ορισμένα που δεν έχουν και τα συνδέεις με crossover?(Αυτό έχει απ' ότι κατάλαβα..)
defiant Νοέμβριος 7, 2007 #20 Νοέμβριος 7, 2007 Η μόνη περίπτωση που θα χρειαστείς crossover καλώδιο είναι για να συνδέσης κάρτα δικτύου με κάρτα δικτύου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.